Mój kawałek świata:)
- manenka71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój kawałek świata:)
Aniu piękne przetaczniki ,a deszczu to zazdroszczę u mnie nie padało w ogóle a mieszkam 10 km od Torunia i tam przez dwa dni takie ulewy a u nas nic ,stoje po 2 godz i podlewam bo nie moge patrzeć na te wiednące listki .
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przetaczniki bardzo pięknie Ci kwitną Nowe różyczki bardzo fajne. lubię takie pustaczki
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Aniu pięknie Ci wyszła ta powojnikowa rabatka , wzór do naśladowania
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Sporo tych Stadt romów. Widziałam na zywo jak wyglądają w takiej ilości. Super
Z powojnikami to chyba nie jest tak łatwo. Ja mam postawione stelaże i wydaje mi się, że są za małe
Z powojnikami to chyba nie jest tak łatwo. Ja mam postawione stelaże i wydaje mi się, że są za małe
Jak się ma Twój ogród w tę pogodę, krajanko? U nas porywisty wiatr, łamie gałęzie. Wszystko suche - brzozy zżółkły i tracą liście. Gdybym nie biegała z konewką z kwiatów też miałabym co najwyżej suche bukiety.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Agrestowa u mnie to samo, w ogóle jakiś ten sezon przebrzydły jest. Susza, plaga robactwa, choróbska się imają roślin, do bani.
Margo2 różany efekt będzie myslę dopiero za rok - zobaczę jak przezimują i jeśli będzie potrzeba to dokupię, bo mam co 1m sadzone, a chciałabym co 0,5m, to byłby piękny dywanik, ale portfel na ten sezon już pusty
gracha dziękuję
tesia39 przetaczniki już przekwitają, bo susza mimo tego, że podlewane, ale je uwielbiam
manenka71 u mnie teraz ogromna susza, nic nie pada i wszystko usycha w oczach
JacekP ten przetacznik to siałam z mixu nasion i biały się uchował, a róże jednorodne, jeżeli na wiosnę nie dokupię jeszcze to będzie rabata dwukolorowa, bo pomiędzy powsadzam aksamitki, zobaczę jak przezimują różyczki.
Ja już po krótkim urlopie w Ustce - pogoda była do bani, ale mnie się i tak podobało, a pokaz sztucznych ogni był obłędny.
Jedynie czego żałuję, to rejsu Dragonem. Popłynęliśmy sobie w rejs na zachód słońca i dosłownie odpłynęłam - cały rejs miałam żyganko pod pokładem :rotfl2: Kurczę nie sądziłam, ż cierpię na choroę morską :whistling: Z drugiej jednak strony pocieszam się, żę nie samajedna miałam problemy, bo inni prosto przez burtę dawali czadu :rotfl2:
'
Sprawca całego zamieszania:
A ogrodowo - susza, susza i jeszcze raz susza, gdyby nie codzienne podlewanie to byłyby suche badylki.
Margo2 różany efekt będzie myslę dopiero za rok - zobaczę jak przezimują i jeśli będzie potrzeba to dokupię, bo mam co 1m sadzone, a chciałabym co 0,5m, to byłby piękny dywanik, ale portfel na ten sezon już pusty
gracha dziękuję
tesia39 przetaczniki już przekwitają, bo susza mimo tego, że podlewane, ale je uwielbiam
manenka71 u mnie teraz ogromna susza, nic nie pada i wszystko usycha w oczach
JacekP ten przetacznik to siałam z mixu nasion i biały się uchował, a róże jednorodne, jeżeli na wiosnę nie dokupię jeszcze to będzie rabata dwukolorowa, bo pomiędzy powsadzam aksamitki, zobaczę jak przezimują różyczki.
Ja już po krótkim urlopie w Ustce - pogoda była do bani, ale mnie się i tak podobało, a pokaz sztucznych ogni był obłędny.
Jedynie czego żałuję, to rejsu Dragonem. Popłynęliśmy sobie w rejs na zachód słońca i dosłownie odpłynęłam - cały rejs miałam żyganko pod pokładem :rotfl2: Kurczę nie sądziłam, ż cierpię na choroę morską :whistling: Z drugiej jednak strony pocieszam się, żę nie samajedna miałam problemy, bo inni prosto przez burtę dawali czadu :rotfl2:
'
Sprawca całego zamieszania:
A ogrodowo - susza, susza i jeszcze raz susza, gdyby nie codzienne podlewanie to byłyby suche badylki.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
Aniu piękne widoczki nam pokazałaś ,tyton jaki fajny,kapuste masz prześliczna chyba w przyszłym roku sobie zafunduje siew,a odętki masz takie łądne kepki one lubią słonce ?bo ja mam bardziej w cieniu i mi nedznie rosnie musze gdzieś przesadzić.
W jakim rejonie mieszkasz że u Ciebie też nie pada może blisko mnie ,ja w Papowie Toruńskim.
W jakim rejonie mieszkasz że u Ciebie też nie pada może blisko mnie ,ja w Papowie Toruńskim.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu a gdzie ty się podziewasz?
W ogrodzie zapewne pięknie a zdjęć brak czekamy
W ogrodzie zapewne pięknie a zdjęć brak czekamy
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Aniu
Fajny pomysł z rabatką powojnikową. Super podpory Troszkę zasłonią i będzie kameralniej
A begonie to kiedy wsadzasz do ziemi?
Pozdrawiam i czekam na Ciebie
Fajny pomysł z rabatką powojnikową. Super podpory Troszkę zasłonią i będzie kameralniej
A begonie to kiedy wsadzasz do ziemi?
Pozdrawiam i czekam na Ciebie
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Witaj Aniu, za przyczyną wątku o obsadzaniu donic wylądowałam w Twoim ogrodzie. No cóż jednym słowem uroczo:) Bardzo mi się podoba dom obrośnięty winobluszczem, lobelia, powojniki i kapusty ozdobne, różyczki..... można by wymieniać i wymieniać. Pobawię się w tym roku w wysiew nasion:) Pozdrawiam
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Witajcie, bo długiej przerwie. Na wszystko brakuje czasu, nie mówiąc już o spokojnym posiedzeniu przy kompie, ale idzie sezon wiosenny, pierwsze zasiewy już poczynione, więc i może trochę więcej czasu się wygospodaruje na swoje ulubione hobby.
manenka71 kapustę warto siać, bo jest piękna i nawet w zimie ozdoba. Odętki u mnie rosną na słonecznej patelni i widzę, że im to odpowiada. Ja z drugiej strony Bydgoszy, koło Nakła nad Notecią.
anymcześć kochana, no widzisz zeszło kawał czasu, ale będę nadrabiać pomalutku. Jak tam przygotowania do sezonu, siałaś już coś?
Sylwia85 powojniki ładnie zagościły za pergoli i liczę w tym roku, na burzę kwiatów, zobaczymy co z tego wyjdzie. Begonie wsadzam w połowie maja, jak już minie niebezpieczeństwo przymrozków nocnych.
garden11 witam pięknie, miłó mi bardzo - to ostatnie zdjęcia obrosniętego domu, bo w tym roku w lecie idzie pod sekator, bo będziemy chatkę ocieplać. Żal, ale co zrobić, taka kolej rzeczy, a nasionak siej, siej, bo jak urośnie, to ogromna satysfakcja i dużo pieniędz w kieszeni zaoszczędzone
Kilka wspomików zeszłorocznych na poprawkę humorów:
Pozdrawiam cieplutko
manenka71 kapustę warto siać, bo jest piękna i nawet w zimie ozdoba. Odętki u mnie rosną na słonecznej patelni i widzę, że im to odpowiada. Ja z drugiej strony Bydgoszy, koło Nakła nad Notecią.
anymcześć kochana, no widzisz zeszło kawał czasu, ale będę nadrabiać pomalutku. Jak tam przygotowania do sezonu, siałaś już coś?
Sylwia85 powojniki ładnie zagościły za pergoli i liczę w tym roku, na burzę kwiatów, zobaczymy co z tego wyjdzie. Begonie wsadzam w połowie maja, jak już minie niebezpieczeństwo przymrozków nocnych.
garden11 witam pięknie, miłó mi bardzo - to ostatnie zdjęcia obrosniętego domu, bo w tym roku w lecie idzie pod sekator, bo będziemy chatkę ocieplać. Żal, ale co zrobić, taka kolej rzeczy, a nasionak siej, siej, bo jak urośnie, to ogromna satysfakcja i dużo pieniędz w kieszeni zaoszczędzone
Kilka wspomików zeszłorocznych na poprawkę humorów:
Pozdrawiam cieplutko
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
Oglądałam i podziwiałam.
Śliczny masz Aniu ogród, taki wypieszczony i uporządkowany. Widać,że wkładasz dużo pracy i serca w pielęgnację.
Śliczny masz Aniu ogród, taki wypieszczony i uporządkowany. Widać,że wkładasz dużo pracy i serca w pielęgnację.
Pozdrawiam, Marta.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Znalazłaś się!
Zdjęcia bardzo pogodne!
Współczuję pracy przy porządkach poremontowych.
Pilnuj roślinek... bo naprawdę jest czego!
Zdjęcia bardzo pogodne!
Współczuję pracy przy porządkach poremontowych.
Pilnuj roślinek... bo naprawdę jest czego!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...