Mój kącik storczykowy :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kącik storczykowy :)

Post »

u mnie była to świeża dostawa ;:108 ale z folia masz rację, choć dla mnie to nie problem, bo delikatnie dźwigam storka w górę ;:306 no ale akurat żadnemu nie zaglądałam w doniczkę, bo nie było takiego, którym bym się zainteresowała tak by chcieć go kupić :)
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja niby patrzę ale ślepy to sobie może patrzeć ;:306 i tak przychodzę do domu i sie okazuje że albo listek nie taki albo korzonek albo coś innego ;:306 ;:223
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oj tam.. ważne, że wychodzą z tego cało :D

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Aniu prezent śliczny :D Fajnie, że Twoja Mama się wkręca :D Ja się bardzo cieszyłam, że wybieranie dla mnie storczyka sprawia mojej Mamie tyle radości :D Najważniejsze są chęci i to w jaki sposób nas ktoś obdarowuje, a nie czym :D Hi hi jak się wkręci, to szybko Ci ich przybędzie :lol:
Dusiaaa pisze:ja dzisiaj poszłam też do tesco ale oprócz manhttanów zupełnie nic ciekawego nie było...
No popatrz, a ja byłam u nas w dwóch i nie było ani jednego Manhatana ;:223
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Dzisiaj Manhattana widziałam w Obi ;:333
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

No u mnie nie ma Obi ;:185 Na razie jednak cierpliwie czekam. Na pewno się kiedyś trafi :D
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Dufin, przejrzałam sobie jeszcze raz Twój wątek. Rośliny śliczne, wypieszczone, zadbane ;:138 .
Chciałabym zapytać jaką wodą podlewasz swoje rośliny, bo gdzieś wyczytałam, że przegotowana i odstana kranówka popsuła Ci korzonki ? Ja ogólnie używam filtrowanej w dzbanku ale z braku podlewam własnie odstaną kranówka :roll: .
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Kurcze Nie ma czlowieka pare godzin a tu u Dufinowej gorace ,dyskusje ,rozwiniete paczki ,nowe falki ;:224 .Ten zoltasek sliczny :) .Jestem pod wrazeniem jak wkrecilas mamuske ,ktora mowila Ci zawsze "nie truj buly" jak kazalas jej falki dogladac :;230 .Masz kobieto dar przekonywania.Bialas sliczny ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja podlewałam zawsze destylowaną :) ale później gdy pojawiło się więcej storczyków był to za drogi biznes :D Więc zaczęłam przegotowywać wodę i odstawiałam ją, ale widzę brzydki osad ;:185 więc znów wróciłam do destylowanej i ewentualnie mieszałam z przegotowaną ale w stosunku 1:3 (przegotowana do destylowanej). Tak było w Krakowie.. natomiast w domu podlewałam woda z dzbanka tak jak Ty i nie było najgorzej, tu mamy chyba zdecydowanie lepsza wodę niż w Krk, chociaż po pewnym czasie tu tez zaobserwowałam osad. teraz mam nałapanej deszczówki 2 baniaczki i tą woda podlewam ;) Do tego mama mi przytargała wody ze strumyka bo mamy u mnie w mieście dwa źródła a akurat była z sąsiadami autem po wodę (tak tak.. cały mój blok jest głęboko zaangażowany w prace ogródkowe dookoła bloku, skalniki, drzewka, róże, kwiaty, jakieś płotki, kwietniki z konarów i tego typu rzeczy z moją mamą i sąsiadka na czele ;:306 ) więc tej wody używam.. gdy będzie możliwość znów nałapię deszczówki a jak nie to przejdę się pod lasek do źródełka ;) w razie czego będę tez miała zawsze baniak destylowanej a dzbanek będę traktowała jako ostateczność :)

Kasiu hehe.. no moja mama to jest taka przekorna dusza :D zawsze powie jedno a robi drugie.. niby marudziła ale widziałam jak z zainteresowaniem ogląda każdego storczyka przyniesionego przeze mnie do domu, albo donosi mi gdzie była dostawa :D Wiesz, dalej się wzbrania, bo tłumaczy się wąskim parapetem, że jej wadzą o firankę, ale już podbąkiwała, ze koło balkonu ma taki kącik gdzie wszedłby jakiś kwietnik i tam by miały dobre miejsce, wiec kto wie ;:224 ale ona jest chętna tylko gdy kwitną, a gdy przekwitają to "to są głupie kwiatki" ;:306 W ogóle już się ze mną kłóciła, ze się obcina łodygi nad ostatnim oczkiem itd :;230 musiałam jej pokazać storka, który kwitnie na przedłużeniu, że gdybym obcięła do oczka to nie miałabym kwiatów.. Bardzo jej się spodobał ten białas z dużymi kwiatami, więc może jej go podrzucę na parapet :D

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

;:306 He he ,dobra jest Mama :D .Jak przekwitna to salaty juz nie chce ;:306 Wazne ,ze sie wkreca i kiedys Ci takiego do domu przytarga ,ze Ci szczeka opadnie(wspomnisz moje slowa :roll: )
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

actus pisze:;:306 He he ,dobra jest Mama :D .Jak przekwitna to salaty już nie chce ;:306 Wazne ,ze sie wkreca i kiedys Ci takiego do domu przytarga ,ze Ci szczeka opadnie(wspomnisz moje slowa :roll: )
oj.. u nas w mieście są na to znikome szanse ;:306 ale nie pogniewałabym się :D

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

A ta woda ze źródełka to taka woda z spod ziemi, czy takiego źródełka powierzchniowego?
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ja nie wiem kahim, mamy taki strumyczek on się ciągnie aż od podwórka koleżanki, więc musiałabym zapytać jej skąd ta woda się tam bierze ;:306 a ten drugi to tez nie wiem.. wiem, że zawsze tam ludzie po wodę jeżdżą na jakąś działkę czy inne cele ;) myslę, że zawsze to lepsze niż kranówka..

Pozdrawiam Ania!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”