Mój kącik storczykowy :)
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kącik storczykowy :)
u mnie była to świeża dostawa ale z folia masz rację, choć dla mnie to nie problem, bo delikatnie dźwigam storka w górę no ale akurat żadnemu nie zaglądałam w doniczkę, bo nie było takiego, którym bym się zainteresowała tak by chcieć go kupić
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja niby patrzę ale ślepy to sobie może patrzeć i tak przychodzę do domu i sie okazuje że albo listek nie taki albo korzonek albo coś innego
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Aniu prezent śliczny Fajnie, że Twoja Mama się wkręca Ja się bardzo cieszyłam, że wybieranie dla mnie storczyka sprawia mojej Mamie tyle radości Najważniejsze są chęci i to w jaki sposób nas ktoś obdarowuje, a nie czym Hi hi jak się wkręci, to szybko Ci ich przybędzie
No popatrz, a ja byłam u nas w dwóch i nie było ani jednego ManhatanaDusiaaa pisze:ja dzisiaj poszłam też do tesco ale oprócz manhttanów zupełnie nic ciekawego nie było...
No u mnie nie ma Obi Na razie jednak cierpliwie czekam. Na pewno się kiedyś trafi
Dufin, przejrzałam sobie jeszcze raz Twój wątek. Rośliny śliczne, wypieszczone, zadbane .
Chciałabym zapytać jaką wodą podlewasz swoje rośliny, bo gdzieś wyczytałam, że przegotowana i odstana kranówka popsuła Ci korzonki ? Ja ogólnie używam filtrowanej w dzbanku ale z braku podlewam własnie odstaną kranówka .
Chciałabym zapytać jaką wodą podlewasz swoje rośliny, bo gdzieś wyczytałam, że przegotowana i odstana kranówka popsuła Ci korzonki ? Ja ogólnie używam filtrowanej w dzbanku ale z braku podlewam własnie odstaną kranówka .
Kurcze Nie ma czlowieka pare godzin a tu u Dufinowej gorace ,dyskusje ,rozwiniete paczki ,nowe falki .Ten zoltasek sliczny .Jestem pod wrazeniem jak wkrecilas mamuske ,ktora mowila Ci zawsze "nie truj buly" jak kazalas jej falki dogladac .Masz kobieto dar przekonywania.Bialas sliczny
- Dufin
Aniu ja podlewałam zawsze destylowaną ale później gdy pojawiło się więcej storczyków był to za drogi biznes Więc zaczęłam przegotowywać wodę i odstawiałam ją, ale widzę brzydki osad więc znów wróciłam do destylowanej i ewentualnie mieszałam z przegotowaną ale w stosunku 1:3 (przegotowana do destylowanej). Tak było w Krakowie.. natomiast w domu podlewałam woda z dzbanka tak jak Ty i nie było najgorzej, tu mamy chyba zdecydowanie lepsza wodę niż w Krk, chociaż po pewnym czasie tu tez zaobserwowałam osad. teraz mam nałapanej deszczówki 2 baniaczki i tą woda podlewam ;) Do tego mama mi przytargała wody ze strumyka bo mamy u mnie w mieście dwa źródła a akurat była z sąsiadami autem po wodę (tak tak.. cały mój blok jest głęboko zaangażowany w prace ogródkowe dookoła bloku, skalniki, drzewka, róże, kwiaty, jakieś płotki, kwietniki z konarów i tego typu rzeczy z moją mamą i sąsiadka na czele ) więc tej wody używam.. gdy będzie możliwość znów nałapię deszczówki a jak nie to przejdę się pod lasek do źródełka ;) w razie czego będę tez miała zawsze baniak destylowanej a dzbanek będę traktowała jako ostateczność
Kasiu hehe.. no moja mama to jest taka przekorna dusza zawsze powie jedno a robi drugie.. niby marudziła ale widziałam jak z zainteresowaniem ogląda każdego storczyka przyniesionego przeze mnie do domu, albo donosi mi gdzie była dostawa Wiesz, dalej się wzbrania, bo tłumaczy się wąskim parapetem, że jej wadzą o firankę, ale już podbąkiwała, ze koło balkonu ma taki kącik gdzie wszedłby jakiś kwietnik i tam by miały dobre miejsce, wiec kto wie ale ona jest chętna tylko gdy kwitną, a gdy przekwitają to "to są głupie kwiatki" W ogóle już się ze mną kłóciła, ze się obcina łodygi nad ostatnim oczkiem itd musiałam jej pokazać storka, który kwitnie na przedłużeniu, że gdybym obcięła do oczka to nie miałabym kwiatów.. Bardzo jej się spodobał ten białas z dużymi kwiatami, więc może jej go podrzucę na parapet
Kasiu hehe.. no moja mama to jest taka przekorna dusza zawsze powie jedno a robi drugie.. niby marudziła ale widziałam jak z zainteresowaniem ogląda każdego storczyka przyniesionego przeze mnie do domu, albo donosi mi gdzie była dostawa Wiesz, dalej się wzbrania, bo tłumaczy się wąskim parapetem, że jej wadzą o firankę, ale już podbąkiwała, ze koło balkonu ma taki kącik gdzie wszedłby jakiś kwietnik i tam by miały dobre miejsce, wiec kto wie ale ona jest chętna tylko gdy kwitną, a gdy przekwitają to "to są głupie kwiatki" W ogóle już się ze mną kłóciła, ze się obcina łodygi nad ostatnim oczkiem itd musiałam jej pokazać storka, który kwitnie na przedłużeniu, że gdybym obcięła do oczka to nie miałabym kwiatów.. Bardzo jej się spodobał ten białas z dużymi kwiatami, więc może jej go podrzucę na parapet
He he ,dobra jest Mama .Jak przekwitna to salaty juz nie chce Wazne ,ze sie wkreca i kiedys Ci takiego do domu przytarga ,ze Ci szczeka opadnie(wspomnisz moje slowa )
- Dufin
oj.. u nas w mieście są na to znikome szanse ale nie pogniewałabym sięactus pisze: He he ,dobra jest Mama .Jak przekwitna to salaty już nie chce Wazne ,ze sie wkreca i kiedys Ci takiego do domu przytarga ,ze Ci szczeka opadnie(wspomnisz moje slowa )
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
A ta woda ze źródełka to taka woda z spod ziemi, czy takiego źródełka powierzchniowego?
- Dufin
a ja nie wiem kahim, mamy taki strumyczek on się ciągnie aż od podwórka koleżanki, więc musiałabym zapytać jej skąd ta woda się tam bierze a ten drugi to tez nie wiem.. wiem, że zawsze tam ludzie po wodę jeżdżą na jakąś działkę czy inne cele ;) myslę, że zawsze to lepsze niż kranówka..