Tolinka i róże
-
- 500p
- Od: 20 mar 2014, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tolinka i róże
Tolinka, u Ciebie same cuda, mam pytanko, ostatnie zdjęcie ciemno-różowa róża w tle przy kratce to?
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
- Tolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anastazjo najprawdopodobniej jest to róża Captaine Hayward jeszcze pewności nie mam ale wszystko na to wskazuje że to ta róża ,wpadła ci w oczko?Nie dziwię się ,to bardzo piękna,zdrowa i pełna wigoru róża
-
- 500p
Na zdjęciu jest na drugim planie ale nie da się jej nie zauważyć, wygląda ślicznie i zdrowo.
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
Ale fajne zakupy zrobiłaś. Ja też zamówiłam Moonstone i to z identycznego powodu co Ty. I na dodatek planuję posadzić go właśnie obok Edena, może konkurencja wzajemna dobrze wpłynie na ich kwitnienie a tym samym na mój świetny nastrój latem 2016 To samo dotyczy Dieter Muller, też potrzebowałam takiego chłodnego różu Kurfürstin Sophie też jestem bardzo ciekawa, będę podglądać u Ciebie. Elegant Lady takie ładne rosną? Bo ja nie byłam pewna czy nie kupuję bo są a nie dlatego, że bardzo je chcę mieć. No to super
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Różom w fioletach do twarzy! Ta kocimiętka, lawenda, przetacznik! Pięknie Ci jeszcze kwitną! Miło patrzeć!
Mówisz, że to niewiele zamówione? W sumie... Ja choć nie jestem specjalistką od róż, kupiłam teraz 6 sztuk. Jakoś nie wyobrażam sobie jesieni bez różanych zkupów
Nie mogę się doczekać, aż moja Lacre tak będzie wyglądać
Mówisz, że to niewiele zamówione? W sumie... Ja choć nie jestem specjalistką od róż, kupiłam teraz 6 sztuk. Jakoś nie wyobrażam sobie jesieni bez różanych zkupów
Nie mogę się doczekać, aż moja Lacre tak będzie wyglądać
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tolinko imponująca lista jesiennych zakupów. Mówisz, że Chandos tak pięknie pachnie? Muszę o niej więcej poczytać.
Ten domniemany Kapitan H. chwyta mnie za serce ilekroć go pokazujesz. Na dodatek ma taki wigor w rośnięciu. No cud, miód i malina!
Ten domniemany Kapitan H. chwyta mnie za serce ilekroć go pokazujesz. Na dodatek ma taki wigor w rośnięciu. No cud, miód i malina!
-
- 500p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tolinko, Dietera zamówiłaś dla koloru a uwiedzie Cię niespotykanym zapachem i zaskakująco ciemnymi pąkami, prawie czarnymi na początku. Kapitalnie to wygląda przy jasnych kwiatach. On wysoko rośnie, żadne tam 100cm. Przy drugim kwitnieniu, część kwiatów mam zawsze na wysokości oczu.
Zazdroszczę Ci, że jeszcze możesz cieszyć się różami. U mnie, po dwóch nocach z mrozem od wieczora do rana, wszystkie kwiaty zamieniły się w bure szmatki. Szkoda...
Zazdroszczę Ci, że jeszcze możesz cieszyć się różami. U mnie, po dwóch nocach z mrozem od wieczora do rana, wszystkie kwiaty zamieniły się w bure szmatki. Szkoda...
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ooooo, a ja sobie ukorzeniam Kapitana i gdzie ja go posadzę jak to taki wigorny pan i potrzebne mu mnóstwo miejsca .Muszę mocno myśleć nie mam innego wyjścia ,bo chcę go mieć .Chyba dokupię pergole ,żeby te wszystkie pnące na nich rozłożyć,bo juz brakuje płotu
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Tolinko u Ciebie chyba jeszcze lato... Ależ się obkupiłaś w róże (ja zamówiłam tylko pięć krzaków). Wollerton Old Hall jestem bardzo ciekawa, podoba mi się ta róża, będę zaglądać do Ciebie, żeby zobaczyć jak się przyjęła.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
-
- 500p
Tolinka, dzięki za foto C.H, piękna rozmarzyłam się, widziałabym ją u siebie ale nie mam miejsca nie tylko na nowe róże ale nawet powtykanie nadmiaru cebulek tulipanów było problemem.
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Tolinko Ty chyba w innym kraju mieszkach , 80 km nas tylko dzieli a u mnie regularna zima, wszystko białe. Dzisiaj do pracy wybrałam się w czułenkach, jak wracałam miałam pełne śniegu . Dobrze, że to tylko kawałek od bramy do domu .
Patyczki wsadzone . Zakupy . Ja też będę musiała zmienić miejsce swojemu Kapitanowi, bo to niezłych rozmiarów facet
Patyczki wsadzone . Zakupy . Ja też będę musiała zmienić miejsce swojemu Kapitanowi, bo to niezłych rozmiarów facet
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30