Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Martuś od dłuższego czasu jestem w Twoim ogrodzie cichym spacerowiczem, czasami myśli wybiegną na spacer i pustka pozostaje w głowie ;:145
Zachwycam się ciągle całym ogrodem a zwłaszcza zagajnikiem brzozowym i zastanawiam się jakby stworzyć u siebie choćby namiastkę takiego ;:202 ale nie ma żadnego konceptu :shock:
Piękne wszystkie zakątki i późnym latem i wczesną jesienią mienią się kolorami ;:215
Ale na jesień to jakoś nie wygląda bo jak kwitną maki i trytomy to raczej późna wiosna ;:306
Akrobata na drzewach wspaniały ;:333
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Powoli nadrabiam zaległości ogrodowe i dopiero zorientowałam się, że dawno u Ciebie nie byłam.
Najpierw myslałam, że nadal na grzybach jesteś, ale wydawało mi się to coś za długo i miałam rację
Zgubiłam wątek.
Czytam, że musiałas wrócić do pracy. Nie zazdroszczę.
Po tym co sie u mnie dzieje ma m serdecznie dość
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Martuś ale Ty masz jeszcze ślicznie w ogrodzie i czarnego koteczka moje też po drzewach skaczą i mi w ogrodzie psocą . ;:oj ale masz plony dyniowe zapas chyba na całą zimę .Pracownikowi życzę szybkiego powrotu do zdrowia abyś Ty miała czas na ogród pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś fotki jesieni śliczne a z kociem na drzewie gdzie wygląda jak nietoperek, obłędne.
Ogród masz dojrzały to się trochę sam porządzi.
Wiem jak ciężko jest połączyć pracę zawodową z obowiązkami domowymi i ogrodem.
Sama pracuje więc na mój kochany ogród mam zazwyczaj weekend.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś ogród w jesiennej szacie śliczne ma kolorki , zdjęcie wspinacza dobrze uchwycone ;:138 ,
ładną masz miodunkę,lubię ją ,bo po przekwitnięciu przycięłam ,ładnie odbiła i do tej pory ma ładne liście,jeśli nie masz takiej to może wymienisz się ze mną,

moja

Obrazek

zdjęcie usunę,pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto jesienią Twój ogród też pięknie się prezentuje,widzę że dyniowe sbiory się udały ;:173
koteczek cudaśny ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie,jak miło ,że nie zapominacie o mnie mimo ,że tak mało jestem teraz,ale może w końcu to się zmieni,lubię być codziennie i codziennie o Was myślę.

Mati,będą inne jesienne fotki,kot robi popisy zawsze tam gdzie ja jestem ,jak nie ma nad nami drzewa to przewraca się na ziemi koło moich rąk,i tak zawsze jesteśmy we dwoje,pozdrawiam i zapraszam :wit

Marysiu,a u mnie góry dyń ,okryłam je jak były mrozy w nocy ,dzisiaj robiłam pulpę dyniową na zupkę na zimę ,ale jest tego niezliczona ilość i chętnie dała bym Ci jeszcze ,ale nie mamy czasu teraz się spotkać ,przynajmniej ja ,może jeszcze będzie pogoda i przetrwają te trudne chwile,jak nie to pójdą na kompost,pozdrowienia dla Ciebie i buziaki ;:196

Marysiu mar 33,czemu tylko cichym ,przecież miło mi bardzo jak coś się odezwiesz ,a ja myślałam ,że już o mnie zapomniałaś,ale może nie zupełnie,zagajnik brzozowy na pewno potrzebuje troszkę miejsca,a pewnie u Ciebie z tym problem,rośliny przez tą ciepłą aurę wszystko sobie pomyliły,mój akrobata czasem złamie pod sobą gałązki i leci ,ale zawsze się uratuje bo złapie się innych ,ale musi siedzieć i chodzić po cienkich gałązkach ,a zaczyna nabierać na wadze przed zimą i jest coraz cięższy ;:306 ,buziaczki dla Ciebie ;:196

Gosiu,ja też teraz ciągle coś nadrabiam ,najpierw grzyby ,teraz praca i dom już mam dość takiej gonitwy,chcę inaczej ,pozdrowienia dla Ciebie :wit

Justynko,dziękuję ,oj przydało by się ,żeby wrócił do pracy i mnie zwolnił,dyni jest tyle ,że nie da się ich przejeść nawet przez całą zimę,a ogród płonie czerwienią w promieniach słońca,pozdrawiam gorąco ;:168

Ewuniu,ogród często radzi sobie sam ,bo nie zawsze jest tyle czasu ile on potrzebuje,ja mam prywatną działalność i nie pracujemy 8 godzin tylko 12 i jak jest pracownik to nas odciąży przez8 godzin,a w tym przypadku zasuwamy razem z mężem,pozdrawiam :wit ;:168

Grażynko,mam taką miodunkę nawet bardzo dużo ,ale jak nie masz tej odmiany co pokazałam to dam Ci na wiosnę ,wydaje mi sie ,że chciałaś jeszcze któregoś Michałka tylko nie pamiętam jaki kolor ,napisz to zapiszę ,miodunkę zapisałam,zdjęcia nie musisz kasować,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196 :wit

Renatko,podobno od przybytku głowa nie boli,ale dynie mnie przerosły ;:306 kot jest moim wielkim przyjacielem,pozdrawiam i buziaki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Jak można zapomnieć o włascicielce tak wyjątkowego ogrodu ;:oj pokazuj go jak najczęściej-miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto. :wit
Mimo trudności jesteś .Cieszę się. Brakowało mi Twojego ogrodu.Jesień w Twoim ogrodzie piękna i bogata. Dynie piękne.Nie sadzę, bo nic z nich nie robiłam. Nie było i ich smakoszy. Dawniej sadziłam dla dekoracji na pestki. ;:196 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Inne jesienne fragmenty ogrodu

Obrazek

Obrazek

odsłoniła się misa cała w lecie zarośnieta
Obrazek

Obrazek

skrzyp błotny
Obrazek

Obrazek

miodunka wąskolistna też ma się dobrze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Płonące berberysy wyglądają zjawiskowo w jesiennych ogrodach ! Cudnie u Ciebie Martuś! Pozdrawiam !

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ale teraz widać jaki masz świetnie zaplanowany ogród z tej ferii barw i kolorów w lecie i wiosny powoli zaczynają się ukazywać wielkie i piękne krzewy iglaków ;:138 kocham to miejsce ;:167 Marto :wit ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu mój / Twój skrzyp błotny u mnie wypuścił nowe pędy czy mam go okryć na zimę?
Nie ma miodunki wąskolistnej (zapisuję ;:196 ) Szkoda że nie masz kozy, miałaby co jeść całą zimę a może masz kogoś znajomego z kozą i sobie zabierze :D Opadły liście i widać Twoje śliczne poidełko i całą dekorację :D Życzę lepszego tygodnia i końca zastępstw. Buziaki zostawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”