Odrobine w ogrodzie - Beata T
Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T
ewab123 Ewo tak stosuje wszędzie agrowłókninę no inaczej kamyki by powchodziły w ziemie i gdzie ja je bym znalazła za 2 lata ślad by po nich zaginął no i zielsko to druga sprawa - w znacznym stopniu eliminujesz oczywiście systematycznie pryskam to co wychodzi ....
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko, a to "drzewko" to nie jest przypadkiem rokitnik? Też ma srebrzyste liście, ale węższe niż oliwnik ... A skąd się u Ciebie wzięło?
Mieczyk piękny! Obok niebieskich i pomarańczowych, takie zielonkawe kwiaty lubię najbardziej
Mieczyk piękny! Obok niebieskich i pomarańczowych, takie zielonkawe kwiaty lubię najbardziej
Tak mi właśnie moje przypominało.. ale jeśli to rokitnik to bedziesz miała piękne owoce..
Ja się za rokitnikiem rozglądam..
Ja się za rokitnikiem rozglądam..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
chattelisko hihi przyszło samo a ja się nim zaopiekowałam ... wersja rokitnik bardziej mi się podoba no ale pozostaje mi czekać co z tego wyrośnie bo to ta sama rodzina tylko te korale są przecudne Na wiosnę był maluszek a teraz sporo podrosło więc przesadziłam hmmm za rok może bardziej będzie można ocenić co to jest
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Beatko drzewko może też okazać się wierzbą.
No ciekawe co wiosną się pojawi obok liści.
Zaszalałaś mocno i teraz tylko będę czekać na zdjęcia z nowej rabaty już w pełni zagospodarowanej.
Będzie z pewnością okazała.
No ciekawe co wiosną się pojawi obok liści.
Zaszalałaś mocno i teraz tylko będę czekać na zdjęcia z nowej rabaty już w pełni zagospodarowanej.
Będzie z pewnością okazała.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
kogra tylko nie wierzba no ale zobaczymy na wiosnę grunt że drzewka się przyjęły szt 2 Moje nowe nabytki rozproszyły się po ogrodzie no i będą nowe roślinki tylko na nie trzeba poczekać do wiosny aż urosną
Dostałam paczuszkę a w niej roślinki dla Agnieszki
Coraz zimniej i wędrówki na czworaczkach trzeba będzie ograniczać , a tu czas na porządki no i ostatnie przesadzania itd ....dzisiaj pozachwycam się moimi hostami mam nadzieje że się wam spodobają jeszcze są anonimowe może zimą znajdzie się czas na nazewnictwo (tak to jest jak w ogrodniczych nie podpisują tego co sprzedają )
olbrzymka ta to robi wrażenie no i kwiatki ładnie pachną
i ta ostatnia chyba zwariowała wypuściła tak wielki badylek z 1,30 jak nic a kwiatki takie niewielkie
Dostałam paczuszkę a w niej roślinki dla Agnieszki
Coraz zimniej i wędrówki na czworaczkach trzeba będzie ograniczać , a tu czas na porządki no i ostatnie przesadzania itd ....dzisiaj pozachwycam się moimi hostami mam nadzieje że się wam spodobają jeszcze są anonimowe może zimą znajdzie się czas na nazewnictwo (tak to jest jak w ogrodniczych nie podpisują tego co sprzedają )
olbrzymka ta to robi wrażenie no i kwiatki ładnie pachną
i ta ostatnia chyba zwariowała wypuściła tak wielki badylek z 1,30 jak nic a kwiatki takie niewielkie
- kogra
- Przyjaciel Forum
Mini listeczki, ale za to jaka łodyga.......
W przyszłym roku pewno pokaże na co ją stać.
Nie ważne jak się nazywają, ważne, że piękne i cieszą twoje oczy.
W przyszłym roku pewno pokaże na co ją stać.
Nie ważne jak się nazywają, ważne, że piękne i cieszą twoje oczy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne hosty na tle ładnej zielonej elewacji .
Z nazwami nie pomogę .
Z nazwami nie pomogę .
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Hosty dorodne Beatko! Możesz być z nich dumna
A ta ostatnia rzeczywiście jakaś zwariowana Moze dlatego, ze młoda ;)
A ta ostatnia rzeczywiście jakaś zwariowana Moze dlatego, ze młoda ;)
kogra Rabatka hostowo-żurawkowa się spisała i mam nadzieje że ta druga co powstała w tym roku za rok pokaże na co ją stać i powstanie taki mały buszyk
agnieszka grunt że cieszą pewnie dla niektórych znajdzie się imię chociażby dla tych co ostatnio nabyłam
chatte Tak ta niedawno nabyta i zamiast w listki to ona mnie badylkiem raczy no ale jak by nie było to kwiatki więc niech i tak będzie za rok pewnie się rozrośnie
Donoszę że u mnie w ogrodzie poległy jakiś czas temu 3 drzewka owocowe -2 żywot darowałam hmmm do przyszłego roku bo nie będę trzymać ich dla liści i nie wiadomo jakiego tam paskudztwa ...owoców mimo pięknych wiosennych kwiatków nie było więc decyzje łatwo podjęłam
Wyrwałam też wszystkie badylki z rabatki którą miałam w rogu - coś mi tam w planowaniu nie wyszło więc tam już nic nie robię
To parę zdjęć jeszcze zaległych ostatnie dni sierpnia z rozchodnikiem 3 gatunki + czerwony nowy mizerny nie wiem czy uda się uratować bo mały kawałek wsadziłam do doniczki w ostatniej chwili nim poległ ...(tak wyglądał na początku)
agnieszka grunt że cieszą pewnie dla niektórych znajdzie się imię chociażby dla tych co ostatnio nabyłam
chatte Tak ta niedawno nabyta i zamiast w listki to ona mnie badylkiem raczy no ale jak by nie było to kwiatki więc niech i tak będzie za rok pewnie się rozrośnie
Donoszę że u mnie w ogrodzie poległy jakiś czas temu 3 drzewka owocowe -2 żywot darowałam hmmm do przyszłego roku bo nie będę trzymać ich dla liści i nie wiadomo jakiego tam paskudztwa ...owoców mimo pięknych wiosennych kwiatków nie było więc decyzje łatwo podjęłam
Wyrwałam też wszystkie badylki z rabatki którą miałam w rogu - coś mi tam w planowaniu nie wyszło więc tam już nic nie robię
To parę zdjęć jeszcze zaległych ostatnie dni sierpnia z rozchodnikiem 3 gatunki + czerwony nowy mizerny nie wiem czy uda się uratować bo mały kawałek wsadziłam do doniczki w ostatniej chwili nim poległ ...(tak wyglądał na początku)
Ale pięknie Ci kwitną hosty Beatko..
Czy ja dobrze myślę, ze one rosną w słońcu?
i.. czy Ty nie masz ślimaków???
Czy ja dobrze myślę, ze one rosną w słońcu?
i.. czy Ty nie masz ślimaków???
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- kogra
- Przyjaciel Forum
Rozchodniki sa wspaniałe bo niewymagające.
Ja też mam ten o czerwonej łodydze i dziwne, bo też zbielał.
Może to efekt braku słonka i zbyt dużej ilości wody w korzeniach.
Zamierzam go przesadzić do piaszczystej ziemi.
Ja też mam ten o czerwonej łodydze i dziwne, bo też zbielał.
Może to efekt braku słonka i zbyt dużej ilości wody w korzeniach.
Zamierzam go przesadzić do piaszczystej ziemi.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
lisko moje hosty rosną pod domem w cieniu północna strona i chyba im to bardzo odpowiada a ślimaki muszą pokonać kostkę więc na razie się jeszcze nie zwidziały że je tam posadziłam
kogra oj tak Grażynko wdzięczne są i pięknie rosną jak znajdą odpowiednie miejsce u mnie olbrzymek rośnie w pełnym słonku ,piach i to co mu tam deszczyk napada To dla Ciebie rozchodnik olbrzymi
kwiatuszek rozchodnika i hortensja no nie mogę się oprzeć temu widokowi
miskant
I takich parę widoczków - zielono mi
kogra oj tak Grażynko wdzięczne są i pięknie rosną jak znajdą odpowiednie miejsce u mnie olbrzymek rośnie w pełnym słonku ,piach i to co mu tam deszczyk napada To dla Ciebie rozchodnik olbrzymi
kwiatuszek rozchodnika i hortensja no nie mogę się oprzeć temu widokowi
miskant
I takich parę widoczków - zielono mi