Metamorfozy Ustronia pod Miedzą
- lemonka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Metamorfozy Ustronia pod Miedzą
Z tym kobiercem to fajny pomysł. Dziękuję za odpowiedź Werbeny patagońskie są piekne. Miałam zeszłej jesieni. Teraz nigdzie nie widziałam więc nie mam. Będę oglądać ją w Twoim wątku
Piękne zdjęcia. A ja też pochwalę się: pół soboty spędziłam na działce i wreszcie pogoda zachęcała do pracy.
Kwitną krokosmie, astry.
Najwiekszy problem jest w tym roku ze ślimakami, wchodzą na wszystko. Już cieszyłam się, widząc malutką dynię ozdobną, a tu patrzę: już podgryziona Posypałam niebieskimi granulkami, zobaczymy, czy coś pomoże. Są nawet takie 1 cm, jeszcze takich małych nie widziałam. Niestety za sadzenie cebul jeszcze nie zdążyłam się zabrać. Ale za to wyrzuciałm pas trawy i wszadziłam roślinki, które przyszły w tygodniu.
jedna fotka z mojej działki
Suszyłaś kiedyś kwiaty rozchodnika?
Kwitną krokosmie, astry.
Najwiekszy problem jest w tym roku ze ślimakami, wchodzą na wszystko. Już cieszyłam się, widząc malutką dynię ozdobną, a tu patrzę: już podgryziona Posypałam niebieskimi granulkami, zobaczymy, czy coś pomoże. Są nawet takie 1 cm, jeszcze takich małych nie widziałam. Niestety za sadzenie cebul jeszcze nie zdążyłam się zabrać. Ale za to wyrzuciałm pas trawy i wszadziłam roślinki, które przyszły w tygodniu.
jedna fotka z mojej działki
Suszyłaś kiedyś kwiaty rozchodnika?
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Paula zazdroszczę pogody! Jestem w Zakopanem i leje tak, jakby się chmury oberwały. Gór nie widać.
Nie suszyłam kwiatów rozchodnika, nie wiem jak się zachowa mięsista łodyga podczas suszenia. Lubię takie kompozycje, ale niestety w bloku nie mam miejsca i to zbiera kurz, więc nie robię.
Izo, nasionka werbenki można kupić w ogrodniczym, ja mam, ale ona też jak zdąży zawiązać nasiona sama się sieje. Zobaczymy.
Po powrocie (jesteśmy do piątku, potem jeszcze chwila u rodziców) będę musiała zamknąć wątek i otworzyć nowy.
Nie suszyłam kwiatów rozchodnika, nie wiem jak się zachowa mięsista łodyga podczas suszenia. Lubię takie kompozycje, ale niestety w bloku nie mam miejsca i to zbiera kurz, więc nie robię.
Izo, nasionka werbenki można kupić w ogrodniczym, ja mam, ale ona też jak zdąży zawiązać nasiona sama się sieje. Zobaczymy.
Po powrocie (jesteśmy do piątku, potem jeszcze chwila u rodziców) będę musiała zamknąć wątek i otworzyć nowy.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
W Zakopanem byłam w sierpniu,trafiłam na tydzień upałów - deszcz źle,tropiki też niedobrze
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hortensje pięknie się wybarwiły Ogrodówka ma niezwykłe te jesienne listki
wzięło Cię na rozchodniki? Fajne te ciemne.
Zachwycam się Barbulą. Niebieściuchne kuleczki mnie kuszą. Ale ona wrażliwa na mrozy, to u mnie się chyba nie uchowa. muszę pogadać z eMem, może przechowa mi ją w pracy. Ale to dopiero w przyszłym roku. Teraz nie będę już kupować.
wzięło Cię na rozchodniki? Fajne te ciemne.
Zachwycam się Barbulą. Niebieściuchne kuleczki mnie kuszą. Ale ona wrażliwa na mrozy, to u mnie się chyba nie uchowa. muszę pogadać z eMem, może przechowa mi ją w pracy. Ale to dopiero w przyszłym roku. Teraz nie będę już kupować.
Tak na pocieszenie napiszę ci, że też kiedyś byliśmy w Zakopanem i ciągle padało. Nie zapomnę wędrówki na Morskie Oko. Wróciliśmy przemoknięci do ostatniej nitki. Aż dziw, że nikt z nas nie zachorował. Był środek lata, a temperatura ok. 12 stopni, na Kasprowym spadł śnieg. Aż ciarki przechodzą na samą myśl...
Na pewno spogoda się poprawi.
Zrobiłam sos z przesłanego przepisu. Pycha. Dodajesz potem do niego kurczaka usmażonego z curry i ryż?
Miłego wypoczynku.
Na pewno spogoda się poprawi.
Zrobiłam sos z przesłanego przepisu. Pycha. Dodajesz potem do niego kurczaka usmażonego z curry i ryż?
Miłego wypoczynku.
- Shire
Moniczko, wspaniałe widoki Chętnie bym się i ja wybrała na taką wycieczkę
Super wygląda ta dynia ozdobna na siatce
Super wygląda ta dynia ozdobna na siatce
Piękne widoki. My jak dotarliśmy na Morskie Oko nie mieliśmy już ochoty robić zdjęć. Nie wiele było widać, ciągle padało i już byliśmy przemoczeni. Jak jest pogoda, trzeba trochę pochodzić Jest to męczące, ale za to widoki wynagradzają męczącą wycieczkę.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Moniś lecąca dynia po płocie super to zabrzmiało.
Dzięki za widoczki z Zakopanego. Fajnie, że pogoda dopisała i w słonku mogliście pospacerować, odpocząć i nacieszyć oczy.
Miłego powrotu.
Dzięki za widoczki z Zakopanego. Fajnie, że pogoda dopisała i w słonku mogliście pospacerować, odpocząć i nacieszyć oczy.
Miłego powrotu.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Moniś lecąca dynia po płocie super to zabrzmiało.
Miłego powrotu.
Miłego powrotu.
- Shire
Dziękuję, że byliście ze mną ponad rok i zapraszam do nowego wątku.
Poproszę moderatorów o zamknięcie tego. Nowy znajduje się w linku poniżej:
Tutaj
Poproszę moderatorów o zamknięcie tego. Nowy znajduje się w linku poniżej:
Tutaj