Moje okna... - Ziel-ona
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniś białego ciachnę,to będę o Tobie pamiętac...a ja dziś wyczytałam w reklamie Obi,że spodziewają sie hibiscusów na pniu .No to zadzwoniłam,kiedy?A pani mi na to,że na pewno między początkiem kwietnia,a końcem czerwca będą .Nie ma to,jak dobrze zorientowany personel
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...
- agaxkub
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja gardenie przykrywałam przez trzy miesiące i rosła ładnieZiel-ona pisze:No tak Basiu, zgadzam się To może nie będę go niczym przykrywała, bo jeszcze jak mu klimat zmienię to padnie.
uznałam że starczy przyrastały nowe listki
wietrzyłam zdejmowałam słoik
a jak zdjełam całkiem to padła w ciągu doby
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie to samo jest z alokazją Pod butelką pięknie rośnie, ale w końcu z niej wyrasta i trzeba ją zdjąć, a wtedy... góra parę tygodni i ... klap.agaxkub pisze:ja gardenie przykrywałam przez trzy miesiące i rosła ładnie (...) a jak zdjełam całkiem to padła w ciągu doby
Moniko, kaktusowy ogródeczek dla córki jest wspaniały, świetnie dobrałaś doniczkę
Hmmm... a może tak:anoli pisze:Am oże wiecie jak samemu poprowadzić takiego hibka na pniu?
1. ukorzenić gałązkę
2. poczekać aż się wyciągnie
3. podeprzeć kijkiem, by rosła prosto
4. oskubać od dołu i ciachnąć od góry...
5. regularnie podcinać i skubać, prowadzić wg uznania w walec lub kulę
Jestem na etapie nr 4 ;)
- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciesze się, że ogródek Wam się spodobał A co do kolorów tu uwielbiam dobierać wszystko kolorystycznie. Szczególnego świra mam na punkcie ostrej zieleni, pomarańczu i żółci
Skusiłyście mnie tym formowaniem hibiskusa. Jak mi się przyjmie ta ledwo zipiąca gałązka to też spróbuję. Kari ten Twój formowany hibiskus już super wygląda
Skusiłyście mnie tym formowaniem hibiskusa. Jak mi się przyjmie ta ledwo zipiąca gałązka to też spróbuję. Kari ten Twój formowany hibiskus już super wygląda