Kawon ( arbuz ) - część 7
Re: Kawon ( arbuz ) - część 7
Nie cytujemy postów, na które odpowiadamy bezpośrednio/jokaer.
Rosną w przeciwne strony:)
Rosną w przeciwne strony:)
W niedziele 7 sadzonek pójdzie juz do gruntu , 5 dopiero zaczyna kiełkować ale pewnie dogonia te wczesniejsze
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie już wszystko w gruncie - i arbuzy i melony. Nadwyżkami obsadziłem działkę sąsiada za jego zgodą. Mam nadzieję, że jak wróci po chorobie to nie pomyli ich z chwastami
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Arbuzy posadzone ! Na razie część, bo grządki podwyższone jeszcze nie zrobione.
Na chwile obecną 23 sztuki
Na chwile obecną 23 sztuki
A ja dziś z samego rana rozlozylam włóknine 20x3,2m przybilam porządnie kołkami, także wiatry nam nie straszne. Sadzić będę pod wieczór, żeby w południe ich nie przypaliło słońce
- elaos
- 500p
- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
Dzisiaj też chcę przyszykować miejsce pod arbuzy, ale z wysadzaniem się wstrzymam. Przyszło jakieś załamanie pogody, mam 15 st, zachmurzenie i wiatr,
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
U mnie upał. Po niedzieli ma być chłodniej, ale w nocy najmniej +9 tak więc dzisiaj sadze:) najwyzej na noc będę przykrywać butelkami:)
-
- 200p
- Od: 8 maja 2016, o 21:49
Ja też będę dziś sadzić arbuzy ale zamierzam zrobić im mały stelaż z pałąków z drutu i narzucić na to agrowłókninę. Został mi też kawałek czarnej agrotkaniny i posadze na nim jedną z sadzonek.
Pozdrawiam, Ewa
- elaos
- 500p
- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
Jedna sztuka wypuściła wąsika. Tunelik przygotowany, dołki gotowe, agrotkanina leży, tylko temperatura też leży. Mam 14 st, w nocy było 11. Trzeba czekać.
Pozdrawiam-Ela
U mnie 34 sztuki posadzone do gruntu na czarnej agrowłókninie i przykryte białą;)
Zostało 15 sztuk rosyjsko-ukraińskich, ale są jeszcze małe , więc poczekają do początku czerwca:)
Łącznie mam 70 sadzonek arbuzów w tym około 10 melonów . Kilka sadzone po dwa krzaczki:)
Zaszalałam w tym roku zobaczymy co z tego wyjdzie
Kolejna część wątku jest tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 22&start=0
Zostało 15 sztuk rosyjsko-ukraińskich, ale są jeszcze małe , więc poczekają do początku czerwca:)
Łącznie mam 70 sadzonek arbuzów w tym około 10 melonów . Kilka sadzone po dwa krzaczki:)
Zaszalałam w tym roku zobaczymy co z tego wyjdzie
Kolejna część wątku jest tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 22&start=0