Witajcie
O hortensjach ostatnio rozmawialiśmy
Mariuszu, nie zwlekaj - jeśli masz ogrodowe to zabezpiecz je przed mrozem. Nie tłumaczę, ale wcześniej pokazałem zdjęcia - w tym roku miała tylko 3 kwiaty
Jadziu, też będę musiał hortensję wykopać. Rośnie w kole o śr. ok 60cm i ... teraz ma pędy na obrzeżach - środek pusty.
No a te pędy ... też lichutkie, mróz je zniszczył i jakoś .... się nie odbudowały

Mówię o tej która wcześniej pokazałem na zdjęciach - w tym roku miała tylko 3 kwiaty.
Za to jej "córka" z gałązki ma się dobrze - mimo iż słabo kwitła to krzew bardzo ładnie wygląda. Obwinąłem włókniną i powinno być dobrze.
Melduję, że na ogrodzie porobione. Aha - nie pomalowałem wapnem pni drzewek (nie ma pogody na to)
Dzisiaj porobiłem kopczyki na różach. Jeśli nadejdą mocne mrozy (nie chcę!) to pienne też owinę włókniną.
Listopad przeleciał szybko - zanim się obejrzałem już 3 grudzień - do świąt szybko zleci, potem styczeń przetrzymać i ..... zacznę nowy wątek
No nie! Mimo dużej liczby jeszcze tego nie zamykam - czasem co napiszę, jakieś wspomnienia, a może coś ciekawego na bieżąco ....
Do następnego