Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija-cz.4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2010, o 11:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija-cz.4

Post »

Ile radości da obserwowanie, jak te małe bąble wyrastają na porządne zielone rośliny ;:oj
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Doswietlanie pozwolilo mi pomyslec o wysiewie. :tan
Mam frajde tym wieksza, ze codzienne przeglady kielkow wykonuje ze mna moj maly ogrodnik i to on pierwszy melduje wszelkie zmiany - rosnace korzonki, zmiane koloru siewek. Wlasnie dowiedzial sie jak wyglada caly wysiew, jak kielkuja rosliny, a ze kielkuja na wacikach, mogl to ogladac w calej rozciaglosci. Cenna nauka. Dzis czeka go kolejna lekcja - przenoszenie do podloza skielkowanych sieweczek i przesadzanie do doniczek siewek odrobine starszych, czyli jakby etapy kolejne. Widac, ze go to interesuje, a nawet jeśli kiedys przestanie, to wiedzy jaka teraz zdobywa nikt mu nie odbierze. Mam tez nadzieje, ze pomimo jego pomocy, uda mi sie calosc bezpiecznie poprzesadzac. ;:306
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Aurelia92
100p
100p
Od: 15 lip 2015, o 23:09

Post »

Zazdroszczę Ci tego małego pomocnika ;) Oczywiście, że wiedza mu zostanie i będzie miał się czym chwalić kolegom :D U mnie to mama wyzywa, że z domu robię oranżerię ;:306 Ale ja tak bardzo lubię patrzeć jak rosną ;:167 Te kiełki to po jakich rodzicach, bom ciekawa :D
Sara
Gwiaz­dy są piękne, po­nieważ na jed­nej z nich is­tnieje kwiat, które­go nie widać. Antoine de Saint-Exupéry
Mój mały zielony Raj
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdumialam sie, ale dziecko pomoglo mi faktycznie. Nasypywal ziemie do kubkow, tak ze zostawalo mi tylko wsadzic rosline, dosypac ziemi wokol bryly korzeniowej, przycisnac, wsadzic fiszke z numerem. Przy kielkach odpadl niestety, bo nie znalazlam dla niego zajecia.
Nie przejmuj sie, ktos w domu krzyczec musi, u mnie jest od tego maz. Bo "gdzie popatrzec to juz doniczka stoi" i "nie ma kawalka miejsca bez chwasta". Coz... Czy ja sie do garazowej rupieciarni mieszam? Do tego stopnia nie, ze rower sobie wyprowadze o ile czyms go nie zastawi, ale motocyklem to juz tam nawet nie probuje manewrowac, tylko czekam az mi wyprowadzi go na zewnatrz. No, taka jestem delikatna i niepchajaca sie. Nie mam oranzerii, to musze w domu! Gdyby byla oranzeria, to... pewnie tez wkrotce braklo by mi w niej miejsca, ale to sie wytnie. :;230 Po przesadzeniu zawartosci paletki i ustawieniu kubkow z mlodzieza pod lampa, okazalo sie ze... nie mam tam juz miejsca na paletke z tymi kielkami. Noz... Kryzys przestrzenny jakis.

Kielki sa:
White Diamonds x Moorea Mona Rainbow
White Diamonds x Ana Lyn
Rhoda Foad x T. Sophistication
T. Sophistication x Rhoda Foad

W sumie 17 sztuk.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam dzis dzika frajde w domu. Jak nic to nic, a jak sie sypna to hurtem. ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maly ogrodnik puchnie z dumy. Przeciez dwa sa JEGO!

Obrazek
Kinga
Awatar użytkownika
aniek
50p
50p
Od: 2 mar 2015, o 13:32

Post »

Piękne hibiskusy. A dopiero przy tym małym ogrodniku widać jakie wielkie to są kwiaty.
;:215
Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie takie wielkie jak na hibiskusy. ;:224
Black Jack pokazal wszystko co potrafi - 15cm to jego norma ale wsrod hibiskusow to tylko klasa M. Etouffee ze swoimi 18cm nie wykonal normy, ktora dla niego wynosi 20-25cm. Z trudem wcisnal sie do rozmiaru L, a powinien byc w klasie XL. Dragon podobnie - powinien byc wiekszy a jest mniej wiecej 18cm srednicy, czyli slabe L. Chociaz i tak tym razem jego kwiat jest wiekszy, wiec idzie dobra droga.
Kinga
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

WoW! ;:oj

Co tu pisać - wszystko przecież widać. :wink:

Dla mnie bomba. Kwiaty duże, ślicznie wybarwione - do tego rarytasy jakich mało. Szczerze gratuluję takich piękności. ;:333
A że odrobinę mniejszy rozmiar kwiatuszków niż być powinien... Cóż, późna jesień przecież. No i rośliny młode, co też nie jest bez znaczenia. Nie, absolutnie nie ma się do czego przyczepić - nic tylko podziwiać... ;:173
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Kwiaty niezwykłej urody ;:108 Teraz słońca mało, a poza tym tak jak pisze Henryk - to młode rośliny. Większe kwiaty ma chyba tylko hippeastrum, ale i w ich przypadku wielkość cebuli najbardziej wpływa na wielość kwiatów - taki odpasiony, 20-letni egzemplarz kwiaty ma słusznych rozmiarów :wink:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2010, o 11:08

Post »

A ja tam nie wiem jaki rozmiar mają mieć te kwiaty, więc duże czy małe - i tak mi się podobają, zwłaszcza ten czerwony ;:oj
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Awatar użytkownika
Aurelia92
100p
100p
Od: 15 lip 2015, o 23:09

Post »

Przepiękne :)
A jak siewki hibków?
Sara
Gwiaz­dy są piękne, po­nieważ na jed­nej z nich is­tnieje kwiat, które­go nie widać. Antoine de Saint-Exupéry
Mój mały zielony Raj
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podziwiam Twoje hibiscusy od dawna i co jeden to piękniejszy :wit
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziekuje, za komplementy kierowane pod adresem moich chwastkow. Staraja sie lobuzy, ja staram sie zeby im sie chcialo. :;230

Henryku, u mnie tez niektore poszly spac. Hoje w wiekszosci maja przestoj, czesc hibiskusow podobnie, wiec zasilam tylko te, ktore wykazuja wzrost, lub wytwarzaja paczki. Reszta ma mniej lub bardziej zasluzony odpoczynek.

Tak, Blueberry, mlode rosliny plus zima to srednie warunki na bicie rekordow, z reszta Black Jack pokazal ile potrafi bo 15cm to jego norma. Reszta sie nie wychyla nadmiernie, ale j.w. Ciesze sie ze w ogole kwitna.

Wisnia, Etouffee nietypowy troche jak na niego. Powinien isc bardziej w kierunku rdzawego, ceglastego koloru. Poczekam, zobacze co bedzie nastepnym razem.

Aurelia, sieweczki sobie powoli rosna. Pod lampami, ale w dosc chlodnym pokoju, gdzie maja temperature ok. 20 stopni, wiec w dolnej granicy ich komfortu.

Dziekuje, Filigranowa. Milo mi, ze ciesza nie tylko moje oczy.

Pora zmienic trawniczek, bo widze, ze za chwile grozi mi zasluzona uwaga pisemna. ;:224 Zapraszam do nowej czesci watku:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=90842
Kinga
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”