Pomidorki koktajlowe - 1cz.
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
Moje zwykłe koktailówki też już mają owocki, ale siałam je w lutym. Te od Eli były wysiane miesiąc później i bardzo się ucieszyłam jak te pączki zobaczyłam, tym bardziej że od ponad dwóch tygodni mieszkają w tunelu, a tam nocne zimne raczej, a teraz to już w ogóle..
pozdrawiam, Anita
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
Elu, dziękuję za wskazówki. Oj jak dobrze, że nie trzeba przywiązywać, to jak już wreszcie M uporra się z tym daszkiem nad tarasem, to go tam bezpiecznie przetransportuję i dobrze, że napisałaś, że on rośnie bardziej w szerz, to już m/w wiem ile mu miejsca zagospodarować. Dziękuję Elu
----------------------------------------------------------------------------------------------------
O nie zedytowało postu..
----------------------------------------------------------------------------------------------------
O nie zedytowało postu..
pozdrawiam, Anita
dziewczyny.. mam pytanie. Czy jak już mam 3 kwiatki rozwinięte na Maskotce.. i inne pączki są.. ale jeszcze chwila.. to czy one przekwitają.. i zawiazują owoc.. czy jak to wygląda?? macie zdjecia??albo opiszcie mi.. bo nie wiem.. ile czeka sie na owoce od kwiatu. Skoro wy juz macie... powoli... pomidorki.. a u mnie 3 kwiatki.. rozwinięte
Pozdrawiam, Ania
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Aniu, dokładnie jest tak jak piszesz, w miejscu przekwitniętego kwiatka pojawia się zalążek owocu, który powoli rośnie, zazwyczaj dojrzałość konsumpcyjną owoc uzyskuję po około 2 miesiącach od pojawienia się kwiatu, to taki termin orientacyjny. Musisz też wiedzieć że nie z każdego kwiatka będzie pomidorek, może być nie zapylony i wtedy takie kwiatki opadają. Nie wszyscy mają jeszcze kwiaty na pomidorkach, ja nie... ale to nie powód do smutku, jak zrobi się cieplej dogonią te już kwitnące.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
dzięki za odpowiedź, co prawda.. Maskotka jest chyba wiatropylna, czyli starczy porząść gałązką..aby się zapyliło.. albo moze pędzelkiem:)
Pozdrawiam, Ania
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Chciałam dzisiaj kupić nasionka pomidorków koktajlowych, ale nigdzie nie widziałam
Czy one tak dokładnie się nazywają ?
Czy one tak dokładnie się nazywają ?
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Na opakowaniu może być różny napis np. koralik, więc popytaj w sklepie, i chyba troszkę zbyt późno już na wysiewanie, lepiej zaopatrzyć się w tym sezonie w gotową rozsadę.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Na skrzynkę dł 80cm ile pomidorków wsadzić? Czy 4szt nie będzie za dużo?
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Myślałam o wysiewie w doniczkę
Dzięki ;)
Dzięki ;)
krab32 lepiej wsadź w duża donice , moim subiektywnym zdaniem na nadążysz z podlewaniem z jednej strony , a z drugiej z przelaniem, dorosłe pomidory maja ładne korzenie i potrzebują trochę ziemi
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Czyli pomidor od pomidora 20 centymetrów. To lekka przesada.krab32 pisze:Na skrzynkę dł 80cm ile pomidorków wsadzić? Czy 4szt nie będzie za dużo?
Pozdrawiam
Ja bym tam zmieścił
generalnie w namiocie sadzę co 35
generalnie w namiocie sadzę co 35
Paweł _____________________________________________________________________________
- Damroka
- 100p
- Od: 28 cze 2009, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ildi są słodkie i soczyste; te pomidorki miał też chyba Bogdan Szczepański.anae31 pisze:czy ktoś sadzi pomidorka koktajowego ILDI żółty, jaki jest w smaku??
Pozdrawiam serdecznie,
Iwona
Iwona