W.o... Kotach 4cz. (07.2008 - 12.2010)
- meluzyna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W.o... Kotach 4cz. (08.07-...)
Mała mi, my - to znaczy, kto?
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
My to moi znajomi tzw. domy tymczasowe pomagające kotom w potrzebie (kot mieszka w naszym domu, jest traktowany jak nasz, ale z założenia szukamy mu nowego odpowiedzialnego domu, by znów nie trafił do bezdomności).
zapraszam na http://www.forum.miau.pl
zapraszam na http://www.forum.miau.pl
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- meluzyna
Ciekawa stronka
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
Ciekawa bardzo, będzie co podczytywać wiosną U mnie wiosną kultura cierpi na skutek wydatków ogrodowych.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
-
- 1000p
W tym sensie, że książek nie kupuję wiosną wyjaśniam, bo śmieszny skrót myślowy mi wyszedł
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja z tym forum mam akurat niemiłe wspomnienia... Życzliwość nie jest tam cechą charakterystyczną forumowiczów. Ale to tylko moja opinia.
-
- 1000p
Może na czyjś zły humor trafiłaś? Czytam posty wyrywkowo, no i tam raczej życzliwie. Chociaż ostro, jak się czyta o niedoli kotów.
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- Dyshia
- 1000p
Bo te posty zostały akurat usunięte przez moderatorów, bo były nie na temat:P Tam po prostu podważają wiarygodność nowych osób, które nie mają jeszcze 100 czy 1000 postów, a taka ilość i tak przecież nie oznacza rzeczowego gadania, tylko przeważnie rozczulania się nad zdjęciami kotów.
edit:
Żeby nie było, to dopiszę że popieram całym sercem szereg przeróżnych akcji organizowanych przez to forum i ludzi się tam udzielających w całej Polsce na rzecz kotów:) Godne podziwu są np. zbiórki pieniędzy na operację czy wyżywienie jakiegoś Mruczka jakiejś pani X czy organizowanie corocznych tańszych zabiegów sterylizacji.
edit:
Żeby nie było, to dopiszę że popieram całym sercem szereg przeróżnych akcji organizowanych przez to forum i ludzi się tam udzielających w całej Polsce na rzecz kotów:) Godne podziwu są np. zbiórki pieniędzy na operację czy wyżywienie jakiegoś Mruczka jakiejś pani X czy organizowanie corocznych tańszych zabiegów sterylizacji.
-
- 1000p
Chyba że tak, no ja tam pisać nie będę, ale poczytać mogę. A co do zdjęć - to ciekawe ujęcie, Mamba kontra świąteczna dekoracja, wyszedł tu jak wampiro-gremlin
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
-
- 1000p
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- Dyshia
- 1000p
Mamba fazowy:D Zdjęcie wygląda w powiększeniu, jakby miał kilkucentymetrowe zębiska.
Prawda i racja jak zwykle- tkwi pośrodku- faktycznie - koty które są po jakichś traumatycznych przejściach- wola siedzieć w zaciszu domu i nie wychylać nosa poza szybę - i to może być dla nich najlepsze.
Z drugiej strony patrząc- brać młodego, sprawnego kotka do bloka i go zmuszać do egzystencji na tych kilkudzisieciu metrach martwego świata jako jego świata- trochę to nieludzkie i niezgodne z naturą.
Ot- Lajf :/
Człowiek rządzi.
Oby rządził rozumnie i nie tylko poprzez własne postrzeganie świata. Bo niekiedy bywa mylne :/
A co do tych kotów rasowych- to ja nie jestem pewna czy to oby jest zgodne z natura.
Parę lat temu- moja przyjaciółka przywiozła z innego kraju kota- nie dlatego, że chciała- ale wciśnięto jej go na siłę z wieloma innymi prezentami ;)
Rodowód miał taki, że jakby prom zatonął- to by go odnaleźli- bo by ten rodowód pływał na wierzchu. ;)
Kocisko było w domu kompletnie głupie- spało na dużym ciepłym telewizorze, położyło się na farbie olejnej, którą wylało ( tak- potem ja goliłam kocisko!!! )
I wywieźli go latem na wieś- a tam się stał postrachem okolicy- nagle sobie podporządkował wszystkie koty- pilnował domu- nikt obcy bez jego pozwolenia nie mógł wejść - bo potrafił nagle gdzieś z dachu skoczyć na intruza- naprawdę- postrach okolicy! A jakie piękne koty się zaczęły rodzic z wiejskich kotek ;)
Więc co do wychowywania tych kotów w domu- to tez jestem bardzo sceptyczna- w domu ten kot był idiotą bez żadnego instynktu i charakteru - puszczony w teren - stał się drapieżcą, pierwszym samcem w okolicy i na dodatek ... postrachem psów!
Chyba nie muszę mówić, która postać kota jest dla mnie normalniejsza?
Z drugiej strony patrząc- brać młodego, sprawnego kotka do bloka i go zmuszać do egzystencji na tych kilkudzisieciu metrach martwego świata jako jego świata- trochę to nieludzkie i niezgodne z naturą.
Ot- Lajf :/
Człowiek rządzi.
Oby rządził rozumnie i nie tylko poprzez własne postrzeganie świata. Bo niekiedy bywa mylne :/
A co do tych kotów rasowych- to ja nie jestem pewna czy to oby jest zgodne z natura.
Parę lat temu- moja przyjaciółka przywiozła z innego kraju kota- nie dlatego, że chciała- ale wciśnięto jej go na siłę z wieloma innymi prezentami ;)
Rodowód miał taki, że jakby prom zatonął- to by go odnaleźli- bo by ten rodowód pływał na wierzchu. ;)
Kocisko było w domu kompletnie głupie- spało na dużym ciepłym telewizorze, położyło się na farbie olejnej, którą wylało ( tak- potem ja goliłam kocisko!!! )
I wywieźli go latem na wieś- a tam się stał postrachem okolicy- nagle sobie podporządkował wszystkie koty- pilnował domu- nikt obcy bez jego pozwolenia nie mógł wejść - bo potrafił nagle gdzieś z dachu skoczyć na intruza- naprawdę- postrach okolicy! A jakie piękne koty się zaczęły rodzic z wiejskich kotek ;)
Więc co do wychowywania tych kotów w domu- to tez jestem bardzo sceptyczna- w domu ten kot był idiotą bez żadnego instynktu i charakteru - puszczony w teren - stał się drapieżcą, pierwszym samcem w okolicy i na dodatek ... postrachem psów!
Chyba nie muszę mówić, która postać kota jest dla mnie normalniejsza?
Pozdrawiam.
- meluzyna
Bo tak naprawdę tam jest jego miejsce. Jest wolny, chadza swoimi ścieżkami.
Często się zastanawiam czy tak naprawdę koty nie są szczęśliwsze te przy śmietnikach, polujące na myszy, niż te leżące na poduchach, na siłę "uczłowieczane" i nudzące się jak mopsy . Tylko strach pomyśleć, idąc tym tokiem myślenia, co by było gdyby puścić wolno dobermany czy inne kaukazy.
Często się zastanawiam czy tak naprawdę koty nie są szczęśliwsze te przy śmietnikach, polujące na myszy, niż te leżące na poduchach, na siłę "uczłowieczane" i nudzące się jak mopsy . Tylko strach pomyśleć, idąc tym tokiem myślenia, co by było gdyby puścić wolno dobermany czy inne kaukazy.