Ogród Pod Lasem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Pod Lasem

Post »

Dziękuję Dalu za wizytę. Kolorek kwiatków "sygnałowy" ale czasem mam ochotę na kolorystyczną ekstrawagancję :;230 Wczoraj rozmawiałyśmy o Tobie z Adrianną, okazało się, że się znacie. Jak miło :) Może kiedyś uda mi się wybrać na kilka dni do Wrocławia, to się spotkamy ;:7
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pierwiosnki w kolorze bardzo pożądanym w tych ciemnych miesiącach, podobno pomarańczowy działa przeciwdepresyjnie / trzeba byłoby zapytac drogowców :wink: /
A tak w ogóle to bardzo zdolna jesteś ;:138
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dziękuję Dorotko, zawstydzasz mnie :oops: to są takie szmatki-łatki, w niektórych wątkach, to dopiero arcydzieła rękodzielnicze można spotkać. Najważniejsze, żeby się nie nudzić kiedy ogród śpi. A kolor pomarańczowy - tak, jest zdecydowanie energetyczny :P
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, zapisuję się też na ten kolorek. Lubię w ogrodzie wyraziste barwy. :D New Dawn miałam kiedyś na tarasie, okazała się
mało trwała. Poprzedniej jesieni posadziłam przy gruszy, która zamieniła się w wyniku choroby w coś w rodzaju wierzby.
Został z niej na dobrą sprawę 1 pień. Ma być dla róży podporą. Ta nowa ND już kwitła, choć na razie skromnie. ;:167
Zygokaktus u mnie kwitł pięknie w tym roku- po raz pierwszy - bo dzięki Gloridei postawiłam go na południowym oknie. ;:65
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Zapisuję w kajeciku Adrianno, że jesteś chętna na taka primulę izerską :;230 :;230
Bardzo jestem ciekawa jak się spisze u mnie New Dawn ;:65 bo bardzo mi się podobała na zdjęciach w różnych czasopismach.
Dziś kilka godzin spędziłam w ogrodzie :D , taka piękna była pogoda, że trudno było nie wyjść :D
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzień ponury był i wietrzny jak jasna ch ... choroba :twisted: Kolejny raz wiatr rozebrał moją hortensję ;:223 Nic nie pomaga , ani kamienie ani szpile do przytrzymania . Jeszcze spróbuję na agrowłókninę narzucić siatkę przeciw ptakom :evil:

Żeby rozproszyć szarość - trochę różowości :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Różowe jest piękne :-) Coraz bardziej wsiąkam w ten kolor :-)
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Prawda.... mnie najbardziej się podoba różowość wiązówki, taka mgiełka :D Ale przeglądając swoje fotki doszłam do wniosku, że za mało mam bieli w ogrodzie i postanowiłam temu zaradzić :;230 ... w wiadomy sposób :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

A aura temu nie zaradziła? Na dziś zapowiadają opady, tego... no wiecie... białego...
U mnie na razie - tfu, tfu - nic :roll:
Edit: wykrakałam ;:223
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Zaradziła Gorzato, zaradziła , od rana bieluśko, tylko temperatura 0* więc nie przewiduję, że się to utrzyma dłużej. Taka huśtawka, żeby nudno nie było ;:223 . Zastanawiam się czy zużyję zapas karmy przygotowanej dla saren na wypadek dużych śniegów :lol: Na razie w ogóle ich nie widuję, mają w lesie obfitość pokarmu. I ptaków, poza sikorkami i wróblami, mało widzę przy karmniku. Dla zwierzyny aura tej zimy łaskawa :D
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczna ta wiązówka, pachnące goździki uwielbiam i wszystkie inne różowe :tan . Miło mi popatrzeć dziś na te cieplutkie kolorki...za oknem brr niemiło. Deszcz ze śniegiem. :wink:
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Już tak wszystkiego białego nie wykupuj, wysęp coś ode mnie :-)
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu u mnie na razie karmnik stoi w piwnicy :;230 M pytał, czy zamierzam dokarmiać myszy. Myślę, że zima jednak nastanie, oby nie wiosną :roll:
Różowe ujęło mnie już dawno, ale tylko takie niezbyt odblaskowe. Podoba mi się zestawione z białym, albo błękitnym, chociaż w ubiegłym roku miałam piękną lilię różowo - złotą. Nigdy bym na takie zestawienie sama nie wpadła
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”