Storczyki Katarzynki cz.II
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Katarzynki cz.II
Ja kibicuję Twoim sabotkom. Przecież one mają, jak w raju. Świetne warunki, liczę na ich kwiatuszki, jeśli nie teraz, to wiosną...
Śliczny różany-różowy kącik
Śliczny różany-różowy kącik
- dorotka_kk
- 50p
- Od: 22 wrz 2011, o 18:39
WOW, piękne kwitnienia, zdjęcie grupowe rewelacja!
Życzę powodzenia w ukorzenianiu sabotków
Życzę powodzenia w ukorzenianiu sabotków
Pozdrawiam Dorota
ale ja lubię u ciebie ten niesamowity kacik - a teraz podoba mi się jeszcze bardziej
Sabotki, rosną U ciebie jak na drożdżach pod dobrą opieką
Sabotki, rosną U ciebie jak na drożdżach pod dobrą opieką
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Dzisiaj przy okazji przewietrzenia Luny obejrzałam ją sobie .Korzeni niestety jeszcze nie pokazuje ale co mnie miło zaskoczyło rośnie nowy listek i rozetka Widać że odpowiadają jej takie warunki ale szkoda że się leniwi co do korzeni .
Madonna pokazuje swe lico pomału, dystyngowanie ,tylko szkoda że pewnie pokaże je jutro jak już będę w pracy i nie będę mogła tego uchwycić
Na dzień dzisiejszy wygląda tak
Dzisiaj przy okazji przewietrzenia Luny obejrzałam ją sobie .Korzeni niestety jeszcze nie pokazuje ale co mnie miło zaskoczyło rośnie nowy listek i rozetka Widać że odpowiadają jej takie warunki ale szkoda że się leniwi co do korzeni .
Madonna pokazuje swe lico pomału, dystyngowanie ,tylko szkoda że pewnie pokaże je jutro jak już będę w pracy i nie będę mogła tego uchwycić
Na dzień dzisiejszy wygląda tak
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
allle dama
już nie mogę się doczekać zdjęcia w pełnym rozkwicie
już nie mogę się doczekać zdjęcia w pełnym rozkwicie
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
-
- 1000p
Tak dziewczynki ja też się nie mogę doczekać kwiatu w całej okazałości ,coś wodzi mnie za nos i ćwiczy cierpliwość
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Kasiu czekamy niecierpliwie razem z Tobą aż madonna raczy zakwitnąć.
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Kasiu zazdroszczę takiej liczby sabotków. Oczywiście w pozytywnym słowa znaczeniu Mó jeden jedyny ciągle jest w reanimacji i szczerze Ci powiem , że olałam go troszkę i zaczęły gnić mu korzonki. No cóż.... chyba nie mam już dla niego serca. To był mój pierwszy sabotek ,lecz mam nadzieję , że nie ostatni. Mówię "był" ,bo chyba pora na niego... puszcza tylko słabe , jasne, wąskie i krótkie liście. A stare mu brązowieją. Niby normalna kolej rzeczy , ale widzę, że już nic z tego nie będzie.
Twoja Madonna jest przepiękna i już wyobrażam sobie jak będzie wyglądać w pełni rozkwitu... mmmmm prawdziwa dama!
Na koniec małe pytanie:
Twoja Madonna jest przepiękna i już wyobrażam sobie jak będzie wyglądać w pełni rozkwitu... mmmmm prawdziwa dama!
Na koniec małe pytanie:
Dlaczego mówisz, że "poległa"?katarzynka575 pisze: Luna poleguje na spagnum i też liczę na korzenie .Wypuściła nowy śliczny liść i poległa
- dorotka_kk
- 50p
Madonna cudowna ;:76 prawdziwa królowa
Mam świetny pomysł! Ustaw na Madonnę kamerkę internetową i wszyscy będziemy śledzić jej rozkwit Wtedy już wszyscy padną z wrażenia!
Mam świetny pomysł! Ustaw na Madonnę kamerkę internetową i wszyscy będziemy śledzić jej rozkwit Wtedy już wszyscy padną z wrażenia!
Pozdrawiam Dorota
-
- 1000p
Monia poległa ponieważ zgniły jej korzenie .Wypuściła liść i zmieniła kolor na seledynowy a jest pięknie zielona .Wyjęłam ją z podłoża i korzeni nie było . W styczniu jak ją kupiłam miała ładne ,może nie za dużo ale zdrowe . Po tym odkryciu braku korzeni ,zafundowałam jej leżakowanie na spagnum według Twojego przepisu i nawet już coś się zaczęło kluć ale dosłownie na chwilę i znowu nic Więc dzisiejsze odkrycie bardzo mnie ucieszyło ,skoro idzie nowy listek i rozetka to może za jakiś czas będzie choć jeden korzeń . Cierpliwości już mnie storczyki nauczyły .Na korzeń co prawda u phal. ale czekałam ponad rok . No ale jest i pięknie rośnie i to już niejeden a kilka .
Monia nie poddawaj się jeszcze ze swoim sabotkiem .Może ma za zimno lub za ciepło .Luna jest ciepłolubna a Twój ?
Monia nie poddawaj się jeszcze ze swoim sabotkiem .Może ma za zimno lub za ciepło .Luna jest ciepłolubna a Twój ?
-
- 1000p
Dorotko chętnie, ale nie posiadam kamerki więc w miarę możliwości będę robić fotki
- dorotka_kk
- 50p