Mój kawałek świata:)
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój kawałek świata:)
Aniu piękne wspomnienia zeszłoroczne. Pięknie prezentuje się rabata z hostami i begoniami. A co już posiałaś?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sylwia85 dziękuję - jeśli chodzi o sianie, to posiałam lobelię, begonię stalekwitnącą, koleusy, tytoń leśny, karłowy mix i karłowy zielony, żeniszek, starce popielne, niecierpki waleriana. Bulwy begoni bulwiastej już też siedzą w ziemi
renzal a znalazłam, znalazłam, zdjęcia pogodne, ale za oknem trochę mało i czekamy na więcej.
Ika2008 dziękuję bardzo, staram się i sprawia mi to ogromną radość
Kilka wschodzących:
Lobelia
Begonie stale kwitnące
Starce popielne:
Reszta w powijkach
renzal a znalazłam, znalazłam, zdjęcia pogodne, ale za oknem trochę mało i czekamy na więcej.
Ika2008 dziękuję bardzo, staram się i sprawia mi to ogromną radość
Kilka wschodzących:
Lobelia
Begonie stale kwitnące
Starce popielne:
Reszta w powijkach
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
A u naszej Ani sezon zasiewowy już w pełni
- asta6265
Aniu - No kochana w pełni, w pełni. Nosi mnie niesamowicie, za oknem wreszcie trochę zaczęło wyglądać, więc trzeba ruszać do boju, a Ty jeszcze nie szalejesz nasiennie?
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- pisanka
- 100p
- Od: 21 lip 2011, o 08:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpadłam do Ciebie aby zasięgnąć informacji, poprzedniej wiosny posiałaś lobelię wprost do doniczek i jej nie pikowałaś a teraz widzę że posiałaś "tradycyjnie" czyżby poprzednia metoda nie sprawdziła się?
Pozdrawiam - Hanka
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu czy na dno pojemnika dajesz żwirek? Dziś oglądałam film,że tak powinno się robić....
Pierwsza partia lobelii mi padła,ale kupię jeszcze i znów posieję...
Pierwsza partia lobelii mi padła,ale kupię jeszcze i znów posieję...
- asta6265
Pisanka metoda się sprawdza, ale trzeba wręcz z aptekarską precyzją siać, żeby za dużo nie sypnąć. W zeszłym roku jeszcze przerywałam w doniczkach i nadmiar wyrzucałam, żal mi było. W tym roku wysiałam zdecydowanie mniej i żeby nie marnować siewek będę pikować kępkami. W przyszłym roku planuję wysiewać lobelię otoczkowaną.
Annes 77 nie daję żwirku. Aniu a jaką miałaś ziemię? Powiem Ci, zawsze siałam w specjalnej ziemi do wysiwewów. W tym roku chciałam zaoszczędzić i siałam w zwykłej ogrodniczej. Efekt: zdecydowanie lepsze efekty z ziemi do wysiwewów. Krótszy okres kiełkowania, 100% wschodów, siewki krępe, zieloniutkie i mają lepszy start. Jeśli nie siałaś w ziemi do wysiwewów to proponuję spróbować. Na pewno zobaczysz różnicę. Być może problem, że padly tkwił w ziemi.
Annes 77 nie daję żwirku. Aniu a jaką miałaś ziemię? Powiem Ci, zawsze siałam w specjalnej ziemi do wysiwewów. W tym roku chciałam zaoszczędzić i siałam w zwykłej ogrodniczej. Efekt: zdecydowanie lepsze efekty z ziemi do wysiwewów. Krótszy okres kiełkowania, 100% wschodów, siewki krępe, zieloniutkie i mają lepszy start. Jeśli nie siałaś w ziemi do wysiwewów to proponuję spróbować. Na pewno zobaczysz różnicę. Być może problem, że padly tkwił w ziemi.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja co do ziemi przekonałam się dwa lata temu jak przez pomyłkę przepikowałam pomidorki do nieodpowiedniej ziemi! Nawet jeden nie przeżył, a była to bardzo dobra ziemia z nawozem długo działającym itp. To tak jak ktoś napisał, jakby niemowlaka podłoże ze schabowym napaść.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja zawsze ziemię do wysiewów mieszałam sama, w tym roku kupiłam gotową - mam nadzieję, że nie pożałuję
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- asta6265
renzal pisze:Ja co do ziemi przekonałam się dwa lata temu jak przez pomyłkę przepikowałam pomidorki do nieodpowiedniej ziemi! Nawet jeden nie przeżył, a była to bardzo dobra ziemia z nawozem długo działającym itp. To tak jak ktoś napisał, jakby niemowlaka podłoże ze schabowym napaść.
Dokładnie Reniu
Baasik myślę, że się nie zawiedziesz. Warto zainwestować w taką ziemię.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja też w zeszłym roku kupowałam ziemię do wysiewów
Tylko, że u mnie były olbrzymie worki
Zostało mi pół worka
Czy to można jeszcze wykorzystać?
Tylko, że u mnie były olbrzymie worki
Zostało mi pół worka
Czy to można jeszcze wykorzystać?
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Kilku naszych wybitnych znawców orzekło, że nie można w tym już siać, bo...już się nie nadaje. Nie komentuję. Zwłaszcza nasz ogrodniczy za torami wcale, ale to wcale ''nie miewa'' w nowym sezonie starej ziemi...
H kupił mi w Auchanie takie małe woreczki po 20 l.
H kupił mi w Auchanie takie małe woreczki po 20 l.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Powiem wam, że jakość ziemi w workach niektórych firm pozostawia wiele do życzenia, ostatnio kupiłam worek 80l z Vitahum aby cebule lili sadzić i masakra co tam było kamienie to po pierwsze, kawałki drewna, dziadostwo.