Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Muszę koniecznie kupić pierwiosnki ząbkowane
A ja nie mam dylematu jeśli chodzi o cięcie róż
Zazwyczaj tnę nisko, bo chcę mieć niskie zwarte krzaczki
Krzaczaste i tak w późnieszym terminie urosną wysoko
A ja nie mam dylematu jeśli chodzi o cięcie róż
Zazwyczaj tnę nisko, bo chcę mieć niskie zwarte krzaczki
Krzaczaste i tak w późnieszym terminie urosną wysoko
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Te białe pierwiosnki są śliczne, też chcę
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Jestem nareszcie...znalazłam chwilkę,by coś skrobnąć do Was kochani:) Cieszę się,że zaglądacie do mnie
We wtorek pojechałam na działkę,rozsypałam nawóz pod róże,cały czas się chmurzyło i straszyło niebo swoim ciemnym kolorem brrr...i nie minęła godzina jak chlupnęło to szybko zwiałam do domu,ale co miałam w planie to wykonałam,różyczki dostały swoją porcję witamin
W międzyczasie kupiłam na balkon dwie pergole wraz z donicami,po których mają się piąć kobee i powojniki....no zobaczymy jak to wyjdzie,na razie dziś pomalowałam na kolor tikowy impregnatem
Od wtorku do wczoraj wieczór padało i to sporo,podlało rośliny na maxa,jutro planuje pojechać i zobaczyć jak po deszczu roślinki ruszyły
Poza tym muszę jeszcze raz,ale to porządnie przyciąć lawendę,bo ja zawsze tylko lekko przycinałam,a po tym jak oglądnęłam program jak to się robi to oczy wielkie zrobiłam,bo nie wiedziałam,że ścina się ją do samej ziemi
Iwonko bardzo mi miło,że do mnie zawitałaś Róże o tak to moja miłość Ale nie tylko one,bo tak naprawdę kocham wszystkie roślinki od najzwyklejszej do najdostojniejszej Z Decoupage dopiero zaczynam,coś tam sobie maluję...
Żagwin kupowałam gotową sadzonkę i co roku pięknie przyrasta...
Sabinko piwonia koperkowa zimowała u mnie po raz pierwszy,bałam się o nią,ponieważ niczym jej nie okryłam,ale jak widać zniosła to dobrze i nawet będzie miała kilka kwiatków
Ślimaki precz od szachowniczek
Moni prawda,że ładny? Dobrze,że go posadziłam przy oczku,jest na widoku i zdobi ,kiedy nie ma jeszcze innych roślinek:)
Grażynko a tak mi się zamarzyło po lekturze naszej Bożenki Jak wracam z działeczki brakuje mi tego klimatu i właśnie na balkonie można się odprężyć:)
Tulipanka oj nie wiedziałam,że ząbkowane gorzej rosną,czy też zanikają,mój przezimował na szczęście
U mnie z kolei lewizja jest jednoroczną byliną i więcej nie zaproszę jej do mojego ogródka...
Maju myślałam do tej pory,że szachowniczki i jej większe koleżanki u każdego rosną,ale widocznie może ziemia nie odpowiada,sama nie wiem Za to inne rośliny u Ciebie cudownie kwitną
Madziu Galaxy po zeszłorocznym ,obfitym kwitnieniu widocznie sobie urlop wzięła i zaniemogła...no 4 kwiaty wielkie ma
Zobaczysz i tak kiedyś kupisz żurawki,bezproblemowe rośliny,kolorowe z liści w każdej porze roku,spróbuj kilka do półcienia posadzić
U mnie już dość podlało,już bym chciała się znaleźć na działce...
Ewcia posiałaś warzywka,a ja zasiliłam róże,udało się przed ulewą
Zabeczko a może u Ciebie dopiero się pojawią?
Terlica witam nowego gościa:)
Itoh to Yellow Crown,ale coś mizerna jest,ciągle mała...ona mi chyba zakwitnie za 5 lat jak tak dalej pójdzie...
Moja działka liczy sobie około 350 m...ja wiem,czy to dużo?
Oj róże mogą zawrócić w głowie i nie tylko one
Jadziu tak to jest jak się kupuje mikrusy roślinki,długo sobie poczekam na Itoha,ciekawe,czy Twoja zakwitnie...jaki masz kolorek?
Oj te szachowniczki takie ładne,a takie kapryśnice....
Aneczko biały to pierwiosnek ząbkowany,czatowałam na lawendowego,ale nie było....Czerwona żurawka rośnie na słonecznym stanowisku...ja też mam kilka żurawek,które chyba przeprowadzę...
Gosiu i to jest dobra metoda,chyba sięgnę po sekator i nie pożałuję ...pierwiosnek jest ciekawy,polecam:)
Tulipany,które od 5 lat kwitną właśnie tak...
Koniczyna przezimowała...
Żurawka Tiramisu
Fiołki...
Szachowniczki...
3 dni temu tulipanek,może już zakwitł?
Kwiat magnolii Galaxy jest ogromny...
Korony cesarskie z hiacyntami i tulipanami
Pozdrawiam serdecznie...
We wtorek pojechałam na działkę,rozsypałam nawóz pod róże,cały czas się chmurzyło i straszyło niebo swoim ciemnym kolorem brrr...i nie minęła godzina jak chlupnęło to szybko zwiałam do domu,ale co miałam w planie to wykonałam,różyczki dostały swoją porcję witamin
W międzyczasie kupiłam na balkon dwie pergole wraz z donicami,po których mają się piąć kobee i powojniki....no zobaczymy jak to wyjdzie,na razie dziś pomalowałam na kolor tikowy impregnatem
Od wtorku do wczoraj wieczór padało i to sporo,podlało rośliny na maxa,jutro planuje pojechać i zobaczyć jak po deszczu roślinki ruszyły
Poza tym muszę jeszcze raz,ale to porządnie przyciąć lawendę,bo ja zawsze tylko lekko przycinałam,a po tym jak oglądnęłam program jak to się robi to oczy wielkie zrobiłam,bo nie wiedziałam,że ścina się ją do samej ziemi
Iwonko bardzo mi miło,że do mnie zawitałaś Róże o tak to moja miłość Ale nie tylko one,bo tak naprawdę kocham wszystkie roślinki od najzwyklejszej do najdostojniejszej Z Decoupage dopiero zaczynam,coś tam sobie maluję...
Żagwin kupowałam gotową sadzonkę i co roku pięknie przyrasta...
Sabinko piwonia koperkowa zimowała u mnie po raz pierwszy,bałam się o nią,ponieważ niczym jej nie okryłam,ale jak widać zniosła to dobrze i nawet będzie miała kilka kwiatków
Ślimaki precz od szachowniczek
Moni prawda,że ładny? Dobrze,że go posadziłam przy oczku,jest na widoku i zdobi ,kiedy nie ma jeszcze innych roślinek:)
Grażynko a tak mi się zamarzyło po lekturze naszej Bożenki Jak wracam z działeczki brakuje mi tego klimatu i właśnie na balkonie można się odprężyć:)
Tulipanka oj nie wiedziałam,że ząbkowane gorzej rosną,czy też zanikają,mój przezimował na szczęście
U mnie z kolei lewizja jest jednoroczną byliną i więcej nie zaproszę jej do mojego ogródka...
Maju myślałam do tej pory,że szachowniczki i jej większe koleżanki u każdego rosną,ale widocznie może ziemia nie odpowiada,sama nie wiem Za to inne rośliny u Ciebie cudownie kwitną
Madziu Galaxy po zeszłorocznym ,obfitym kwitnieniu widocznie sobie urlop wzięła i zaniemogła...no 4 kwiaty wielkie ma
Zobaczysz i tak kiedyś kupisz żurawki,bezproblemowe rośliny,kolorowe z liści w każdej porze roku,spróbuj kilka do półcienia posadzić
U mnie już dość podlało,już bym chciała się znaleźć na działce...
Ewcia posiałaś warzywka,a ja zasiliłam róże,udało się przed ulewą
Zabeczko a może u Ciebie dopiero się pojawią?
Terlica witam nowego gościa:)
Itoh to Yellow Crown,ale coś mizerna jest,ciągle mała...ona mi chyba zakwitnie za 5 lat jak tak dalej pójdzie...
Moja działka liczy sobie około 350 m...ja wiem,czy to dużo?
Oj róże mogą zawrócić w głowie i nie tylko one
Jadziu tak to jest jak się kupuje mikrusy roślinki,długo sobie poczekam na Itoha,ciekawe,czy Twoja zakwitnie...jaki masz kolorek?
Oj te szachowniczki takie ładne,a takie kapryśnice....
Aneczko biały to pierwiosnek ząbkowany,czatowałam na lawendowego,ale nie było....Czerwona żurawka rośnie na słonecznym stanowisku...ja też mam kilka żurawek,które chyba przeprowadzę...
Gosiu i to jest dobra metoda,chyba sięgnę po sekator i nie pożałuję ...pierwiosnek jest ciekawy,polecam:)
Tulipany,które od 5 lat kwitną właśnie tak...
Koniczyna przezimowała...
Żurawka Tiramisu
Fiołki...
Szachowniczki...
3 dni temu tulipanek,może już zakwitł?
Kwiat magnolii Galaxy jest ogromny...
Korony cesarskie z hiacyntami i tulipanami
Pozdrawiam serdecznie...
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Moja Tiramisu to niemowlaczek w porównaniu z Twoją
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dzień dobry, Aniu!
Jutro sobota - na pewno będziesz krzątać się przy różach i innych...
U mnie nadal nie porozsadzane żurawki, mało mam czasu. Liczę na pogodny przyszły tydzień, bo jest jeszcze co robić w ogrodzie.
Miłego popołudnia!
Jutro sobota - na pewno będziesz krzątać się przy różach i innych...
U mnie nadal nie porozsadzane żurawki, mało mam czasu. Liczę na pogodny przyszły tydzień, bo jest jeszcze co robić w ogrodzie.
Miłego popołudnia!
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aniu, Galaxy przepiękna
Dzbanek z motywem lawendowym wygląda bardzo elegancko, w rustykalnym stylu
Moja Cafe wygląda fatalnie po zimie. Przycięłam ją niziutki i poczekam, ale jak będzie mizernie rosła to ją wyautuję?.nie mam już do niej cierpliwości, strasznie słaba. Oby Twoje pięknie rosły
Pozdrawiam weekendowo
Dzbanek z motywem lawendowym wygląda bardzo elegancko, w rustykalnym stylu
Moja Cafe wygląda fatalnie po zimie. Przycięłam ją niziutki i poczekam, ale jak będzie mizernie rosła to ją wyautuję?.nie mam już do niej cierpliwości, strasznie słaba. Oby Twoje pięknie rosły
Pozdrawiam weekendowo
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aniu-przepiękna żurawka. Ja się niezmiennie zachwycam wszystkimi gatunkami i marzy mi się je wszystkie posiąść
Troszkę zazdroszczę Ci deszczu. U nas chłodno i sucho. ...przy gruncie przymrozek...ech.
Właśnie zachwycam się Twoimi koronami cesarskimi...już takie duże Muszę sobie je sprawić jesienią Miłej nocki
Troszkę zazdroszczę Ci deszczu. U nas chłodno i sucho. ...przy gruncie przymrozek...ech.
Właśnie zachwycam się Twoimi koronami cesarskimi...już takie duże Muszę sobie je sprawić jesienią Miłej nocki
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu śliczna pełna pąków wiosna Tulipanek to jakiś pełny, taki napakowany ma ten pąk ??? Mam nadzieję, ze pokażesz gdy zakwitnie, bo bardzo jestem go ciekawa
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
oj muszę sobie dokupić żurawek
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ja nie mam już gdzie upychać żurawek, ale zdecydowanie też muszę sobie ich jeszcze dokupić.
Ucieszyłaś mnie, że Twoja czerwona żurawka na słonecznym siedzi. Mam zamiar posadzić swoje czerwońce powojnikom w nogi. Będą na słońcu do około 13,00 -14.00
Ucieszyłaś mnie, że Twoja czerwona żurawka na słonecznym siedzi. Mam zamiar posadzić swoje czerwońce powojnikom w nogi. Będą na słońcu do około 13,00 -14.00
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Witam z rana:)
Wczorajszy plan wykonałam,najpierw pomalowałam drugi raz pergolę,potem pojechałam z dzieckiem do schroniska dla zwierząt,a na końcu na 3 godzinki pojechałam na działkę
Piękna pogoda sprzyjała,więc opryskałam różyczki Confidorem z Bioseptem.Po raz pierwszy zastosowałam taką miksturę.
Zobaczymy jakie będą efekty.Na kilku różach tzn na Stephanii,Piano i Sophie Reneissance przyuważyłam mszyce
Z kolei na koronach cesarskich gziły sięposkrzypki liliowe...zebrałam palcami ...
Sekator również poszedł w ruch,ponownie przycięłam lawendę nie oszczędzając jej cięcia,mam nadzieję,że odbije
Po deszczu wszystko rośnie,a trawka się zazieleniła aż miło
Doczekałam się również pierwszego pączka różanego...Thereska Bugnet się o to postarała
Dorotko Tiramisu kupowałam jako sporą sadzonkę,może dlatego ona taka sporawa
Wandziu o tak sobota aktywna,żurawki pięknie ruszyły,wypuściły młode przyrosty.
Oj tak na pogodę liczę
Kasiu choć Galaxy ma mało kwiatów tej wiosny,ale za to są ogromne i lekko pachnące
Lawendę uwielbiam wszędzie,nawet za zazdroskami na okno kuchenne się rozglądam,oczywiście z motywem lawendy,jednak jak na razie nie znalazłam odpowiednich:)
Cafe u mnie ma takie małe listki,oby to nie były dziczki,no niestety ta róża jest bardzo kapryśna
Spróbuj popsikać ją Asahi albo Bioseptem
Andziu teraz,gdy w ogrodzie jeszcze nie bucha kolorami właśnie żurawki tworzą kolorowe plamy,wczoraj się nimi zachwycałam jakie piękne mają liście i jak po deszczu ruszyły Niestety pogubiły mi się znaczniki i mam problem z rozpoznaniem odmiany Korony rosną z dnia na dzień,będą żółte,pomarańczowe nie wyszły z ziemi...
Ciekawe,czy spadł u Ciebie deszczyk...
Aguś wczoraj na niego spojrzałam,ale jeszcze tulipanek zamknięty szczelnie,tajemniczy z niego gość
Ruda zaba koniecznie,można je fajnie komponować
Anuś czerwone na słońcu u mnie dobrze rosną oraz te z ciemnymi liśćmi np.Plum Royal
Zadebiutowała pierwszym pąkiem Thereska Bugnet
Artemis
Tulipanek z B
Korona cesarska
Będzie żółta...
Pełne narcyzy z B
Szachowniczki Michajłowskiego
Pierwiosnek ząbkowany z sasanką...jeszcze kwitnie,deszcze nie poszarpały,no piękny jest
Na koniec przedstawię moją nową pergolę na balkon,po której ma się piąć kobea,a po drugiej powojnik:)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę miłej niedzieli
Wczorajszy plan wykonałam,najpierw pomalowałam drugi raz pergolę,potem pojechałam z dzieckiem do schroniska dla zwierząt,a na końcu na 3 godzinki pojechałam na działkę
Piękna pogoda sprzyjała,więc opryskałam różyczki Confidorem z Bioseptem.Po raz pierwszy zastosowałam taką miksturę.
Zobaczymy jakie będą efekty.Na kilku różach tzn na Stephanii,Piano i Sophie Reneissance przyuważyłam mszyce
Z kolei na koronach cesarskich gziły sięposkrzypki liliowe...zebrałam palcami ...
Sekator również poszedł w ruch,ponownie przycięłam lawendę nie oszczędzając jej cięcia,mam nadzieję,że odbije
Po deszczu wszystko rośnie,a trawka się zazieleniła aż miło
Doczekałam się również pierwszego pączka różanego...Thereska Bugnet się o to postarała
Dorotko Tiramisu kupowałam jako sporą sadzonkę,może dlatego ona taka sporawa
Wandziu o tak sobota aktywna,żurawki pięknie ruszyły,wypuściły młode przyrosty.
Oj tak na pogodę liczę
Kasiu choć Galaxy ma mało kwiatów tej wiosny,ale za to są ogromne i lekko pachnące
Lawendę uwielbiam wszędzie,nawet za zazdroskami na okno kuchenne się rozglądam,oczywiście z motywem lawendy,jednak jak na razie nie znalazłam odpowiednich:)
Cafe u mnie ma takie małe listki,oby to nie były dziczki,no niestety ta róża jest bardzo kapryśna
Spróbuj popsikać ją Asahi albo Bioseptem
Andziu teraz,gdy w ogrodzie jeszcze nie bucha kolorami właśnie żurawki tworzą kolorowe plamy,wczoraj się nimi zachwycałam jakie piękne mają liście i jak po deszczu ruszyły Niestety pogubiły mi się znaczniki i mam problem z rozpoznaniem odmiany Korony rosną z dnia na dzień,będą żółte,pomarańczowe nie wyszły z ziemi...
Ciekawe,czy spadł u Ciebie deszczyk...
Aguś wczoraj na niego spojrzałam,ale jeszcze tulipanek zamknięty szczelnie,tajemniczy z niego gość
Ruda zaba koniecznie,można je fajnie komponować
Anuś czerwone na słońcu u mnie dobrze rosną oraz te z ciemnymi liśćmi np.Plum Royal
Zadebiutowała pierwszym pąkiem Thereska Bugnet
Artemis
Tulipanek z B
Korona cesarska
Będzie żółta...
Pełne narcyzy z B
Szachowniczki Michajłowskiego
Pierwiosnek ząbkowany z sasanką...jeszcze kwitnie,deszcze nie poszarpały,no piękny jest
Na koniec przedstawię moją nową pergolę na balkon,po której ma się piąć kobea,a po drugiej powojnik:)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę miłej niedzieli
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pączki Moja Teresa dopiero rozwija liście...I tak pewnie będzie kwitła przed wszystkimi innymi, uwielbiam tę różę
Balkon wygląda wspaniale, możesz mieć trochę ogrodu zaraz za drzwiami
Moja kobea nadal ma tylko liścienie
Balkon wygląda wspaniale, możesz mieć trochę ogrodu zaraz za drzwiami
Moja kobea nadal ma tylko liścienie
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Pergole wyglądają na bardzo fajne, ale i bez nich Twój balkon wygląda na fantastycznie urządzony
I ja mam pierwszy różany paczek - Louise Odier się postarał
I ja mam pierwszy różany paczek - Louise Odier się postarał