Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

Muszę koniecznie kupić pierwiosnki ząbkowane
A ja nie mam dylematu jeśli chodzi o cięcie róż
Zazwyczaj tnę nisko, bo chcę mieć niskie zwarte krzaczki
Krzaczaste i tak w późnieszym terminie urosną wysoko
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Te białe pierwiosnki są śliczne, też chcę ;:oj :lol:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jestem nareszcie...znalazłam chwilkę,by coś skrobnąć do Was kochani:) Cieszę się,że zaglądacie do mnie ;:108
We wtorek pojechałam na działkę,rozsypałam nawóz pod róże,cały czas się chmurzyło i straszyło niebo swoim ciemnym kolorem brrr...i nie minęła godzina jak chlupnęło to szybko zwiałam do domu,ale co miałam w planie to wykonałam,różyczki dostały swoją porcję witamin ;:333
W międzyczasie kupiłam na balkon dwie pergole wraz z donicami,po których mają się piąć kobee i powojniki....no zobaczymy jak to wyjdzie,na razie dziś pomalowałam na kolor tikowy impregnatem ;:224
Od wtorku do wczoraj wieczór padało i to sporo,podlało rośliny na maxa,jutro planuje pojechać i zobaczyć jak po deszczu roślinki ruszyły :heja
Poza tym muszę jeszcze raz,ale to porządnie przyciąć lawendę,bo ja zawsze tylko lekko przycinałam,a po tym jak oglądnęłam program jak to się robi to oczy wielkie zrobiłam,bo nie wiedziałam,że ścina się ją do samej ziemi :shock:

Iwonko bardzo mi miło,że do mnie zawitałaś ;:108 Róże o tak to moja miłość ;:167 Ale nie tylko one,bo tak naprawdę kocham wszystkie roślinki od najzwyklejszej do najdostojniejszej ;:333 Z Decoupage dopiero zaczynam,coś tam sobie maluję...
Żagwin kupowałam gotową sadzonkę i co roku pięknie przyrasta...

Sabinko piwonia koperkowa zimowała u mnie po raz pierwszy,bałam się o nią,ponieważ niczym jej nie okryłam,ale jak widać zniosła to dobrze i nawet będzie miała kilka kwiatków ;:224
Ślimaki precz od szachowniczek ;:164

Moni prawda,że ładny? Dobrze,że go posadziłam przy oczku,jest na widoku i zdobi ,kiedy nie ma jeszcze innych roślinek:)

Grażynko a tak mi się zamarzyło po lekturze naszej Bożenki :) Jak wracam z działeczki brakuje mi tego klimatu i właśnie na balkonie można się odprężyć:)

Tulipanka oj nie wiedziałam,że ząbkowane gorzej rosną,czy też zanikają,mój przezimował na szczęście ;:224
U mnie z kolei lewizja jest jednoroczną byliną i więcej nie zaproszę jej do mojego ogródka...

Maju myślałam do tej pory,że szachowniczki i jej większe koleżanki u każdego rosną,ale widocznie może ziemia nie odpowiada,sama nie wiem ;:131 Za to inne rośliny u Ciebie cudownie kwitną :uszy

Madziu Galaxy po zeszłorocznym ,obfitym kwitnieniu widocznie sobie urlop wzięła i zaniemogła...no 4 kwiaty wielkie ma :)
Zobaczysz i tak kiedyś kupisz żurawki,bezproblemowe rośliny,kolorowe z liści w każdej porze roku,spróbuj kilka do półcienia posadzić ;:333
U mnie już dość podlało,już bym chciała się znaleźć na działce...

Ewcia posiałaś warzywka,a ja zasiliłam róże,udało się przed ulewą ;:333

Zabeczko a może u Ciebie dopiero się pojawią?

Terlica witam nowego gościa:)
Itoh to Yellow Crown,ale coś mizerna jest,ciągle mała...ona mi chyba zakwitnie za 5 lat jak tak dalej pójdzie...
Moja działka liczy sobie około 350 m...ja wiem,czy to dużo?
Oj róże mogą zawrócić w głowie i nie tylko one ;:333

Jadziu tak to jest jak się kupuje mikrusy roślinki,długo sobie poczekam na Itoha,ciekawe,czy Twoja zakwitnie...jaki masz kolorek?
Oj te szachowniczki takie ładne,a takie kapryśnice....

Aneczko biały to pierwiosnek ząbkowany,czatowałam na lawendowego,ale nie było....Czerwona żurawka rośnie na słonecznym stanowisku...ja też mam kilka żurawek,które chyba przeprowadzę...

Gosiu i to jest dobra metoda,chyba sięgnę po sekator i nie pożałuję ...pierwiosnek jest ciekawy,polecam:)

Tulipany,które od 5 lat kwitną właśnie tak...

Obrazek

Koniczyna przezimowała...

Obrazek

Żurawka Tiramisu

Obrazek

Fiołki...

Obrazek

Szachowniczki...

Obrazek

3 dni temu tulipanek,może już zakwitł?

Obrazek

Kwiat magnolii Galaxy jest ogromny...

Obrazek

Korony cesarskie z hiacyntami i tulipanami

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie...
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Moja Tiramisu to niemowlaczek w porównaniu z Twoją ;:oj
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dzień dobry, Aniu!
Jutro sobota - na pewno będziesz krzątać się przy różach i innych...
U mnie nadal nie porozsadzane żurawki, mało mam czasu. Liczę na pogodny przyszły tydzień, bo jest jeszcze co robić w ogrodzie.
Miłego popołudnia!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, Galaxy przepiękna ;:170
Dzbanek z motywem lawendowym wygląda bardzo elegancko, w rustykalnym stylu ;:333
Moja Cafe wygląda fatalnie po zimie. Przycięłam ją niziutki i poczekam, ale jak będzie mizernie rosła to ją wyautuję?.nie mam już do niej cierpliwości, strasznie słaba. Oby Twoje pięknie rosły ;:168
Pozdrawiam weekendowo :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu-przepiękna żurawka. Ja się niezmiennie zachwycam wszystkimi gatunkami i marzy mi się je wszystkie posiąść ;:204 :;230
Troszkę zazdroszczę Ci deszczu. U nas chłodno i sucho. ...przy gruncie przymrozek...ech.

Właśnie zachwycam się Twoimi koronami cesarskimi...już takie duże :) Muszę sobie je sprawić jesienią :) Miłej nocki ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu śliczna pełna pąków wiosna ;:167 Tulipanek to jakiś pełny, taki napakowany ma ten pąk ??? Mam nadzieję, ze pokażesz gdy zakwitnie, bo bardzo jestem go ciekawa :D
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

oj muszę sobie dokupić żurawek ;:108
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ja nie mam już gdzie upychać żurawek, ale zdecydowanie też muszę sobie ich jeszcze dokupić. ;:131
Ucieszyłaś mnie, że Twoja czerwona żurawka na słonecznym siedzi. Mam zamiar posadzić swoje czerwońce powojnikom w nogi. Będą na słońcu do około 13,00 -14.00
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witam z rana:)

Wczorajszy plan wykonałam,najpierw pomalowałam drugi raz pergolę,potem pojechałam z dzieckiem do schroniska dla zwierząt,a na końcu na 3 godzinki pojechałam na działkę :heja
Piękna pogoda sprzyjała,więc opryskałam różyczki Confidorem z Bioseptem.Po raz pierwszy zastosowałam taką miksturę.
Zobaczymy jakie będą efekty.Na kilku różach tzn na Stephanii,Piano i Sophie Reneissance przyuważyłam mszyce ;:134
Z kolei na koronach cesarskich gziły sięposkrzypki liliowe...zebrałam palcami ...
Sekator również poszedł w ruch,ponownie przycięłam lawendę nie oszczędzając jej cięcia,mam nadzieję,że odbije ;:131
Po deszczu wszystko rośnie,a trawka się zazieleniła aż miło ;:170
Doczekałam się również pierwszego pączka różanego...Thereska Bugnet się o to postarała :tan

Dorotko Tiramisu kupowałam jako sporą sadzonkę,może dlatego ona taka sporawa ;:108

Wandziu o tak sobota aktywna,żurawki pięknie ruszyły,wypuściły młode przyrosty.
Oj tak na pogodę liczę ;:3

Kasiu choć Galaxy ma mało kwiatów tej wiosny,ale za to są ogromne i lekko pachnące ;:333
Lawendę uwielbiam wszędzie,nawet za zazdroskami na okno kuchenne się rozglądam,oczywiście z motywem lawendy,jednak jak na razie nie znalazłam odpowiednich:)
Cafe u mnie ma takie małe listki,oby to nie były dziczki,no niestety ta róża jest bardzo kapryśna ;:224
Spróbuj popsikać ją Asahi albo Bioseptem ;:108

Andziu teraz,gdy w ogrodzie jeszcze nie bucha kolorami właśnie żurawki tworzą kolorowe plamy,wczoraj się nimi zachwycałam jakie piękne mają liście i jak po deszczu ruszyły ;:333 Niestety pogubiły mi się znaczniki i mam problem z rozpoznaniem odmiany ;:224 Korony rosną z dnia na dzień,będą żółte,pomarańczowe nie wyszły z ziemi...
Ciekawe,czy spadł u Ciebie deszczyk...

Aguś wczoraj na niego spojrzałam,ale jeszcze tulipanek zamknięty szczelnie,tajemniczy z niego gość ;:224

Ruda zaba koniecznie,można je fajnie komponować ;:333

Anuś czerwone na słońcu u mnie dobrze rosną oraz te z ciemnymi liśćmi np.Plum Royal ;:333

Zadebiutowała pierwszym pąkiem Thereska Bugnet

Obrazek

Artemis

Obrazek

Tulipanek z B

Obrazek

Korona cesarska

Obrazek

Będzie żółta...

Obrazek

Pełne narcyzy z B

Obrazek

Szachowniczki Michajłowskiego

Obrazek

Pierwiosnek ząbkowany z sasanką...jeszcze kwitnie,deszcze nie poszarpały,no piękny jest ;:167

Obrazek

Na koniec przedstawię moją nową pergolę na balkon,po której ma się piąć kobea,a po drugiej powojnik:)

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pączki ;:oj Moja Teresa dopiero rozwija liście...I tak pewnie będzie kwitła przed wszystkimi innymi, uwielbiam tę różę :D
Balkon wygląda wspaniale, możesz mieć trochę ogrodu zaraz za drzwiami :D
Moja kobea nadal ma tylko liścienie :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Pergole wyglądają na bardzo fajne, ale i bez nich Twój balkon wygląda na fantastycznie urządzony :tan
I ja mam pierwszy różany paczek - Louise Odier się postarał :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”