Tolinka i róże
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tolinka i róże
Wszystko ma swój czas! Jesień jest i basta! Ja to nawet się cieszę, ze jest ciemno, jak wracam do domu, bo nie muszę na to patrzeć! Czekam na pogodny weekend, żeby sprzątnąć moje królewny. Ale róże stoją na posterunku i raczą dać plamy koloru
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Tolinko, jaka szkoda Jeszcze chwilę wcześniej czarowałaś nas różyczkami a dzisiaj wszystko przykryte śniegiem
Moja rodzinka co dzień twierdzi, że zwariowałam z ilością zamówionych róż . Jeżeli jednak piszesz, że zamówiłaś niewiele, to nie mam czym się martwić Jestem jak najzupełniej zdrowa na umyśle Zamówiłam równie niewiele , tylko 14 Muszę się poprawić
Moja rodzinka co dzień twierdzi, że zwariowałam z ilością zamówionych róż . Jeżeli jednak piszesz, że zamówiłaś niewiele, to nie mam czym się martwić Jestem jak najzupełniej zdrowa na umyśle Zamówiłam równie niewiele , tylko 14 Muszę się poprawić
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tolinko - jak Ci zazdroszczę miejsca na nowe różyczki! Zamówiłaś piękne! U mnie cieniutko - raptem cztery nowe sztuki. Resztę porozsadzałam, bo chyba rosły zbyt blisko siebie. Myślę, że plamistość była przyczyną m.in. tego, że nie miały odpowiednio dużo miejsca.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ewuniu moje rosną prawie jedna obok drugiej i żadna nie miała w tym roku plamistości tylko trochę siadał mączniak i to tylko na paru różach.Tolinko widzę ,ze do Ciebie również dotarła zima ,ale dzisiaj już było sucho
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Kochane moje zdjęcia sprzed chwili
Dalia w donicy
zdjęcia na szybko,ale chciałam Wam pokazać ,że śnieg stopniał ,a róże dały sobie radę i nie zmarzły nawet dalie w donicach jeszcze się trzymają Może to jeszcze nie koniec
Trzyma się też trzykrotka ,a ta jest dla mnie takim wyznacznikiem kiedy już czas posprzątać i zasiąść przy kominku z herbatką .
Miłka no właśnie jesień,może jeszcze da nam nacieszyć się choć różami
Iwonko jesteś zdrowa na umyśle...potwierdzam to tylko miłość,a wiesz chyba jak wygląda stan zakochania
Ewunia miejsca to ja mam jeszcze sporo gdybym się uparła ale mierzę już siły na zamiary ,sama siebie dyscyplinuję i pukam w głowę bo wiesz ,to nie sztuka obsadzić ale trzeba też o to dbać,a to kosztuje równie sporo pracy ,a może i więcej.Podobnie jak Jadzia uważam że plamistość to nie wina odległości U mnie nie rosną zbyt gęsto a plamistość szaleje.
Jadziu dotarła ale tylko podlała mi ogród mam nadzieję że to się jeszcze odbije i że jeszcze jakieś kwiaty będą
Dalia w donicy
zdjęcia na szybko,ale chciałam Wam pokazać ,że śnieg stopniał ,a róże dały sobie radę i nie zmarzły nawet dalie w donicach jeszcze się trzymają Może to jeszcze nie koniec
Trzyma się też trzykrotka ,a ta jest dla mnie takim wyznacznikiem kiedy już czas posprzątać i zasiąść przy kominku z herbatką .
Miłka no właśnie jesień,może jeszcze da nam nacieszyć się choć różami
Iwonko jesteś zdrowa na umyśle...potwierdzam to tylko miłość,a wiesz chyba jak wygląda stan zakochania
Ewunia miejsca to ja mam jeszcze sporo gdybym się uparła ale mierzę już siły na zamiary ,sama siebie dyscyplinuję i pukam w głowę bo wiesz ,to nie sztuka obsadzić ale trzeba też o to dbać,a to kosztuje równie sporo pracy ,a może i więcej.Podobnie jak Jadzia uważam że plamistość to nie wina odległości U mnie nie rosną zbyt gęsto a plamistość szaleje.
Jadziu dotarła ale tylko podlała mi ogród mam nadzieję że to się jeszcze odbije i że jeszcze jakieś kwiaty będą
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Szczęściara z Ciebie , że Twoje ślicznotki nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa. Może jeszcze jakiś czas pozwolą się cieszyć swoja urodą? Pokazuj nam każdy zachowany kwiatek, niech cieszy nasze oczy
Byłam dzisiaj na działce i już niestety wszystko zwarzone mrozem A jednak mam i powód do radości Dzisiaj moje dorosłe dziecko zakończyło pracę nad moją różanką. W sobotę jadę ryć dołki pod moje królewny
Byłam dzisiaj na działce i już niestety wszystko zwarzone mrozem A jednak mam i powód do radości Dzisiaj moje dorosłe dziecko zakończyło pracę nad moją różanką. W sobotę jadę ryć dołki pod moje królewny
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tolinko, czy tę różę kupowałaś może w A wiosną?
Mam identyczną kupioną jako angielska różowa. Jak duża urosła u Ciebie? Bo pędy jak widać przewieszają się w podobny sposób. Pozwolę sobie wkleić swoją. Potem ja usuniesz żeby Ci nie zaśmiecała wątku.
Prawda, że są bardzo podobne? Jeśli jeszcze Twoja ma mało kolców to mogą być te same róże
Mam identyczną kupioną jako angielska różowa. Jak duża urosła u Ciebie? Bo pędy jak widać przewieszają się w podobny sposób. Pozwolę sobie wkleić swoją. Potem ja usuniesz żeby Ci nie zaśmiecała wątku.
Prawda, że są bardzo podobne? Jeśli jeszcze Twoja ma mało kolców to mogą być te same róże
- Tolinka
Dorotko ja ją kupiłam latem 2012r w donicy jako Pirouette ,rzeczywiście wygląda na to że to ta sama róża u mnie urosła na ok.160cm jak zobaczyłam u Majki jej Mamma Mia to jakbym zobaczyła swoją,może Majeczka zajrzy to nam powie czy to ona czy nie
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Tolinko moim zdaniem to jest Mamma Mia Poulsena
Na drugim zdjęciu z wiosny ma bardzo charakterystyczne kwiaty idealnie pasujące do tych na zdjęciach z Rozsen-Direct i moich również.
Jej kolor w dużym słonku jest lekko wypłowiały i jaśniejszy. Kwiaty utrzymują się długo, tak jak podaje Poulsen.
Na pierwszym zdjęciu, które jest pewnie z jesieni... kwiaty są nieco innego koloru, ale to jak sądzę zasługa między innymi
jesiennych nawozów. Moje mają tak samo
Ciesz się masz śliczną różę
Widzę, że też poszalałaś z zamówieniami.... ja też tak lubię ... niech się dużo dzieje ... to bardzo cieszy
- Tolinka
Majeczko bardzo ci dziękuje za identyfikację i powiem ci że bardzo się cieszę ,że tą różę mam
Iwonko no to czeka cię sporo pracy,ale jaka satysfakcja jest po a jaka radość jak to wszystko zaczyna się najpierw zielenić,a później kwitnąć ;:215A co tam za ślicznotki masz zamiar posadzić?
Dorotko to już potwierdzone moja NN a Twoja marketowa angielska ,to ta sama piękna Mamma Mia!!!
Iwonko no to czeka cię sporo pracy,ale jaka satysfakcja jest po a jaka radość jak to wszystko zaczyna się najpierw zielenić,a później kwitnąć ;:215A co tam za ślicznotki masz zamiar posadzić?
Dorotko to już potwierdzone moja NN a Twoja marketowa angielska ,to ta sama piękna Mamma Mia!!!
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow, ależ cudna ta Mamma Mia, duża z niej panna
- Tolinka
Daysy póki co taka 160cm ,bardzo ładnie rośnie ,ja ją kulkuję na wiosnę ,ma wielkie różowe napakowane kwiaty ,delikatny zapach ,jest zdrowa żadnych plamek ani grzyba
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Moja ma dokładnie tak samo muszę spróbować opleść jej pędy wokół podpór... to dobry pomysł.