Kwiatki prawie wszystkie

Zdjęcia naszych ogrodów.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatki prawie wszystkie

Post »

Takie okno na ogród to marzenie. Jeszcze tylko szklaneczka mleka na parapecie lub woda z liśćmi mięty i obraz pełny. Sielsko-anielsko...
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Irminko,
Jagoda jest mistrzynią słowa pisanego, dlatego ja tylko spróbuję dodać troszkę do jej myśli... Widzę to, co Ona ;:oj Twój ogród, to żywe wcielenie impresjonizmu. Nasze, w naszych realiach, na nasz sposób.
Nie myślałaś, zeby wybrać się do francuskiego ogrodu Moneta? Czułabyś się bardzo swobodnie - jak u siebie :wink: ja mam takie wymarzone miejsca co zobaczenia... Wiele takich miejsc ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Irminko z całą pewnością wielu nas tu dałoby się pociąć za taki widok za oknem. A rabata wygrałaby konkurs w najzaczniejszych konkursach angielskich ;:108 . Po prostu bajka ;:167
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj wiele bym dała, żeby mieć taki cudny widok za oknem. Z moich okien widzę tylko blokowisko.
Robiąc zdjęcia na działce, też czasem uda mi się uchwycić kawałek buszu podobnego do Twoich rabatek, ale to jednak nie to samo, brakuje mu tej wspaniałej lekkości.
W tym roku zakwitły trzy irysy syberyjskie od Ciebie. Jest biało żółty, blado niebieski i różowawy. Ich barwy są delikatne i piękne.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Ile bym dała żeby mieć taki widok z okna, w ogóle widok na własny ogród, swoje ukochane rośliny... Pięknie królują czerwone główki maków.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tak widok za oknem to marzenie pewnie każdej z nas, jak obrazy- tylko lepsze bo każdego dnia inne ;:167
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Masko, jedne maki kończą , drugie rozpoczynają, jak ja to lubię !!! :D

Miłko, zatrwian ciemnoczerwony rzeczywiście cudny jest, nie tylko na zdjęciu!!! ...W koszuli, mówisz...i o świcie...poetycko :;230

Justynko, poszukujesz i znajdujesz, sama dobrze wiesz! ;:3

Jago, cudownie, ze tak właśnie przyjmujesz mój ogród, a może raczej jego fotograficzny obraz. Nie wiem, czy w rzeczywistości nie odbierałabyś go inaczej, bo przyznaję to szczerze, że trochę zaczyna mnie on przerastać, choć nadal zachwycają mnie wszystkie kwiaty :D :)

Sławku, tak jest jak piszesz, ale zawsze... 'głowa do góry' :!:

Dorotko, a gdzie babcia mieszka? :D

Jolu, zadbałam o widok z okna wiosną, latem i jesienią, ale zima nie udała mi się, wszystkie iglaki wymarzają, a kiedy nie ma śniegu, to gołą ziemię widać. Muszę coś zmienić :)

Justynko, marzyłaby mi się taka wyprawa do ogrodów Francji, gdzie przewodnikiem byłby...Monty Don, cudowny ogrodnik i niezwykła osobowość! Uwielbiam jego sposób komentowania i opowiadania o ogrodach, mogę oglądać te programy bez końca.

Justynko, zdradzisz nam choć jedno ze swoich marzeń ogrodniczych?

Marzko, wiesz, że kiedy zakwitną kocimiętki i różowe bodziszki naprawdę robi się bajkowo?

Lidziu, bardzo się cieszę, że zakwitły Ci irysy syberyjskie. Ale trochę to trwało, prawda? Teraz jednak powinny już co roku pięknie kwitnąć i cieszyć oczy. One naprawdę są syberyjskie :D

Alanko, mieszkałam na 10 piętrze i nawet do głowy mi nie przyszło, że coś się zmieni. Miałam 33 lata i przeczytaliśmy ogłoszenie o zamianie. Nie myślałam wtedy o widoku z okna, ale miałam w pamięci mój dom rodzinny i wychodzenie na podwórko... na zieloną trawę... do ogrodu...takie właśnie było moje pragnienie :D Sezon maczkowy rusza!

Dorotko, ogród każdego dnia jest inny. Ale i las, w którym jestem codziennie zmienia się ciągle i nigdy nie można się nimi znudzić, to piękne! :D

ł
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Te błękity mnie powalają.
Zwłaszcza te niebieskiepomponiki koło błękitnych orlików.
Co to za rośliny, chabry?
Cudowny jest też ten błękitny bodziszek, czy to korzeniasty ?
Irminko i to są moje ulubione klimaty ;:138 , ........więcej takich fotek poproszę. ;:180
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

I tego mi brakowało u Ciebie wczesną wiosną :?
Czy na pierwszym zdjęciu po lewej , jak nazwała Grażynka niebieskie pomponiki to są orliki?
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Uwielbiam te widoczki. ;:173 Też chciałbym się dowiedzieć nazwy tych "pomponków". :wink:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Irminko, patrząc na twoje fotki rozpoznaję, które bodziszki od Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Irminko, ja mam takie same marzenia, od zawsze mieszkam w bloku i też chciałabym poczuć jak to jest mieć ogród pod nosem i móc wyjść nawet w piżamie na poranny spacer po ukochanych rabatach. Mi to jeszcze świta założenie ogrodu w części pokazowego, takiego bardziej sensorycznego.
Cieszę się bardzo na otwarcie sezonu makowego i ubolewam, że u siebie ich nie podziwiam. Jeszcze tylko muszę znaleźć jakiś skrawek łąki w wersji czerwonej ;)
Te niebieskie pełne orliki naprawdę są takiej barwy?
Krótko mówiąc, git widoki nam serwujesz :)
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Poza kontrolą

Obrazek

Grażynko, chabry bylinowe, a bodziszek raczej nie- korzeniasty, ale nazwy nie pamiętam :D
Niebieskości w ogrodzie śliczne są, przepadam za połączeniem kolorów niebieskich i zielonych :)

Masko, mogłaś trochę poczekać :lol: Te fioletowo-granatowe pomponiki to orliki, które zobaczyłam dopiero na zdjęciach :roll:

Justynko, Twoja kolekcja bodziszkowa jest już imponująca, więc bardzo cieszę się, że niebieskie powędrowały do Ciebie :D

Alanko, podeślę Ci nasiona maczków, jeśli zechcesz. Bardzo jestem ciekawa takiego ogrodu pokazowego ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”