Mój kawałek raju ... cz.5
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek raju ... cz.5
Marzenko niektóre powojniki rosną prawie 20 lat to są już duże krzaki
Marusiu taki trochę nieład 'artystyczny' ale nie umiem wprowadzić ładu zawsze gdzieś coś mi ucieknie albo za dużo w jednym miejscu na raz
Jacku pamiętam wyjazdy do mojej babci więc swoim wnukom postanowiłam zafundować wakacje sprzed pół wieku, bezstresowe to i czasu na forum zabrakło ale na spotkania forumowe nie
Stasiu nie wszystkie siewki są w kolorach, część przybrała cechy jeżówki purpurowej ale sama się zdziwiłam jak zobaczyłam białe
'Betty Corning' rzeczywiście dała w tym roku popis a ja czekam na popis pozostałych
Martuś ten powojnik zakrył 3/4 oczaru i całą jedną krzewuszkę, szaleje
Marysiu następnym razem zrobimy nasiadówkę nocną w altance przy świecach
dziękuję za zdjęcia, fajne jesteśmy dziewczyny
Jadziudziękuję za odwiedzinki
Irenko jak wchodzimy między zielone to oczy się śmieją same i jesteśmy wtedy szczęśliwe
Jadziu Jakuch jak Ci podeślę moją żyrtą rodzinkę to też będziesz ciut zmęczona dzień wcześniej zrobiłam z kg mąki i kg jagód kluski na parze, wołali tylko 'babcia już brakło'
ale i inne przyczyny zmęczenia też dają znać o sobie 'starość
Iwonko następnym razem jak wybierzesz się w podróż po Polsce to zajedź w okolice Katowic
Teraz słówko do Tereni Teniak i Uli Ulal dziękuję za prezenty i odwiedziny
Tereniu bukiet przepiękny muszę obejrzeć wszystkie jeżówki w realu pomidorki przepyszne i pachną prawdziwie Uli i jej mężowi dziękuję za dostarczenie tych dóbr i odwiedziny, spędziłam w sympatycznym towarzystwie popołudnie
Teraz zapraszam na spacer po ogrodzie, dalie od P.Stanisława Lipienia, te które mają numery nie znalazłam nazw
466
275 /wysoka/
Shu - Hokan
Lajkonik
Cariben Fanthasy ?
Barbara ?
Park Princess
Pinelands Princess
Dziękuję za wspólnie spędzony czas
Marusiu taki trochę nieład 'artystyczny' ale nie umiem wprowadzić ładu zawsze gdzieś coś mi ucieknie albo za dużo w jednym miejscu na raz
Jacku pamiętam wyjazdy do mojej babci więc swoim wnukom postanowiłam zafundować wakacje sprzed pół wieku, bezstresowe to i czasu na forum zabrakło ale na spotkania forumowe nie
Stasiu nie wszystkie siewki są w kolorach, część przybrała cechy jeżówki purpurowej ale sama się zdziwiłam jak zobaczyłam białe
'Betty Corning' rzeczywiście dała w tym roku popis a ja czekam na popis pozostałych
Martuś ten powojnik zakrył 3/4 oczaru i całą jedną krzewuszkę, szaleje
Marysiu następnym razem zrobimy nasiadówkę nocną w altance przy świecach
dziękuję za zdjęcia, fajne jesteśmy dziewczyny
Jadziudziękuję za odwiedzinki
Irenko jak wchodzimy między zielone to oczy się śmieją same i jesteśmy wtedy szczęśliwe
Jadziu Jakuch jak Ci podeślę moją żyrtą rodzinkę to też będziesz ciut zmęczona dzień wcześniej zrobiłam z kg mąki i kg jagód kluski na parze, wołali tylko 'babcia już brakło'
ale i inne przyczyny zmęczenia też dają znać o sobie 'starość
Iwonko następnym razem jak wybierzesz się w podróż po Polsce to zajedź w okolice Katowic
Teraz słówko do Tereni Teniak i Uli Ulal dziękuję za prezenty i odwiedziny
Tereniu bukiet przepiękny muszę obejrzeć wszystkie jeżówki w realu pomidorki przepyszne i pachną prawdziwie Uli i jej mężowi dziękuję za dostarczenie tych dóbr i odwiedziny, spędziłam w sympatycznym towarzystwie popołudnie
Teraz zapraszam na spacer po ogrodzie, dalie od P.Stanisława Lipienia, te które mają numery nie znalazłam nazw
466
275 /wysoka/
Shu - Hokan
Lajkonik
Cariben Fanthasy ?
Barbara ?
Park Princess
Pinelands Princess
Dziękuję za wspólnie spędzony czas
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dalie są przepiękne miałam okazję je wczoraj podziwiać Jaki śliczny i różnorodny bukiet jeżówek a pomidorki na pewno pachną
Maryś to co następnym razem robimy sabat......... ale przyjadę autobusem żeby nikt mnie nie ścigał
Maryś to co następnym razem robimy sabat......... ale przyjadę autobusem żeby nikt mnie nie ścigał
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ostatnia dalia cudna .Maryś jaka starość toż my wszystkie młode dziewczyny jesteśmy z wielkim dla roślin i nie tylko .Kurcze ,ale miałaś odwiedzin, a pomidorki aż się śmieją takie urodziwe.Kurcze na Sabat też się piszę
- mar33
Marysiu ja po Ciebie pojadę i wtedy sabat do białego rana
Jadziu no to SABAT na całego tylko MMMMM muszę komuś podrzucić
To że mamy wielkie serce to wiedzą o tym tylko nasze milusińskie te z zielonym do góry i te o czterech łapach
Jadziu no to SABAT na całego tylko MMMMM muszę komuś podrzucić
To że mamy wielkie serce to wiedzą o tym tylko nasze milusińskie te z zielonym do góry i te o czterech łapach
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Maryś i przegadamy całą noc, a i tak będzie za krótko
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Wróciłam do Twojego cudnego buszu. Spaceruję i się zachwycam .
Na dalie nie mogę się napatrzeć, nie mam, bo w mojej piwnicy wysychają na wiór.
Na dalie nie mogę się napatrzeć, nie mam, bo w mojej piwnicy wysychają na wiór.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu patrząc na Was już bym chętnie jechała, w tym roku nie wyszło, a już było tak blisko, na przyszły rok wcześniej będę planować i nie odpuszczę
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Marysiu, ta biała dalia typu ball wygląda jak 'Snowflake'.
Natomiast rzekoma 'Park Princess' mam wątpliwości czy to ona. Wysokości nie widzę; Ty sama porównaj, bo 'Park Princess' ma ok. 50cm i przede wszystkim płatki co prawda kaktusowe ale nie takie podwinięte ale proste i krótsze.
'Lajkonik' śliczny!
Natomiast rzekoma 'Park Princess' mam wątpliwości czy to ona. Wysokości nie widzę; Ty sama porównaj, bo 'Park Princess' ma ok. 50cm i przede wszystkim płatki co prawda kaktusowe ale nie takie podwinięte ale proste i krótsze.
'Lajkonik' śliczny!
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu ale spotkania miałaś fajne Wróciłam z obiazdówy i zaraz do średniowiecznego cosik wrzucę Tyleś się nalepiła Pomidorki mniam A bukiecik Dalie mnie nieustannie zachwycają
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
Dalie piękne od lat,,,zawsze zdobią ogrody i zawsze piękne i z przyjemnością są oglądane,,a te nowe odmiany od Pana Stanisława cudowne po prostu...
Marysiu u Ciebie przepiękne kolorki tych dalii
Marysiu u Ciebie przepiękne kolorki tych dalii
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu zrób sobie przerwę od wnuków i zajrzyj na chwilkę do nas głaskanko dla Pusi i buziaki dla wnuków .Mam nadzieję ,ze nie za bardzo nie dają sie we znaki
Miło jest pospacerować po Twoim ogrodzie
- mar33
Marysiu jak nam tematów wystarczy to i dzionek zarwiemy
Marysiu od motyczki zapraszam jak najczęściej a i w realu oczekuję
Iwonko nie w tym roku to w następnym, miło poznać rodzinę zielono zakręconych
Dzisiaj poznałam rodzinę Jurka grono znajomych nie tylko wirtualnie ale i realnie się powiększa i to jest bardzo przyjemne
Jacku 'Park Princess' niestety ale jest ok 1m wysokości, co do reszty to może poproszę P.Stanisława bo to od niego dalie o rozszyfrowanie bo etykietki były z numerkami osobno i w żaden sposób nie mogę dopasować co do 'Lajkonika' też mam wątpliwość bo w jego wątku jest pod inną nazwą
Anetko ja ostatnio tylko baluję i nie mam czasu na nic, nawet chwasty zadowolone bo im nie przeszkadzam w rośnięciu bukiecik od Tereni nadal zdobi mieszkanie
Marusiu to dalie mojego M bo ja za nimi nie przepadam, owszem podobają mi się pomponiki i robiąc mu prezent na urodziny zamówiłam troszkę dla siebie a resztę dla solenizanta
Jadziu wpadam na 10 minutek i już słyszę - 'baaabciuuuu' no to babcia szaleje a to kino, basen, dysdkoteka, i wycieczki a potem padam na pysk ale od poniedziałku mam luz robię co chcę
smolka dziękuję i zapraszam na kolejny spacer
Chociaż już późno ale zapraszam na krótki spacer
Mazowsze
Mary Rose
Chopin
Barock
NN
Izu-no-Hana
jeszcze trochę floksikowo
trójsklepka
agapant
sadziec
liriope
Marysiu od motyczki zapraszam jak najczęściej a i w realu oczekuję
Iwonko nie w tym roku to w następnym, miło poznać rodzinę zielono zakręconych
Dzisiaj poznałam rodzinę Jurka grono znajomych nie tylko wirtualnie ale i realnie się powiększa i to jest bardzo przyjemne
Jacku 'Park Princess' niestety ale jest ok 1m wysokości, co do reszty to może poproszę P.Stanisława bo to od niego dalie o rozszyfrowanie bo etykietki były z numerkami osobno i w żaden sposób nie mogę dopasować co do 'Lajkonika' też mam wątpliwość bo w jego wątku jest pod inną nazwą
Anetko ja ostatnio tylko baluję i nie mam czasu na nic, nawet chwasty zadowolone bo im nie przeszkadzam w rośnięciu bukiecik od Tereni nadal zdobi mieszkanie
Marusiu to dalie mojego M bo ja za nimi nie przepadam, owszem podobają mi się pomponiki i robiąc mu prezent na urodziny zamówiłam troszkę dla siebie a resztę dla solenizanta
Jadziu wpadam na 10 minutek i już słyszę - 'baaabciuuuu' no to babcia szaleje a to kino, basen, dysdkoteka, i wycieczki a potem padam na pysk ale od poniedziałku mam luz robię co chcę
smolka dziękuję i zapraszam na kolejny spacer
Chociaż już późno ale zapraszam na krótki spacer
Mazowsze
Mary Rose
Chopin
Barock
NN
Izu-no-Hana
jeszcze trochę floksikowo
trójsklepka
agapant
sadziec