Odrobine w ogrodzie - Beata T
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T
Beatka- też lubię rozchodniki są takie kolorowe i długo kwitną. A hortensje mam dopiero od tego lata ,ale już je uwielbiam. Ale na trawy to dopiero się czaję ...Twój miskant śliczny.
Nowości (Wiesz jakich ) troszeczkę wyprodukowałam - pokażę jak nabiorą więcej mocy
Pozdrawiam Jola.
Nowości (Wiesz jakich ) troszeczkę wyprodukowałam - pokażę jak nabiorą więcej mocy
Pozdrawiam Jola.
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Beatko ale u Ciebie prześlicznie trawka przystrzyżona...wszędzie taki porządek aż miło popatrzeć
jola1010 rozchodniki to wdzięczne rośliny i nic przy nich się nie robi to tak jak z trawami które też polecam no u Ciebie te giganty żeby było je widać (hihi oj ile muszą mieć tej mocy - a ja weny twórczej szukam )
kogra Grażynko temu jednemu tak stanowisko przypasowało że na prawdę czaruje swoją wielkością - pełne słoneczko przy skalniaku a od niedawna jest licznie oblegany przez motyle widok przeuroczy :P
jollla500 hihi staram się choć w mojej sytuacji nie lada to wyzwanie no ale coś trzeba robić
To tak na pożegnanie lata choć u mnie jeszcze jesień na dobre nie przyszła a pogłoski niosą że zima idzie (prognozy pogody ) a dzisiaj już biało było- przymrozki mam nadzieje że pelargonie nie zmarzły
kogra Grażynko temu jednemu tak stanowisko przypasowało że na prawdę czaruje swoją wielkością - pełne słoneczko przy skalniaku a od niedawna jest licznie oblegany przez motyle widok przeuroczy :P
jollla500 hihi staram się choć w mojej sytuacji nie lada to wyzwanie no ale coś trzeba robić
To tak na pożegnanie lata choć u mnie jeszcze jesień na dobre nie przyszła a pogłoski niosą że zima idzie (prognozy pogody ) a dzisiaj już biało było- przymrozki mam nadzieje że pelargonie nie zmarzły
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tyle słońca w jednym klombie.........
Cudowne widoki zaserwowałaś.
Beatko u Ciebie chyba w ogóle nie ma ślimaków.
U mnie nie ostała by się ani jedna aksamitka - to ich przysmak.
A co to za różyczka na 5 i 6 zdjęciu ?
Przepiękne bukieciki , czy pachnie ?
No i te gazanie, nagietki.......taką jesień chciałoby się mieć każdego dnia.
Cudowne widoki zaserwowałaś.
Beatko u Ciebie chyba w ogóle nie ma ślimaków.
U mnie nie ostała by się ani jedna aksamitka - to ich przysmak.
A co to za różyczka na 5 i 6 zdjęciu ?
Przepiękne bukieciki , czy pachnie ?
No i te gazanie, nagietki.......taką jesień chciałoby się mieć każdego dnia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko mniejsze kwitnienie róż zapełniają teraz aksamitki których nie jedzą ślimaki albo za daleko mają do nich czekam na drugie kwitnienie róż wielokwiatowych i z niepokojem słucham o tej zimie za 2 tygodnie
Ta różyczka to moja ulubienica to ta co się bałam że zmarzła.... niestety nie znam nazwy czy pachnie no może tak tyci tyci Jesień Grażynko piszesz no ja bym powiedziała końcówka lata ale kto wie może za dzień za dwa będę bardziej ją widziała w swoim ogrodzie ...
To jeszcze różane klimaciki ulubienica przybrała taki kolorek
Ta różyczka to moja ulubienica to ta co się bałam że zmarzła.... niestety nie znam nazwy czy pachnie no może tak tyci tyci Jesień Grażynko piszesz no ja bym powiedziała końcówka lata ale kto wie może za dzień za dwa będę bardziej ją widziała w swoim ogrodzie ...
To jeszcze różane klimaciki ulubienica przybrała taki kolorek
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
no moje aksamitki też były jeszcze przedwczoraj piękne i kolorowe- niestety poranny przymrozek dał o sobie znać- dzisiaj wylądają na zmarnowane U Ciebie to jeszcze chyba nie widać jesieni - wszystko ładne i zdrowiutkie
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Ogrzałaś mi serce tymi widokami.
Dorotko spróbuj zrobić sadzonki z tej róży.
Jak będziesz przycinać to wsadż do ziemi.
Może się ukorzenią.
Piękny byłby taki szpaler z tej różyczki, ależ wyglądałoby to cudnie.
Dorotko spróbuj zrobić sadzonki z tej róży.
Jak będziesz przycinać to wsadż do ziemi.
Może się ukorzenią.
Piękny byłby taki szpaler z tej różyczki, ależ wyglądałoby to cudnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Jolu ja też z niepokojem dziś rano patrzyłam na zamróz na trawie ale na szczęście wszystko jeszcze żyje ale chyba już trzeba pochować pelargonie bo te gotowe zmarznąć :P
Grażynko już raz na pewno patyczki wsadzałam ale zawsze trzeba próbować może kiedyś coś się ukorzeni- wyrosła mi taka róża tylko nie wiem z której to bo kwiatki malusie i pełne ale podobna do wielokwiatowej
Grażynko już raz na pewno patyczki wsadzałam ale zawsze trzeba próbować może kiedyś coś się ukorzeni- wyrosła mi taka róża tylko nie wiem z której to bo kwiatki malusie i pełne ale podobna do wielokwiatowej
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Beatko, prawdziwego przymrozka jeszcze u Ciebie być nie mogło, bo zniszczyłby kwiaty róż i zwarzył liście aksamitkom. Piękne te skasamitki! Przepraszam, że się zachwycam takimi pospolitymi jednorocznymi, kiedy tu tyle ęlicznych róż, ale ... ja tak lubie te aksamitki! Szczególnie lubię, kiedy wydają takie ciemnoczerwone kwiaty. Niestety, moje w tym roku jakoś zżółkły i właściwie żadna nie ma kwiatów czerwonych
Gazanie też daja popis Nie do wiary, Beatko, że u Ciebie tak jeszcze wygląda
U mnie juz jesienne porządki ... gdzieniegdzie tylko jakiś kwiatek
A patyczki wsadzaj! Najlepiej po 3 - każdy w innym miejscu ... Tylko nie zapomnij oznaczyć ;)
Gazanie też daja popis Nie do wiary, Beatko, że u Ciebie tak jeszcze wygląda
U mnie juz jesienne porządki ... gdzieniegdzie tylko jakiś kwiatek
A patyczki wsadzaj! Najlepiej po 3 - każdy w innym miejscu ... Tylko nie zapomnij oznaczyć ;)
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko ależ obfitość u Ciebie pieknych kwitnących róż Widoki jak z pełni słonecznego cieplutkiego lata, wcale nie widać jesieni
Ja też zachwycam się tą śliczna różyczką z pojedynczymi płatkami- jest super
Ja też zachwycam się tą śliczna różyczką z pojedynczymi płatkami- jest super
chatte Izo trawa była biała oj nieźle postraszyło ale widać jeszcze to nie taki przymrozek Aksamitki są śliczne -a moje rondko dzięki nim wygląda świetnie tylko szkoda że drobna mi nie wzeszła było by pełniej U mnie porządki powierzchowne dokonane a największe to są dopiero jak mróz zetnie - dziś zimno i z obawy przed zmarznięciem już schowałam sobie pelargonie :P Patyczki powsadzam dobrzy by było zrobić to w doniczki ale gdzie je trzymać ....a na podwórku nie mogę nic oznaczać bo mam takiego szkudnika który czeka tylko na kawałek czegoś do gryzienia ostatnio dostałam roślinki ślicznie opisane a on tylko czatował na te torebeczki
agness ja też mam takie wrażenie że jeszcze u mnie późne lato tylko to zimno przeraża - nie chce się wychodzić z domu a tu dopiero październik gdzie jeszcze powinniśmy łapać ostatnie promyki słońca
to szkudnik- śliniak mordka niewinna ale charakterek i kwiatuszki które już schowałam do domu czyli trzeba było obskubać i jeszcze parę takich tam kwitnących a co je znalazłam na obchodzie ogrodowym
agness ja też mam takie wrażenie że jeszcze u mnie późne lato tylko to zimno przeraża - nie chce się wychodzić z domu a tu dopiero październik gdzie jeszcze powinniśmy łapać ostatnie promyki słońca
to szkudnik- śliniak mordka niewinna ale charakterek i kwiatuszki które już schowałam do domu czyli trzeba było obskubać i jeszcze parę takich tam kwitnących a co je znalazłam na obchodzie ogrodowym
- kogra
- Przyjaciel Forum
Dorotko to wsadż patyczki z róży do doniczki i zadołuj w ogrodzie.
Na doniczce napisz co w środku - tego szkodnik nie zgryzie.
A doniczkę z góry możesz nadkryć butelką plastikową bez dna, tylko bez nakrętki.
Na doniczce napisz co w środku - tego szkodnik nie zgryzie.
A doniczkę z góry możesz nadkryć butelką plastikową bez dna, tylko bez nakrętki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki