Kawon ( arbuz ) - część 9
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 9
wokan znów to samo Bezczelność... widocznie są tacy ludzie, którzy nie szanują czyjejś pracy i wszystko mają kompletnie gdzieś Tylko zgłaszać takie coś. A złodziej przechodzi przez ogrodzenie??
Jutro chyba zrywam moje Bingo, ale nadal się waham
Jutro chyba zrywam moje Bingo, ale nadal się waham
Wydrukuj trupią czaszkę i napisy - Trucizna, Oprysk chemiczny, Nie dotykać, Karencja 14 dni. Taki złodziej musi robić rozpoznanie. Jak coś takie zobaczy to może mu się zapalić jakaś lampka i zrezygnuje na rzecz miejsca gdzie takich tabliczek nie ma.wokan pisze: Znacie jakiś ciekawy sposób/pułapkę/wnyk... cokolwiek, co oduczy tego gościa łażenia po cudzym?
Zrób pułapkę przy arbuzie i ją zakryj,aby przy osłonie nocy nie miał jakiekolwiek szansy na uniknięcie pułapki.Tylko trzeba coś mądrego wymyślić,ponieważ Polska to dziwny kraj...Ukryte odpowiednio ostrze i stracił by stopę.Jednak nie rób tego w naszym kraju,bo złodziej może wkroczyć na drogę sądową za trwałe uszkodzonie zdrowia.Nawet mógłby się przyznać,że kradł i tak by nie poniósł konsekwencji.Niestety pozostaje zamontowanie alarmu(najtańszego)-może pomóc.
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalsze żniwa trwają, zerwałem 3 sztuki jubilee, które zjem za jakiś czas.
Tak wygląda na chwilę obecną arbuzowisko, fuzarioza niszczy krzaki, ale i tak ładne z nich miałem owoce.
Tu 3 krzaki szczepione, na zdjęciu może tak nie widać, ale jest gąszcz a pędy mają po 5-6 metrów, te porażone fuzariozą dawno poschły.
Z krzaków szczepionych mam 12 owoców około 1-2KG
Mam również dwie sztuki około 5KG
Ktoś kiedyś wspominał, że metoda na jeden liścień jest najgorszą metodą z powodu słabego zrośniecia się roślin.
Tak wygląda miejsce łączenia
I moja spiżarnia arbuzowa.
Tak wygląda na chwilę obecną arbuzowisko, fuzarioza niszczy krzaki, ale i tak ładne z nich miałem owoce.
Tu 3 krzaki szczepione, na zdjęciu może tak nie widać, ale jest gąszcz a pędy mają po 5-6 metrów, te porażone fuzariozą dawno poschły.
Z krzaków szczepionych mam 12 owoców około 1-2KG
Mam również dwie sztuki około 5KG
Ktoś kiedyś wspominał, że metoda na jeden liścień jest najgorszą metodą z powodu słabego zrośniecia się roślin.
Tak wygląda miejsce łączenia
I moja spiżarnia arbuzowa.
Piotr
-
- 200p
- Od: 4 maja 2016, o 18:28
Nareszcie i u mnie pierwszy okazy zjedzony.
to taki maluch, pierwszy zapylony. Fuzarioza szybko zaatakowała krzak. Ale dojrzał. był bardzo słodki i soczysty.
Drugi cztery kilo. Zabrakło parę dni, ale w smaku idealny.
Takich po 4 kilo mam jeszcze sporo. Ale arbuzowisko już usycha.
to taki maluch, pierwszy zapylony. Fuzarioza szybko zaatakowała krzak. Ale dojrzał. był bardzo słodki i soczysty.
Drugi cztery kilo. Zabrakło parę dni, ale w smaku idealny.
Takich po 4 kilo mam jeszcze sporo. Ale arbuzowisko już usycha.
Pozdrawiam Ekaterina
-
- 200p
- Od: 14 lut 2018, o 09:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co do złodziejowego problemu to stara metoda mojego sąsiada który uprawiał warzywa na sprzedaż.
Kilka desek z wystającymi gwoździkami, rozstawionymi tam gdzie najprawdopodobniej przez płot przechodzą. Jedyne co znajdziesz to kropelki krwi prowadzące w do złodzieja domu ;)
Kilka desek z wystającymi gwoździkami, rozstawionymi tam gdzie najprawdopodobniej przez płot przechodzą. Jedyne co znajdziesz to kropelki krwi prowadzące w do złodzieja domu ;)
-
- 200p
U mnie dwa melony po 36 milimetrowym opadzie prawie całkowicie się rozłupały. Jeden był kompletnie niedojrzały, drugi różowawy w środku i tego dało się zjeść po odkrojeniu pobrudzonej części.
-
- 200p
U mnie w 2 tygodnie spadło ponad 70mm deszczu. Jedyna odmiana któa popękała to Złoto Wolicy. Reszta na razie bez obiawów.
Za coś takiego można trafić do paki na pare ładnych lat. Już lepiej zamontować lampę na czujnik ruchu.kupniulaUK pisze:Co do złodziejowego problemu to stara metoda mojego sąsiada który uprawiał warzywa na sprzedaż.
- dalisbea
- Od: 15 lut 2016, o 22:52
Złoto Wolicy - pękło przy wybicie noża.. Ale zostało zjedzone w kilka chwil pyszne, słodkie aż do skórki.
Kolejna część wątku viewtopic.php?f=42&t=107921&start=0