Pomidorki koktajlowe - 1cz.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
ok, więc będą 3 szt hm, to potrzebuje jakieś 10 skrzynek
krab32najlepsze byś miała wiadra po farbie , oczywiście 1 wiaderko 10 l na jedna roślinę , skrzynki balkonowe to naprawdę nie jest dobry pomysł.
Do wiaderka na spód możesz dać obornik , bądź jakiś kompost etc
Do wiaderka na spód możesz dać obornik , bądź jakiś kompost etc
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Dziękuje w takim razie będą wiaderka
-
- 100p
- Od: 21 kwie 2010, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
W tym roku chciałabym miec kilka krzaczków Maskotki na balkonie, tylko nie jestem pewna czy balkon od strony południowej będzie dla niej odpowiedni??? Chciałam jeszcze zapytać, bo mam małe sadzonki, to od razu dawać je do dużych 10l pojemników, czy stopniowo zwiększać im pojemniki np 2l, 5l,10l???
W tym roku chciałabym miec kilka krzaczków Maskotki na balkonie, tylko nie jestem pewna czy balkon od strony południowej będzie dla niej odpowiedni??? Chciałam jeszcze zapytać, bo mam małe sadzonki, to od razu dawać je do dużych 10l pojemników, czy stopniowo zwiększać im pojemniki np 2l, 5l,10l???
- Berry
- 100p
- Od: 22 lip 2010, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dopiero odnalazłam temat i musze zostawić ślad.
Ja mam koralika i Betaluxa jakiegoś mini, wczoraj wypatrzyłam u nich pączki.
Musze sprawdzić jak one się do gruntu nadaja? póki co przeznaczenie miały tarasowe, ale skąd ja wezme takie duże donice i tak dużo
Ja mam koralika i Betaluxa jakiegoś mini, wczoraj wypatrzyłam u nich pączki.
Musze sprawdzić jak one się do gruntu nadaja? póki co przeznaczenie miały tarasowe, ale skąd ja wezme takie duże donice i tak dużo
u mnie są 2 małe pomidorki.. zielone oczywiście i dopiero rosną..
ale.. dalej z małej doniczce..
i teraz moje pytanie:
czy Maskotkę.. i żółtą gruszeczkę... wsadzić do gruntu?,. czy do donic..
mam ich trochę... szczerze mówiąc..
i teraz moje pytanie:
Pozdrawiam, Ania
- Damroka
- 100p
- Od: 28 cze 2009, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu, pakowałabym sadzonki od razu do docelowych donic, bez narażania roślin na uszkodzenia przy kolejnych przeprowadzkach.madzik1388 pisze: (...) mam małe sadzonki, to od razu dawać je do dużych 10l pojemników, czy stopniowo zwiększać im pojemniki np 2l, 5l,10l???
Miałam Maskotki w donicach, w tunelu i w gruncie - w gruncie radziły sobie u mnie wyśmienicie. Jeśli masz ich sporo, to możesz część wsadzić do gruntu (ja dałabym większość), a część do donic.anae31 pisze:u mnie są 2 małe pomidorki.. zielone oczywiście i dopiero rosną..
i teraz moje pytanie:
Te żółte gruszeczka to Ildi, o które wcześniej pytałaś, czy inna odmiana? Ildi znam i u mnie zdecydowanie męczyły się w donicach.
BTW: Aniu, dlaczego tak często stosujesz wielokropki? Przepraszam, za to pytanie, ale te wielokropki utrudniają mi uważne czytanie Twoich postów. To tak, jakbym słuchała kogoś, kto próbuje coś powiedzieć mimo straszliwej zadyszki i co dwa-trzy słowa traci oddech. Przepraszam, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam
Pozdrawiam serdecznie,
Iwona
Iwona
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 maja 2011, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chciałbym teraz wszystkim pokazać moją uprawę - wysokorosnącą odmianę pomidorka koktajlowego - Red Pear Cherry. Krzaczki mają już około 1,5 miesiąca. Ten większy z nich niedługo osiągnie 50 cm. Obecnie ma około 47 cm. Czas na pokazanie zdjęć.
Jestem nowicjuszem w uprawie czegokolwiek więc uwagi chętnie przyjmę. Pozdros
Jestem nowicjuszem w uprawie czegokolwiek więc uwagi chętnie przyjmę. Pozdros
heh, nie uraziłaś mnie. Jakoś tak się przywyczaiłam do takiej formy pisania. Mogę pisać normalnie ;)Damroka pisze:Madziu, pakowałabym sadzonki od razu do docelowych donic, bez narażania roślin na uszkodzenia przy kolejnych przeprowadzkach.madzik1388 pisze: (...) mam małe sadzonki, to od razu dawać je do dużych 10l pojemników, czy stopniowo zwiększać im pojemniki np 2l, 5l,10l???
Miałam Maskotki w donicach, w tunelu i w gruncie - w gruncie radziły sobie u mnie wyśmienicie. Jeśli masz ich sporo, to możesz część wsadzić do gruntu (ja dałabym większość), a część do donic.anae31 pisze:u mnie są 2 małe pomidorki.. zielone oczywiście i dopiero rosną..
i teraz moje pytanie:
Te żółte gruszeczka to Ildi, o które wcześniej pytałaś, czy inna odmiana? Ildi znam i u mnie zdecydowanie męczyły się w donicach.
BTW: Aniu, dlaczego tak często stosujesz wielokropki? Przepraszam, za to pytanie, ale te wielokropki utrudniają mi uważne czytanie Twoich postów. To tak, jakbym słuchała kogoś, kto próbuje coś powiedzieć mimo straszliwej zadyszki i co dwa-trzy słowa traci oddech. Przepraszam, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam
co do gruszek żółtych to nie ildi, a YELLOW PEARSHAPED koktajlowy
Pozdrawiam, Ania
hi Aniu, mam dokładnie te same 2 odmiany co Ty. U mnie część wczoraj wylądowała w donicach a część w skrzynkach niestety w gruncie nie mam miejsca
- Rybka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
Stormtrooper fajne krzaczki, tylko dlaczego dwa w jednym pojemniku? Na rozsadzenie to juz za pozno, ale przesadz je do wiekszego pojemnika albo do gruntu.
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 maja 2011, o 11:20
Tak jakoś wyszło. Przekładałem przesadzanie no i.. aż nie przesadziłem. No właśnie zastanawiałem się na przesadzeniem do większej doniczki i chyba to zrobię lada dzień. Zauważyłem dziś, że za parę dni góra kwiaty wyjdąRybka pisze:Stormtrooper fajne krzaczki, tylko dlaczego dwa w jednym pojemniku? Na rozsadzenie to już za pozno, ale przesadz je do wiekszego pojemnika albo do gruntu.
hej
wiecie co, mam wrażenie, że moje pomidory stanęły w miejscu i jak widać zawiazki kwiatostanów, to ciagle są małe. Co robię nie tak?
w sumie podlewam je tylko i otwieram okno w kuchni, mają ciepło, może za ciepło.. spóbuję wystawić jednego na balkon
wiecie co, mam wrażenie, że moje pomidory stanęły w miejscu i jak widać zawiazki kwiatostanów, to ciagle są małe. Co robię nie tak?
w sumie podlewam je tylko i otwieram okno w kuchni, mają ciepło, może za ciepło.. spóbuję wystawić jednego na balkon
Pozdrawiam, Ania