Jak to z moim ogrodem było...
- eliszka60
- 200p
- Od: 3 paź 2011, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jak to z moim ogrodem było...
A moje hortensje w tym roku nie zakwitły.Wypusciły mnóstwo odrostów ale ani jednego maciupeńkiego chociaż kwiatka.Myślę,że to dlatego że zmarzły zimą bo jak kupiłam działkę na wiosnę to sterczały same suche badylki.Czekałam aż się zazielenią z obcinaniem ale niestety.W tym roku zabezpieczę je jakoś i może w przyszłym roku zakwitną.na razie uratowałam je przed obcięciem przez mojego T.Oj była walka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
jej Marioluś ale masz hortensji
no i jakie śliczne.......ta różowobiała....po prostu cuuudna!
no i jakie śliczne.......ta różowobiała....po prostu cuuudna!
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale piękna ta czerwona , jeszcze takiej nie spotkałam .. Może na wiosnę uśmiechnę się o gałązkę do ukorzenienia , Też mam kilka ale jeszcze małe , dopiero jak podrosną to będzie ich widać w moim ogrodzie ..
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Mariolu jakie masz cudne hortensje a te dynie ozdobne
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
Mariolu hortensje rzeczywiście Masz ślicznie wybarwione...moja w tym roku nie wygląda ładnie, chyba nawóz był jakiś do niczego, jest słabo wybarwiona. Po za tym w tym roku jest zdecydowanie za sucho.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Kochane, dziękuję Wam za miłe słówka
Ja w ogóle nie zasilam roslin,początkiem sezonu trochę gnojówki z pokrzyw, ale tylko pod wybrane rośliny (zazwyczaj pomidory). Hortensji nie zasilam w ogóle. mam nawóz do powojników, bo tak bardzo podobają mi się te morza kwiatów, ale niestety- powojniki u mnie w ogóle rosnać nie chcą, nawet zasilanie nie pomaga. No to jak nie to nie... wolę kupić kolejną roślinkę niż nawóz
Ja w ogóle nie zasilam roslin,początkiem sezonu trochę gnojówki z pokrzyw, ale tylko pod wybrane rośliny (zazwyczaj pomidory). Hortensji nie zasilam w ogóle. mam nawóz do powojników, bo tak bardzo podobają mi się te morza kwiatów, ale niestety- powojniki u mnie w ogóle rosnać nie chcą, nawet zasilanie nie pomaga. No to jak nie to nie... wolę kupić kolejną roślinkę niż nawóz
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Przepięknie wyglądają takie łany rudbekii.....wspaniały wielki słoneczny akcent Uwielbiam rudbekie
- eliszka60
- 200p
- Od: 3 paź 2011, o 16:59
Też lubię rudbekie ale jeszcze bardziej cynie.Siałam je ale niestety w ogóle mi nie wzeszły ,mam kilka które dostałam od działkowej sąsiadki.Na innych działkach kwitną takie piękne,że dech zapiera-może dadzą trochę nasion?
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Koleusek zielono - fioletowy przefajny