Arlety kwiacety :-) cz.3
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Arlety kwiacety :-) cz.3
Basiu fiołeczek gdyby miał ciepełko to pewnie już by się pokazał cały Przekażę siostrze Wasze pochwały może to ją zmobilizuje No a w kąciku zawsze stała choinka na święta a teraz nie mam pojęcia gdzie ją postawię
Arletko, nie liczy się ilość tylko jakość. A Twoje bardzo ładniutkie i do tego pięknie pokazane
Pączuś lada chwila rozkwitnie, ja też czekam jak na szpilkach, bo już za kilka godzin rozkwitnie nowy fiołasek, już się doczekać nie mogę
Pączuś lada chwila rozkwitnie, ja też czekam jak na szpilkach, bo już za kilka godzin rozkwitnie nowy fiołasek, już się doczekać nie mogę
regulamin
- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
OOO a gdzie mój post się podział, co chwilę rozłącza mi sie net i może dlatego go wcięło
chwaliłam w nim twoje fiołeczki i kącik dracenkowy a teraz jeszcze pochwalę haaloweennowy akcent
chwaliłam w nim twoje fiołeczki i kącik dracenkowy a teraz jeszcze pochwalę haaloweennowy akcent
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Arletko bardzo Ci dziękuję za zdjęcie siostrzanej kompozycji dracenkowej.
Jest piękna i przekaż siostrze moje pochwały. Może i ja kiedyś posadzę razem kilka moich dracen.
Zaoszczędzę na miejscu.
Twój zielony kącik z dracenami i innymi kwiatuchami też bardzo mi się podoba.
Jestem też ciekawa co też rozwinie się z fiołkowego pączka
Roślinki ładnie komponują się z halloweenową figurką
Jest piękna i przekaż siostrze moje pochwały. Może i ja kiedyś posadzę razem kilka moich dracen.
Zaoszczędzę na miejscu.
Twój zielony kącik z dracenami i innymi kwiatuchami też bardzo mi się podoba.
Jestem też ciekawa co też rozwinie się z fiołkowego pączka
Roślinki ładnie komponują się z halloweenową figurką
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Zabawne te postaci
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Piękna kompozycja Halloweenowa
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Kompozycja siostry bardzo pomysłowa i ciekawa. Twój kącik też bardzo ładny. Fiołeczek ślicznie kwitnie i trzymam kciuki aby melani się opanowała i rosła tak jak powinna.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- Michaeli
- 500p
- Od: 19 sie 2010, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne Halloweenowe kompozycje Arleciu!
Hoje, _aeschynantus_, Fiołeczki cud i miód!
Hoje, _aeschynantus_, Fiołeczki cud i miód!
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Super kompozycje, aż strach sie bać, śliczna ta hojka marmurkowa
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Anetko no niby się z Tobą zgadzam ale jednak u Ciebie ilość idzie w parze z jakością
Beatko dobrze, że to tylko przez zacinający się net, bo mi co niektóre posty moderatorzy kasują
Elu jak tylko siostra wróci od mamy to jej przekażę, a naprawdę można miejsca zaoszczędzić i fotka nie oddała jej piękna i gęstości też od moich zielonych a fiołeczek wiem jak zakwitnie
Ulka, Agatko
Renatko no mam nadzieję, że po tak drastycznym cięciu melanii się opamięta bo wie co ją znowu czeka
Michale
Agnieszko a marmurek to _aeschynantus_
A tu bardzo proszę o identyfikację tego kaktusika, bo jakoś nie mogę nazwy spamiętać ale teraz zaraz sobie zapiszę
W dzień pięknie rozwija płatki a wieczorkiem pięknie je zwija.
A tak wygląda dziś w południe i teraz
Beatko dobrze, że to tylko przez zacinający się net, bo mi co niektóre posty moderatorzy kasują
Elu jak tylko siostra wróci od mamy to jej przekażę, a naprawdę można miejsca zaoszczędzić i fotka nie oddała jej piękna i gęstości też od moich zielonych a fiołeczek wiem jak zakwitnie
Ulka, Agatko
Renatko no mam nadzieję, że po tak drastycznym cięciu melanii się opamięta bo wie co ją znowu czeka
Michale
Agnieszko a marmurek to _aeschynantus_
A tu bardzo proszę o identyfikację tego kaktusika, bo jakoś nie mogę nazwy spamiętać ale teraz zaraz sobie zapiszę
W dzień pięknie rozwija płatki a wieczorkiem pięknie je zwija.
A tak wygląda dziś w południe i teraz
- Michaeli
- 500p
- Od: 19 sie 2010, o 10:28
Arletko to - discocactus magnimammus
- Delete
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
A gdzie tam. :P Wygląda na Gymnocalycium damsii. Z biedronki?
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Och, raczej nie dyskokaktus
Według mnie to gymnocalycium (gymnokalicjum). Z tego zdjęcia na 100% nie do zidentyfikowania. Jest zbyt wiele podobnych. Tak mniej więcej kwitnie G. anisitsii, z pokroju korpusu i brodawek (widok z góry) też mniej więcej pasuje... Na niego bym stawiał ale jak piszę - z tego zdjęcia nie podejmę się pewnej identyfikacji.
Może być też G. damsii, ten jest znacznie popularniejszy na rynku do kupienia więc może to on
Według mnie to gymnocalycium (gymnokalicjum). Z tego zdjęcia na 100% nie do zidentyfikowania. Jest zbyt wiele podobnych. Tak mniej więcej kwitnie G. anisitsii, z pokroju korpusu i brodawek (widok z góry) też mniej więcej pasuje... Na niego bym stawiał ale jak piszę - z tego zdjęcia nie podejmę się pewnej identyfikacji.
Może być też G. damsii, ten jest znacznie popularniejszy na rynku do kupienia więc może to on