W moim ogródeczku ... Halina 2011 /cz.6
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: W moim ogródeczku ... Halina 2011 /cz.6
Witaj Halinko
Ale widoki u Ciebie-takie lubię
Pysznogłówka ma piękny kolorek
A wiesz może jak ta hortensja się nazywa? Mam chyba podobną NN
Ale widoki u Ciebie-takie lubię
Pysznogłówka ma piękny kolorek
A wiesz może jak ta hortensja się nazywa? Mam chyba podobną NN
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Janeczko - maniusika dziękuje
Tereniu - TerDob dzięki, jesteśmy umówione
Grażynko - kogra dziękuję
Joluś - JolantaGraj dziękuję
Irenko - Irena37 dziękuję
Miłka - takasobie pęcherznicę 'Diabolo' warto mieć w ogrodzie.
Ja, się nimi cały czas zachwycam, od wiosny, do jesieni zawsze cieszą oczy, a żywopłot z nich jest cudny.
Marysiu - Michalska dzięgiel to zioło, mam nadzieję, że jest byliną. Mam go dopiero drugi rok.
Jacku - JacekP bardzo dziękuję, nie zauważyłam mojej pomyłki
Dobrze wiedzieć, jaką mam odmianę tułacza. Nie wiedziałam, że jest kilka jego odmian, chociaż w ogrodzie przyjaciółki tułacz wydawał mi się inny, ale pomyślałam, że u niej w innych warunkach glebowych rośnie.
Ewuniu - evluk niestety nie wiem, jak nazywa się ta hortensja ... czyli nadal pozostanie NN
Weekend spędziłam na działeczce. Mimo, że deszczyk co chwilkę kropił, to udało mi się skosić trawę.
Sfociłam tylko dzwonek karpacki
i jedną z tawułek
Pojechałam rowerem zwiedzić okolice.
Przywiozłam dziko rosnące na łące chabry. Nawet nie wiem, czy one bylinowe są ?
Zrobiłam zdjęcie przydrożnej kapliczce starosądeckiej
Doszłam do wniosku, że najwyższy czas zwiedzała pobliskie okolice, które zachwycają swoim urokiem.
Tereniu - TerDob dzięki, jesteśmy umówione
Grażynko - kogra dziękuję
Joluś - JolantaGraj dziękuję
Irenko - Irena37 dziękuję
Miłka - takasobie pęcherznicę 'Diabolo' warto mieć w ogrodzie.
Ja, się nimi cały czas zachwycam, od wiosny, do jesieni zawsze cieszą oczy, a żywopłot z nich jest cudny.
Marysiu - Michalska dzięgiel to zioło, mam nadzieję, że jest byliną. Mam go dopiero drugi rok.
Jacku - JacekP bardzo dziękuję, nie zauważyłam mojej pomyłki
Dobrze wiedzieć, jaką mam odmianę tułacza. Nie wiedziałam, że jest kilka jego odmian, chociaż w ogrodzie przyjaciółki tułacz wydawał mi się inny, ale pomyślałam, że u niej w innych warunkach glebowych rośnie.
Ewuniu - evluk niestety nie wiem, jak nazywa się ta hortensja ... czyli nadal pozostanie NN
Weekend spędziłam na działeczce. Mimo, że deszczyk co chwilkę kropił, to udało mi się skosić trawę.
Sfociłam tylko dzwonek karpacki
i jedną z tawułek
Pojechałam rowerem zwiedzić okolice.
Przywiozłam dziko rosnące na łące chabry. Nawet nie wiem, czy one bylinowe są ?
Zrobiłam zdjęcie przydrożnej kapliczce starosądeckiej
Doszłam do wniosku, że najwyższy czas zwiedzała pobliskie okolice, które zachwycają swoim urokiem.
Piekne rosliny...niesamowity ten dzięgiel no i ta blado różowa tawułka
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ale kwiatów na tym Twoim dzwonku. Ja dostałam kępkę w tym roku - na razie jeden, jedyny kwiatuszek - biały.
Pochwalam Twój zamiar poznania okolicy. Polska jest piękna i tajemnicza - czeka wciąż na odkrycie. A szczególnie nasze rejony [południowo-wschodnia część kraju] - nigdzie indziej nie znajdzie się taki ludzi i takich miejsc....
Pochwalam Twój zamiar poznania okolicy. Polska jest piękna i tajemnicza - czeka wciąż na odkrycie. A szczególnie nasze rejony [południowo-wschodnia część kraju] - nigdzie indziej nie znajdzie się taki ludzi i takich miejsc....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Halinko,czy są jeszcze jakieś roslinki,których nie masz?Jesteś niesamowita, przepiekny zbiór.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko to był bardzo piękny i owocny spacer.
Chabry na pewno pozostaną w twoim ogródku bo to też piękne i tajemnicze kwiaty.
Chabry na pewno pozostaną w twoim ogródku bo to też piękne i tajemnicze kwiaty.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Halinko wyobraż sobie że nigdy nie przyszło mi do głowy żeby w ogrodzie posadzić "dzięgiel litwor" ale jak zobaczyłam u Ciebie pomyślałam czemu nie idziesz kopiesz i masz ostatnio w ogrodach podziwiam żylistki może i ja się kiedyś doczekam zdjęcie ze spacerku przednie , u nas przy drogach stoją kapliczki z piaskowca zresztą Warmia z tego słynie , niektóre w lepszym inne gorszym stanie ale cudne są jest czym się pozachwycać i podumać .
Miłego dnia
Miłego dnia
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Halinko, a może masz zdjęcie tej kapliczki z dalszej perspektywy. Ciekawa jestem jak ludzie o nią dbają?
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Witaj Halkinko zwiedzam twój cudowny ogródek, cudaśny
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halinko wiedziałam że będę miała co podziwiać u Ciebie ale na prawdę, jestem pod wrażeniem jest na prawdę co podziwiać
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Halinko - haszka dziękuje za miłe słowa
Jagusiu - Jagusia dziękuję ślicznie
A wiesz, że dzisiaj też pojechałam rowerkiem, tym razem na stawy starosądeckie.
Specjalnie dla Ciebie zdjęcie naszych stawów
Małgosiu - malgocha1960 ojjj są
Lista moich chciejstw jest jeszcze długa
Grażynko - kogra wyczytałam w @ że chaber jest jednoroczny, ale może się będzie rozsiewał po ogrodzie ... mam taką nadzieję
Elu - tija coś mi się zdaje, że ten mój ogród będzie nietypowy.
Mąż śmieje się ze mnie, że chwaściska w nim będą rosły, bo ja pokrzyw spod płotu nie pozwalam wyrywać.
Kapliczki faktycznie skłaniają do zadumy.
Ta kapliczka jest fajnie usytuowana, przy drodze, w środku siedmiu starych lip. Można odpocząć w cieniu tych drzew podczas upalnych dni, jak i schronić się przed deszczem.
Basiu - TAJGA 2008 ta kapliczka jest bardzo zadbana. Znajduje się w środku siedmiu lip, pod którymi rośnie trawa, która jest regularnie podcinana. Z boków kapliczki i z tyłu rosną krzewy ozdobne.
Niestety nie zrobiłam zdjęcia z dalszej perspektywy. Mam jeszcze takie zdjęcie tej kapliczki
Agnieszko - aage miło mi, że do mnie zaglądnęłaś
Wstyd się przyznać, ale ja, już do Ciebie dawno nie zaglądałam, w najbliższym czasie nadrobię zaległości
Joluniu - jollla500 bardzo się cieszę, że znów jesteś z nami, brakował Ciebie bardzo
Nooo, trochę tych roślin mam, sporo od Ciebie, dlatego często o Tobie myślę, jak widzę roślinki od Ciebie.
Specjalnie dla Ciebie słoneczniczek
Oraz dla wszystkich odwiedzających mój ogród
Jagusiu - Jagusia dziękuję ślicznie
A wiesz, że dzisiaj też pojechałam rowerkiem, tym razem na stawy starosądeckie.
Specjalnie dla Ciebie zdjęcie naszych stawów
Małgosiu - malgocha1960 ojjj są
Lista moich chciejstw jest jeszcze długa
Grażynko - kogra wyczytałam w @ że chaber jest jednoroczny, ale może się będzie rozsiewał po ogrodzie ... mam taką nadzieję
Elu - tija coś mi się zdaje, że ten mój ogród będzie nietypowy.
Mąż śmieje się ze mnie, że chwaściska w nim będą rosły, bo ja pokrzyw spod płotu nie pozwalam wyrywać.
Kapliczki faktycznie skłaniają do zadumy.
Ta kapliczka jest fajnie usytuowana, przy drodze, w środku siedmiu starych lip. Można odpocząć w cieniu tych drzew podczas upalnych dni, jak i schronić się przed deszczem.
Basiu - TAJGA 2008 ta kapliczka jest bardzo zadbana. Znajduje się w środku siedmiu lip, pod którymi rośnie trawa, która jest regularnie podcinana. Z boków kapliczki i z tyłu rosną krzewy ozdobne.
Niestety nie zrobiłam zdjęcia z dalszej perspektywy. Mam jeszcze takie zdjęcie tej kapliczki
Agnieszko - aage miło mi, że do mnie zaglądnęłaś
Wstyd się przyznać, ale ja, już do Ciebie dawno nie zaglądałam, w najbliższym czasie nadrobię zaległości
Joluniu - jollla500 bardzo się cieszę, że znów jesteś z nami, brakował Ciebie bardzo
Nooo, trochę tych roślin mam, sporo od Ciebie, dlatego często o Tobie myślę, jak widzę roślinki od Ciebie.
Specjalnie dla Ciebie słoneczniczek
Oraz dla wszystkich odwiedzających mój ogród
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Nooo, Halinko bardzo mi się u Ciebie podoba. Koneserek z Ciebie!!! Też mam tego tułacza i bardzo ładnie wygląda. Zobacz, już jest połowa lata. Jak to szybko leci. Trzeba się upajać pięknem tych kwiatów. Ja codziennie robię po 80 fotek tych moich włości. Dziś zaskroniec zamordował moją ropuszkę. Połykał ją jak go przegoniłam. Żal mi jej, bo mi towarzyszyła.Nawet jej fotki robiłam. jest w poprzednim wątku. No cóż, natura!!! Całuję Cię i czekam na spotkanie.O jarzmiance nie zapominam.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Halinko Byłam ,widziałam - cudne wszystko . Pięknie kwitnie Ci dzwonek karpacki ,ja miałam i nie wiem co się stało - dwie kępki i ani jednej nie ma .
Pozdrawiam
Pozdrawiam