Ogród Pod Lasem
Re: Ogród Pod Lasem
Jolu, ach, te różowości! Piękne Ja też uwielbiam ten kolor ...w ogrodzie, bo na sobie może niekoniecznie :P I łączę go z bielą, fioletem i niebieskościami
Zima w tym roku jest łaskawa i dla zwierząt, i dla ludzi...Ja wcale nie tęsknię za zimą, chociażby z tej prozaicznej przyczyny, że zużywam mniej gazu do ogrzewania domu...
Pozdrawiam Cię serdecznie jeszcze w starym roku
Zima w tym roku jest łaskawa i dla zwierząt, i dla ludzi...Ja wcale nie tęsknię za zimą, chociażby z tej prozaicznej przyczyny, że zużywam mniej gazu do ogrzewania domu...
Pozdrawiam Cię serdecznie jeszcze w starym roku
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zeniu
Siberio, chętnie, ale czym mnie chcesz obdarować Zdradzę tu, że od Jagódki też będę miała trochę bieli (np.odętkę i lantanę). Margerytki mam - przeogromne, wysępione w lecie od sąsiadki.Z wiosennych mam gęsiówkę, śniedki(uwielbiam), pierwiosnki. goździki trwałe, teraz pojawią się żonkile. Ale to takie drobiazgi, a mnie chodzi o byliny wysokie. Aha, jeszcze peonie białe mam.
Dorotko, natura najlepiej komponuje kolory, nie ma lepszego mistrza
A dlaczego karmnik w piwnicy a nie wisi gdzieś na drzewie przecież - może nie tak dużo jak w czasie ostrej zimy - ale ptaki dokarmiać trzeba. Owadów w powietrzu nie ma, słoninkę trzeba powiesić.
Też się cieszę, Dalu, że koszty ogrzewania będą niższe przy takiej aurze. Dziś znowu sypało cały dzień ... pięknie, biało, ale temp. około 0*, więc długo ten śnieg się nie utrzyma
Siberio, chętnie, ale czym mnie chcesz obdarować Zdradzę tu, że od Jagódki też będę miała trochę bieli (np.odętkę i lantanę). Margerytki mam - przeogromne, wysępione w lecie od sąsiadki.Z wiosennych mam gęsiówkę, śniedki(uwielbiam), pierwiosnki. goździki trwałe, teraz pojawią się żonkile. Ale to takie drobiazgi, a mnie chodzi o byliny wysokie. Aha, jeszcze peonie białe mam.
Dorotko, natura najlepiej komponuje kolory, nie ma lepszego mistrza
A dlaczego karmnik w piwnicy a nie wisi gdzieś na drzewie przecież - może nie tak dużo jak w czasie ostrej zimy - ale ptaki dokarmiać trzeba. Owadów w powietrzu nie ma, słoninkę trzeba powiesić.
Też się cieszę, Dalu, że koszty ogrzewania będą niższe przy takiej aurze. Dziś znowu sypało cały dzień ... pięknie, biało, ale temp. około 0*, więc długo ten śnieg się nie utrzyma
- Gencjana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, jak coś białego- oprócz śniegu - będziesz ode mnie chciała, mów śmiało.
-
Ojej, nie wszystkie naraz , bo będę musiała nowe rabaty zakładać
Dziękuję Adrianno, ale nie pamiętam szczegółowo wszystkich Twoich roślin, raczej mam w oczach obrazy - piękne Mnie chodzi o kilka, ale wyrazistych białych, wysokich akcentów, dlatego np.białe ostróżki Jeden biały, wysoki "akcent" w ogrodzie mam - biały pełny bez :P
Dziękuję Adrianno, ale nie pamiętam szczegółowo wszystkich Twoich roślin, raczej mam w oczach obrazy - piękne Mnie chodzi o kilka, ale wyrazistych białych, wysokich akcentów, dlatego np.białe ostróżki Jeden biały, wysoki "akcent" w ogrodzie mam - biały pełny bez :P
- Gencjana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, też mam taki, a także pojedynczy biały, inne już padły.Jeszcze przedwojenne.
Tymczasem znalazłam ostróżkę białą po 3,80, inne też.
http://sadzonki.abc24.pl/
http://sadzonki.abc24.pl/
-
Dziękuję za namiar na szkółkę i doceniam, że dbasz abym nie popadła w niewypłacalność z powodu przepłacania. Wygląda na solidną firmę - czy już miałaś z nią kont(r)akt Uświadomiłam sobie, że nie można zamawiać hurtowo roślin o różnych okresach rozpoczynania wegetacji, bo wysyłają paczkę dopiero wtedy, kiedy będzie gotowa roślina o najpóźniejszym początku wegetacji.
Hortensji nie mają, to kupię gdzie indziej, no i skreśliłaś mi ostróżki pełne - jakoś przeżyję Jeszcze raz dziękuję
Hortensji nie mają, to kupię gdzie indziej, no i skreśliłaś mi ostróżki pełne - jakoś przeżyję Jeszcze raz dziękuję
Jolu, chciałam Ci złożyć najlepsze życzenia noworoczne
Dużo zdrówka, spełnienia marzeń i mnóstwa sukcesów ogrodniczych :P
Dużo zdrówka, spełnienia marzeń i mnóstwa sukcesów ogrodniczych :P
-
Dziękuję Dalu, Tobie też życzę pięknych 366 dni w następnym roku
Jolu, zamówiłam w ciemno i dopiero teraz dziewczyny wydały pozytywną ocenę
Nie zamówiłam rozwarów, to koło kwietnia czekam na pakę Rośliny w doniczkach Mogą postać i poczekać na swój czas!
Oby nam się
Nie zamówiłam rozwarów, to koło kwietnia czekam na pakę Rośliny w doniczkach Mogą postać i poczekać na swój czas!
Oby nam się
-
Jakie dorodne ciemierniki Moje jeszcze maluszki, ale jeden ładnie się rozkrzaczył, więc liczę na cud kwitnienia
Twoje rosną w cieniu? Bo moje na patelni
A narcyzy mają pączki?
Twoje rosną w cieniu? Bo moje na patelni
A narcyzy mają pączki?
-
Ta kępa ciemierników - najstarsza - rośnie pod koroną orzecha i w samo południe, kiedy słońce jest wysoko, jest ocieniona, później ma słońce. Inne rosną w półcieniu.
Narcyzy jeszcze nie mają pączków, wylazły same kiełki.
Narcyzy jeszcze nie mają pączków, wylazły same kiełki.