E@K66-Efkowe pole
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: E@K66-Efkowe pole
Efko-okazały gąszcz z czosnkami ozdobnymi,te ostatnie też jakby dorodniejsze im bliżej wschodniej granicy.Zasilasz?
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie kochani , dla niektórych to juz pewnie druga albo i trzecia kawusia
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Tak Ewcia ja po drugiej...ale z Tobą sobie nie odmówię....choćby mi ręce latały
- E@K66
EwkaEs to pewnie pozostałosci po Czarnobylu jeszcze
TADZIU bardzo rozrosły sie te żurawki ,pomimo że rabatka jest w pełnym słońcu a żurawki ponoć wolą cień.
Dorotko w końcu mamy podobne upodobania
Ewuś jak solidnie popada to wszystko bedzie okazalsze.
TADZIU bardzo rozrosły sie te żurawki ,pomimo że rabatka jest w pełnym słońcu a żurawki ponoć wolą cień.
Dorotko w końcu mamy podobne upodobania
Ewuś jak solidnie popada to wszystko bedzie okazalsze.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Ewki przy kawie porannej plotkują
Z żurawkami nie jest tak do końca . Nie mam zbyt długo żurawek , ale zauważyłem , że tylko żółte żle reagują na słońce. Reszta radzi sobie w różnych warunkach. Żurawki ,,babuni'' różowa i krwista wolą półcień. Rosną większe i dłużej kwitną. Mam taką ciemną , która w cieniu nie wybarwia się , jest zielona a na słońcu bordowa z lekkim odcieniem zieleni. Uważam też , że lepiej rosną , kiedy mają do południa słońce a po południu w cieniu. Nie męczy ich skwar w cieplejszej porze dnia.
Z żurawkami nie jest tak do końca . Nie mam zbyt długo żurawek , ale zauważyłem , że tylko żółte żle reagują na słońce. Reszta radzi sobie w różnych warunkach. Żurawki ,,babuni'' różowa i krwista wolą półcień. Rosną większe i dłużej kwitną. Mam taką ciemną , która w cieniu nie wybarwia się , jest zielona a na słońcu bordowa z lekkim odcieniem zieleni. Uważam też , że lepiej rosną , kiedy mają do południa słońce a po południu w cieniu. Nie męczy ich skwar w cieplejszej porze dnia.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Sliczne to foto z czosnkami i kulkami kaliny
Kawy, to mozna hektolitry pic tz ja moge ... i jeszcze Rh i Azalie maja z tego pozytek, bo sciolkuje je fusami
Kawy, to mozna hektolitry pic tz ja moge ... i jeszcze Rh i Azalie maja z tego pozytek, bo sciolkuje je fusami
- E@K66
Juli bardzo madrze z ta kawusia , masz dobre serduszko ,dzielisz sie z krzaczorkami.
Tadziu,jak miło mądrego posłuchac ,cos w tym jest co mowisz
Tadziu,jak miło mądrego posłuchac ,cos w tym jest co mowisz
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Efko-ma rację Tadek.Ciekawe co by jeszcze można wyściółkować z pożytkiem fusami z kawy,bo Rh i azalii nie mam.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Fusy to ja dodaję i w domu do kwiatów. Czytałam w poradniku nie wolno tylko z mlekiem a cukru troche może byc. Nazbierałam cały wielgachny słój fusów i wywaliłam między dalie i będe obserwowaćEwkaEs pisze:Efko-ma rację Tadek.Ciekawe co by jeszcze można wyściółkować z pożytkiem fusami z kawy,bo Rh i azalii nie mam.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Fusami mozna wszystko sciolkowac, marek-rose pisal kiedys ze jego sasiadka chodzi do Mc-sia i odbiera od nich torby z fusami i sciolkuje caly ogrod. Ja tez podsypuje prawie wszystko, jak juz Rh i Azalie i Hortensje dostana swoja warstwe.
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
No no zurawkowe pole robi piorunujące wrażenie. Także cienisty zakątek wygląda ciekawie.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
E tam , zaraz mądrego . To tylko moje obserwacje z kilku lat. Musiałem żurawkom dać słońce z powodu braku cienia . Hosty muszą go mieć. Ale niektóre zaczęły marnieć i musiały go dostać. A fusy , może i kofeinka działa na kwiatki , albo jeszcze coś w niej jest. Za mało kawy pijam , by ściółkować. Może na Bonsai by wystarczyłoE@K66 pisze:Juli bardzo madrze z ta kawusia , masz dobre serduszko ,dzielisz sie z krzaczorkami.
Tadziu,jak miło mądrego posłuchac ,coś w tym jest co mowisz