Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2014, o 16:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Post »

Oj tak olejek z drzewa herbacianego, ma dużo właściwości leczniczych a jak "wonia" :lol: , do tego wersja z samym olejkiem eukaliptusowym, cytrusowym, może być cynamon, imbir by był rozgrzewający :roll: , sosnowy, miętowy (te na pewno znajdziesz łatwo dostępne) a dalej to tylko inwencja twórcza ;:224 .
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Ałła Jesteś niesamowita, a za tę rupieciarnię zbieraną, muszę Cię wyściskać ;:196 Swój człowiek jesteś ;:108
Pozdrawiam :D
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ałła :wit Ja sądzę ,że /jeśli nie kłopot / to zrobić kilka rodzajów zapachowych dostępnych w otaczającej przyrodzie / wiosną,latem i jesienią/ lub kupować gotowe zapachy, Ja lubiłabym sosnowo - pichtowy , gożdzikowo - cynamonowy , miętowy, Myślę,że każdy zapach ma trochę inne zalety . Przede wszystkim powinien rozgrzewać lub ochładzać - jaki jest wskazany przy masażu. I tym się kieruj przy wytwarzaniu. Zobaczysz którego więcej kupują . Dzięki za podpowiedż dotyczącą pieczenia.
Pozdrawiam Ewula
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Na zimową porę polecam zapachy rozgrzewające :). Ja jakaś wyjątkowa jestem, nie lubię masażu :(.
juda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2008, o 20:06

Post »

:wit
Podglądam już od jakiegoś czasu bo interesują mnie maści przeciwbólowe i jestem pod wrażeniem.....romaszka ;:180 ;:180
Mam warunki to nabędę na wiosnę pisklaki gęsi i na smalczyk a i mięsko zdrowe ;:215
Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

No i zadzwonił ten chłopak od masażu :D zamówił dwie maści po 250 gr. A najśmieszniejsze jest to, że wcale i kategorycznie nie chciał smarowidła eterycznego ;:oj powiedział że przemyślał sprawę i chcę dokładnie taką, jakiej używał u koleżanki bo większość jego pacjentów to są ludzie z problemami/bólami stawowymi/kostnymi. Powiedziałam jemu żeby przed użyciem dokładnie przepytał pacjentów czy nie mają czasem uczulenia na produkty pszczele, bo była by bida.

Ale maść do masażu ?Ogrodnicza? i tak zrobię, zrobię i każe M. żeby mnie masował :oops: :oops:

Dzięki za propozycje zapachowe, najbardziej podrasował mi zestaw cynamon ? goździki, chętnie dodałabym pomarańcze lub jakieś mandarynki ale, właśnie, czytałam fachową literaturę o kremach/maściach i zdecydowanie nie radzą dodawać (nawet do lekkich kremów) olejków cytrusowych bo często podrażniają skórę. I tak się się zastanawiam, może dodać ociupinkę (bardzo bardzo małą ociupinkę bo zagłuszy resztę zapachów) trawy cytrynowej?

Macie racje, trzeba zrobić kilka ?bukietów? zapachowych i poeksperymentować ? no co, może M. w końcu nauczy się robić masaż jak fachowiec :;230

Dzisiaj wyjeżdżam na 5 DNI! Najpierw do Warszawki a potem do dzieci, mojej niuni kochanej :tan Rozumiecie oczywiście czym się zajmowałam ostatnie dwa dni, oczywiście szykowałam tony jedzenia dla M. ;:219 Lodówa zapchana po brzegi, kilka chlebów w zamrażarce, psom i kotom ugotowałam na 2 dni, potem będą jeść batony psiacze i suchą karmę ? aż Pani nie wróci.

Kupiłam Lilusi piękne kolorowanki ( ma teraz na nie fazę ) a jak będę już w Lublinie to kupię ? jeszcze nie wiem co :roll: zapytam ją. Bo przecież od wychowania są rodzice a babci od rozpieszczania ;:196
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to Ci się udało z tym nowym klientem :tan , jedź rozpieszczać wnusie i odpoczywać aby mieć dużo sił po powrocie na ranczo :D
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

romaszka przejrzałem twój wątek i jestem zachwycony ;:215 Zazdroszczę Ci kóz :D Miałem kiedyś ale zostały zagryzione ... Też mieszkam na wsi - tylko to nie jest prawdziwa wieś nie ma pól uprawnych,jest mało zwierząt :? Będę tu zaglądał :wit
ganio4
1000p
1000p
Od: 11 maja 2009, o 09:27

Post »

beatrix+ pisze:
Żeby tylko mężuś żarcia nie pomylił...

:)
;:306 Przypomniała mi się historia, opowiadana przez babcię, jak to Jeden wypił gar krochmalu, myśląc że to kisiel. I pretensje jeszcze miał, że mało słodki był :lol:
Kasia
Awatar użytkownika
vibana
200p
200p
Od: 22 lut 2014, o 17:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam, witam :wit
Widzę, że w tym wątku zlot czarownic, babek, znachorek i zielarek. Podłączam się :D
Ałła, przczytałam Twój wątek prawie co do strony i jestem zachwycona. Spełniłaś sobie wszystkie moje marzenia. O kózkach, królikach i mieszkaniu na wsi muszę jeszcze pomarzyć, ale już niedługo, jeszcze tyko parę latek.
Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawa jestem czy Ala robi maści na bazie wrotycza, bo ciekawe rzeczy wyczytałam o tym "chwaście" : Wyciągi alkoholowe i maście wrotyczowe oraz ekstrakty octowe z wrotyczu hamują objawy łuszczycy, zmniejszając proliferację komórek naskórkowych oraz odczyny autoagresji w skórze (toczeń). Jest to interesujące, bo w tych czasach wiele osób cierpi na autoagresję swojego organizmu.
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Witaj Romaszka :wink: Ciekawie wszystko opisujesz.Historia z kózką wzruszająca.Podziwiam za styl życia ;:333 i wytrwałość.
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Teresa ? juda oczywiście! Jak masz warunki do hodowania gęsi, to znaczy że masz również wokół siebie dziką roślinność, czyli leki od Pana Boga :D

Seba zagryzione? :shock: Przez kogo? Znam takie wsi, ni to wieś ni to ulica w mieście, ale może kiedyś jeszcze znajdziesz ?swoją? wymarzoną wiochę ;:3

Beti nie bój żaby, wszystko po podpisywałam i pozaznaczałam co, kiedy i ile ma jeść :;230

Kasia ? ganio :D wiesz, a mój M. chyba nawet pretensji by nie miał, mam szczęście w nieszczęściu bo czasami mi się wydaje że M. w ogóle nie posiada zmysłów węchu i smaku, on jest jak daltonista z kolorami ? wszystko takie same ;:173

Kasia ? ginka oczywiście, że używam wrotyczu, moim zdaniem wrotycz, glistnik i żywica to najbardziej pomocne składniki w leczeniu łuszczycy ( przebadałam na Romku) dla tego skomponowałam i tej właśnie receptury się trzymam, maść na łuszczycę.

Obrazek

Pewnie się powtarzam ale powiem jeszcze raz. Żadna maść (w pojedynkę) nie wyleczy choroby, owszem pomoże doraźnie ale jest, jak by dodatkiem do całokształtu leczenia. Chociaż, nie powiem, ten skład maści (synowi bynajmniej) pomógł się pozbyć łuszczących się i pękających ranek na dłoniach i stopach, jak będzie dalej zobaczymy.

Natomiast, na powracające się opryszczki, nie ma nic lepszego od maści albo raczej smarowidła, bo konsystencja przypomina lepką papkę - klej na bazie glistnika i balsamu Szostakowskiego. Wszystkie maści apteczne na opryszczkę niech się schowają, sprawdziłam, doświadczyłam i szczerze polecam. Balsam Szostakowskiego kupicie w każdej aptece, tylko nie w każdej powiedzą Wam jakie ma wspaniałe właściwości.

http://rozanski.li/2264/balsam-szostako ... tybiotykw/

Mariusz och ? są momenty kiedy wydaję mi się, że moja wytrwałość zaraz pęknie, wtedy biorę psy, aparat, jakąś siatkę na ewentualne znaleziska i wyruszam do lasu ? wracam z naładowanymi akumulatorkami i zapasem wytrwałości na najbliższe dni :D

Jak wiecie, byłam na wojażach, wróciłam, chałupa stoi, wszystko na swoim miejscu, M. co prawda trochę nie ogolony i jakiś lekko pomięty :;230 ale już go pogoniłam do porządku, nakarmiłam, wyprasowałam, lśni jak nowa kopiejka i jak zawsze po moim powrocie chodzi za mną jak ogonek i tylko przeszkadza mi w kuchni ;:65

Jeszcze nie rozpakowałam torbę z podróży, aparat fotograficzny gdzieś na samym dnie, zaraz jak się dobiorę do niego to pokaże Wam mojego kwiatuszka Liliankę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”