u Asi-cz.2 :))
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: u Asi-cz.2 :))
Asia zarośniesz nam tyle żurawek wsadziłaś,ale co tam aby ładnie było ,a nie mam wątpliwości że tak będzie
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wypadły moje roślinki-różowa piwonia...bo nie kwitła drugi rok,,,,coś co kupiłam jesienią bo podobały mi się kwiaty,ale jak się pokazały mega liściory to przestały mi pasować,tawułki,miodunki,
kokorycz,hosta,której mam juz kilka,.... wykopałam i już siedzą w kościołowym ogrodzie;))
Na dworze szaro i buro więc zdjęcia kiepskie ,ale ta dam
prezent od Ewy Drewutni
zrobiłam przemeblowanie,wypadły dwie miodunki kokorycz i hosta, wielka hosta jest przeniesiona na lewo,a na prawo żurawki
tu wypadła różowa piwonia(BYŁA PRZED BIAŁĄ ) ,a miejsce zajęły 3 żurawki,po prawej stronie większość żurawek-tu widoczna tylko część
podoba mi się to zestawienie kolorków
tu większość niestety słaba jakość
DZIĘKI EWUŚ
kokorycz,hosta,której mam juz kilka,.... wykopałam i już siedzą w kościołowym ogrodzie;))
Na dworze szaro i buro więc zdjęcia kiepskie ,ale ta dam
prezent od Ewy Drewutni
zrobiłam przemeblowanie,wypadły dwie miodunki kokorycz i hosta, wielka hosta jest przeniesiona na lewo,a na prawo żurawki
tu wypadła różowa piwonia(BYŁA PRZED BIAŁĄ ) ,a miejsce zajęły 3 żurawki,po prawej stronie większość żurawek-tu widoczna tylko część
podoba mi się to zestawienie kolorków
tu większość niestety słaba jakość
DZIĘKI EWUŚ
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Kurcze aż mi się zakręciło w głowie,nie wiem czy z powodu zdjęć czy z głodu
Myślałam z początku ,że pokazujesz jakąś skarpę
Myślałam z początku ,że pokazujesz jakąś skarpę
- asma
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Asiu
Byłam i widziałam
Wszystko zadbane, soczyste i piękne
Zdjęcia nie oddają klimatu ogródka ,nie widać domu i otoczenia.
Stamtąd się nie chce wychodzić
Pokaż cudną różę i ostróżki
Byłam i widziałam
Wszystko zadbane, soczyste i piękne
Zdjęcia nie oddają klimatu ogródka ,nie widać domu i otoczenia.
Stamtąd się nie chce wychodzić
Pokaż cudną różę i ostróżki
- deissy
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Lewizja wygląda jakby miała kwiatuszki wyciskane z lukru Ale masz fuksje olbrzyma .
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Fajny Irysek ten z drobnymi listkami,jak się rozrośnie to będziesz wiedziała co zrobić
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ostróżka naprawdę olbrzymia!! Czosnki też poszły ostro w górę. Ja mam jakąś malutką odmianę i do tego żółtą. Jest to czosnek bo liście nim pachną...
Fajny prezent otrzymałaś!! Gratulować!!
Fajny prezent otrzymałaś!! Gratulować!!
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Hosta to siebodiana ? bardzo ładna wyrosła , lewizja mnie urzekła to wieloletnia roślinka?
A fuksja toż to cały wielki krzaczor !
A fuksja toż to cały wielki krzaczor !
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
No i ładnie się urządziłaś
Nie no żarcik...piękne są ostróżki, górują nad innymi kwiatami
Lewizja piękna, jak spotkam to kupię, może teraz będę umiała się nią zająć
A piwonię masz bielusieńką?
Tośty taka mała Moje wielkie ale mnie nie przerastająasma pisze:
Ostróżka mnie zadziwia,wyrosła ponad moją głowę
Nie no żarcik...piękne są ostróżki, górują nad innymi kwiatami
Lewizja piękna, jak spotkam to kupię, może teraz będę umiała się nią zająć
A piwonię masz bielusieńką?
- asma
Kochani ...przypełzłam po całym dniu biegania po lekarzach i lewo dycham...jak nagryzdam jakieś bzdurki to darujcie...
Kasiu nie wszystkie ostróżki są takie mutanty-największe rosną na pełnym słonku,na glinie.
Lewizja jest dosyć wymagająca,ale tak cudna,że warto podejmować kolejne próby jej hodowli.
Swoje sadzę pod "daszkami"innych roślin,w grubym piachu/żwirze)
Piwonia jest biała
Celinko nie znam nazwy tej hosty...Lewizja jest wieloletnia,nie lubi być zalewana-jak napada jej do "serca"to gnije,korzenie gniją zalane np obfitym deszczem lub topniejącym śniegiem.Na zimę robi się jej daszek z kawałka szybki.
Fuksja to rzeczywiście spory gąszcz
Dzięki Piotrze Mam różne czosnki-taki jak Twój też mam,ale z roku na rok liście są ciut większe i się pokładają.Lubię czosnki,żółty ładnie się komponuje z różowymi kwiatkami szczawików
Ewo irysek ładnie przyrasta i wciąż go rozdaję-teraz wywiozłam do kościoła,ale jak przekwitnie,na jesień czy wiosną odstąpię kępę Jakbyś przypadkiem była w okolicy to daj znać
deissy-ciekawa jestem kwitnienia fuksji-czy kwiatów będzie równie dużo co zielonego?
Mokry ogród zyskał na kolorkach,są soczyste,wyraziste,tylko kwiaty rh nie wytrzymały ...
Muszę się zdrzemnąć na 5min bo nie wyrabiam...lewo dzisiaj trzymałam się "kupy".Córka zemdlała.ciśnienie beznadzieja i jakiś brak tchu,powietrza...tlenu-nawet na dworze
W kolejce SKM walka o tlen i miejsce siedzące
Kasiu nie wszystkie ostróżki są takie mutanty-największe rosną na pełnym słonku,na glinie.
Lewizja jest dosyć wymagająca,ale tak cudna,że warto podejmować kolejne próby jej hodowli.
Swoje sadzę pod "daszkami"innych roślin,w grubym piachu/żwirze)
Piwonia jest biała
Celinko nie znam nazwy tej hosty...Lewizja jest wieloletnia,nie lubi być zalewana-jak napada jej do "serca"to gnije,korzenie gniją zalane np obfitym deszczem lub topniejącym śniegiem.Na zimę robi się jej daszek z kawałka szybki.
Fuksja to rzeczywiście spory gąszcz
Dzięki Piotrze Mam różne czosnki-taki jak Twój też mam,ale z roku na rok liście są ciut większe i się pokładają.Lubię czosnki,żółty ładnie się komponuje z różowymi kwiatkami szczawików
Ewo irysek ładnie przyrasta i wciąż go rozdaję-teraz wywiozłam do kościoła,ale jak przekwitnie,na jesień czy wiosną odstąpię kępę Jakbyś przypadkiem była w okolicy to daj znać
deissy-ciekawa jestem kwitnienia fuksji-czy kwiatów będzie równie dużo co zielonego?
Mokry ogród zyskał na kolorkach,są soczyste,wyraziste,tylko kwiaty rh nie wytrzymały ...
Muszę się zdrzemnąć na 5min bo nie wyrabiam...lewo dzisiaj trzymałam się "kupy".Córka zemdlała.ciśnienie beznadzieja i jakiś brak tchu,powietrza...tlenu-nawet na dworze
W kolejce SKM walka o tlen i miejsce siedzące
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Asiu jakie piękne cudeńka masz gratuluję