Micha storczyków Kahim cz.2
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Micha storczyków Kahim cz.2
Dzięki kobitki
Aniu, czy dobry to się dopiero okaże
Aniu, czy dobry to się dopiero okaże
- kahim
Pokażę Wam kilka zdjęć z ogrodu botanicznego w Krakowie... tydzień po wystawie storczyków
Resztę zdjęć ( w tym niestorczykowe), wrzucę do wątku o ogrodach botanicznych
Kraków ma wspaniałe budynki, cudowny ogród botaniczny i świetnych ludzi... Nie w tym mieście co powinnam mieszkam
Za jakiś czas wrzucę kilka kolejnych fotek
Resztę zdjęć ( w tym niestorczykowe), wrzucę do wątku o ogrodach botanicznych
Kraków ma wspaniałe budynki, cudowny ogród botaniczny i świetnych ludzi... Nie w tym mieście co powinnam mieszkam
Za jakiś czas wrzucę kilka kolejnych fotek
Kasiu, tak też straciłam kilka sztuk zimą. Szczególnie te z jesiennych zakupów. Między innymi 1 od Ciebie. Najpierw odpadały liście, a zaraz potem z prędkością błyskawicy wysychały korzenie. Na szczęście tak się działo z przeceniakami, ale też poszła moja fioletowa multiflora. Wszystkich żałuję jednakowo
Może Twoj storczyk chociaż resztkę utrzyma, to byłaby szansa na basalka.
Pytałaś mnie o Phal. z hurtowni z odbiciem na pędzie - Kasiu, nie bij po łapkach... chciałam naprostować pęd i...pierwszy złamany pęd w tym sezonie zaliczony. Teraz to dopiero będzie niespodzianka. Pewnie za rok
Pudrowa różowa natomiast (wiesz - bliźniaczka ), ma na odbiciu dwa pąki.
Może Twoj storczyk chociaż resztkę utrzyma, to byłaby szansa na basalka.
Pytałaś mnie o Phal. z hurtowni z odbiciem na pędzie - Kasiu, nie bij po łapkach... chciałam naprostować pęd i...pierwszy złamany pęd w tym sezonie zaliczony. Teraz to dopiero będzie niespodzianka. Pewnie za rok
Pudrowa różowa natomiast (wiesz - bliźniaczka ), ma na odbiciu dwa pąki.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- kahim
Och Janeczko Janeczko ... Prostowanie pędzików powinno być karane
Nic się nie stało. Będziesz musiała jedynie dłużej poczekać na kwiaty
A ten ze zdjęcia co mu listki odpadły kupiłam w LM jakiś tydzień temu... Ech... Szkoda
Ten jeden liść co się jeszcze trzyma też wg mnie niedługo odpadnie bo widać u jego podstawy zmiany takie jak były u pozostałych...
A tak się cieszyłam, że zaoszczędziłam, bo kupiłam z przeceny
A u mojej pudrowej jakieś dziwy- zrzuciła większość kwiatków ale błyskawicznie inwestuje w rozwój / przedłużanie pędzików
Nic się nie stało. Będziesz musiała jedynie dłużej poczekać na kwiaty
A ten ze zdjęcia co mu listki odpadły kupiłam w LM jakiś tydzień temu... Ech... Szkoda
Ten jeden liść co się jeszcze trzyma też wg mnie niedługo odpadnie bo widać u jego podstawy zmiany takie jak były u pozostałych...
A tak się cieszyłam, że zaoszczędziłam, bo kupiłam z przeceny
A u mojej pudrowej jakieś dziwy- zrzuciła większość kwiatków ale błyskawicznie inwestuje w rozwój / przedłużanie pędzików
- Izolek
- 200p
- Od: 26 lut 2014, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przykro bardzo, znam to uczucie gdy storczyk zrzuca liście i nic mu nie pomaga
Pozdrawiam
Mój wątek,moje kwiatki
Mój wątek,moje kwiatki
- kahim
Dzięki kobitki
Myślę, że potraktuję go ... tym na "M". Zapomniałam nazwy (preparat antygrzybkowy w formie proszku ...)
Myślę, że potraktuję go ... tym na "M". Zapomniałam nazwy (preparat antygrzybkowy w formie proszku ...)
O kurcze, a taki ładny był. Smutne jest to, że chce się ratować storczyka, ale to się nie udaje...
Trzymam kciuki za wypuszczenie dzieciaczka
Trzymam kciuki za wypuszczenie dzieciaczka
Kahim, współczuję ale dlatego ja już nie kupuję przeceniaków w kiepskim stanie, bo zanim to człowiek odratuje, to więcej zachodu niż to warto... a kwitnąć będzie ładnie to chyba po kilku latach przez ten czas to chyba tylko 2 przeceniaki w dobrym stanie udało mi się kupić, po prostu w marketach nie dbają o nie, i jak nie zalane, to zarobaczone...
- kahim
Latte, chyba masz rację
Ja w marketach w sumie rzadko kupuję... Ech... Teraz mam dylemat co z nim zrobić- czy o niego walczyć, czy się go "pozbyć". Odratowywanie będzie długie i bolesne a i tak nie mam pewności, że się uda. A i miesjca nie mam za dużo... Z drugiej strony, wiedziałam, że on wymaga ratunku, więc trochę byłoby obłudnie, gdybym teraz go wyrzuciła... Dylemat iście etyczny
Meiss, dziękuję za miłe słowa
Zobaczę, może potrzymam go trochę i jak nie będzie dawał żadnej nadziei na keiki to go usunę...
Ja w marketach w sumie rzadko kupuję... Ech... Teraz mam dylemat co z nim zrobić- czy o niego walczyć, czy się go "pozbyć". Odratowywanie będzie długie i bolesne a i tak nie mam pewności, że się uda. A i miesjca nie mam za dużo... Z drugiej strony, wiedziałam, że on wymaga ratunku, więc trochę byłoby obłudnie, gdybym teraz go wyrzuciła... Dylemat iście etyczny
Meiss, dziękuję za miłe słowa
Zobaczę, może potrzymam go trochę i jak nie będzie dawał żadnej nadziei na keiki to go usunę...
- kahim
Ale ma wąsiska i te piegi na dolnych płatkach
Muszę się wybrać do leclerka, bo mam akurat rzut kamieniem
Muszę się wybrać do leclerka, bo mam akurat rzut kamieniem