Lilie-uprawa cz.5
- MENA515
- 500p
- Od: 9 mar 2010, o 09:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Lilie-uprawa cz.5
Ja wczoraj te czerwone paskudztwa nawet z ziemi wygrzebałam podczas pielenia!! Powygryzały dziurska na kilku największych liliach Nie cierpię tych robali!!!
Zazwyczaj po prostu je gniotę bo nie ma ich aż tak dużo żebym rady nie dała, ale to czasochłonna robota a poza tym trzeba pilnować i likwidować zaraz po zlokalizowaniu. Nigdy nie stosowałam oprysków...
Zazwyczaj po prostu je gniotę bo nie ma ich aż tak dużo żebym rady nie dała, ale to czasochłonna robota a poza tym trzeba pilnować i likwidować zaraz po zlokalizowaniu. Nigdy nie stosowałam oprysków...
- Ebabka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam Eugenia
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
nifredil moje lilie to z reguły azjatyckie, ale mam też trąbkowe te na fotkach to azjatyckie, trąbkowe dosadziłam w tym roku i zobaczymy co z tego da
wyobraźcie sobie ,że nie znalazłam więcej żadnej poskrzypki jak na razie
Zapisałam sobie czym zasilacie i tez spróbuję w tym roku czegoś innego, bo zazwyczaj florovitem podlewam
wyobraźcie sobie ,że nie znalazłam więcej żadnej poskrzypki jak na razie
Zapisałam sobie czym zasilacie i tez spróbuję w tym roku czegoś innego, bo zazwyczaj florovitem podlewam
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
U mnie też już było polowanie na poskrzypkę Trochę to czasu zajmuje,taki obchód i lustracja lilii ze dwa razy dziennie. Ale miło popatrzeć,jak pędy rosną prawie "w oczach".Najbardziej lubię te o ciemnych ,bordowych liściach,choć z czasem one zzielenieją Najwyższe,w osłoniętym miejscu mają ok 50 cm. Ale są i takie,które dopiero wychodzą z ziemi.
Pozdrawiam serdecznie- Ela
Ratunku,u mnie wtym roku taki wysyp czerwonych robali,że chyba bez jakiejś chemii się nie obejdzie,poradzcie czym pryskać?
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agabos, teraz jeszcze jest za wcześnie na chemię. Dwa razy na dzień bierzesz słoiczek, rękawice i zbierasz nie pozwól, żeby zostawiły jaja. Każda chemia osłabia rosliny, a te czerwone robale nie są tak groźne jak ich jaja. Przeglądaj dokładnie lilie ja dodatkowo robię :2 torebki pokrzywy + 2 torebki skrzypu na 2 litry wody i po 24 godzinach ciepłym roztworem obmywam liście i podlewam lilie. Powodzenia
Pozdrawiam Ela
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie czerwone paskuudy też już atakują chociaż lilie dopiero się gramolą na wierzch
Ostatnio zamarzyły mi się martagony, ale w obi przeżyłam mały szok 27zł za jedną sztukę
Ostatnio zamarzyły mi się martagony, ale w obi przeżyłam mały szok 27zł za jedną sztukę
Niestety ja mam działkę poza miejscem zamieszkania i mogę być tylko w weekendy dlatego w najbliższy weekend pojadę z chemią tylko właśnie się zastanawiam, która najlepsza na te czerwone gady.... już mam dziury w liściach liliiEliza52 pisze:Dwa razy na dzień bierzesz słoiczek, rękawice i zbierasz
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
krynko - Co to za lilia o takich ciemnych liściach ?
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]