Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.3
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.3
Bożenko, pierwsza strona drugiej części wątku. Wstawiłem zdjęcie jak obmierzyć, oraz link do strony z tabelą, gdzie podstawić sumę aby wiedzieć ile +/- kg ma dynia
Jeśli jesteś zadowolona z wyniku, to mnie również pozostaje tylko się cieszyć
Adam, nie ma problemu
Jeśli jesteś zadowolona z wyniku, to mnie również pozostaje tylko się cieszyć
Adam, nie ma problemu
- BobejGS
- Kontakt:
Jakby rysunek sprawiał problem, lub tabela, to pisz
Szkoda, że są mniej smaczne, niż normalne, chyba jednak zrezygnuję z rekordów I tak miałam problem z noszeniem swoich 17 kilogramowych do samochodu
- BobejGS
- Kontakt:
Witam Jako że wcześniej nie umieszczałem(bo co sprawdzałem to jeszcze nie było ) oficjalnej klasyfikacji wyników konkursu w Jaszkowie, to zamieszczam teraz link do owej klasyfikacji http://tpzb.org/?page_id=3296
Potwierdza to tylko fakt, iż ten rok nie był łaskawy do wszystkich uczestników konkursu z naszego rejonu, A Mariusz(niebieski) ma chyba jakiś inny klimat
Bratu chyba dałem najlepszą sadzonke, gdyż mniej przy niej chodził i pielęgnował, a dynie miał większą W późniejszym okresie jednak mu robiłem opryski, bo jego krzak zaczynał wygladać tragicznie od mączniaka
Mam nadzieję, że kolejny sezon będzie bardziej łaskawy dla nas wszystkich i wszyscy pobijemy Swoje życiowe rekordy Życzę tego wszystkim z całego serca.
Teraz pozostaje przyglądnąć się temu co nie poszło w tym sezonie, przeanalizować i wszystkie błędy w miarę możliwości wyeliminować
Potwierdza to tylko fakt, iż ten rok nie był łaskawy do wszystkich uczestników konkursu z naszego rejonu, A Mariusz(niebieski) ma chyba jakiś inny klimat
Bratu chyba dałem najlepszą sadzonke, gdyż mniej przy niej chodził i pielęgnował, a dynie miał większą W późniejszym okresie jednak mu robiłem opryski, bo jego krzak zaczynał wygladać tragicznie od mączniaka
Mam nadzieję, że kolejny sezon będzie bardziej łaskawy dla nas wszystkich i wszyscy pobijemy Swoje życiowe rekordy Życzę tego wszystkim z całego serca.
Teraz pozostaje przyglądnąć się temu co nie poszło w tym sezonie, przeanalizować i wszystkie błędy w miarę możliwości wyeliminować
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję Błażeju!
Jak tak podliczyłam te Twoje dynie to też byłeś na podium razem z Mariuszem z Kamionek
Jak tak podliczyłam te Twoje dynie to też byłeś na podium razem z Mariuszem z Kamionek
- BobejGS
- Kontakt:
Dziękuje Wygrałem ale w innej konkurencji W konkursie na giganta, nie byłem w tym roku żadną konkurencją niestety Ale co tam, czas wyciągnąć wnioski i walczyć w kolejnym sezonie Najważniejsze to nie zrażać się porażkami
Z takim podejściem sukces osiągniesz na pewno
Kasia
- BobejGS
- Kontakt:
Jak nie w tym sezonie, to za trzy lata Jednak liczę, że kiedyś się szczęście do mnie uśmiechnię Odstąpie te trzy lata innym, a niech mają
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Wiesz co Błażej,sama z siebie się śmieję.Muszę o tym napisać.
Zastanawiałam się nieraz jak taką ogromną dynię zabrać z ogrodu.Jak ją przenieść.
Dopiero póżniej mnie olśniło,że ona nie leży na ziemi tylko na podeście.I tak sobie pomału rośnie.
Mam rację,czy jest inaczej?
Zastanawiałam się nieraz jak taką ogromną dynię zabrać z ogrodu.Jak ją przenieść.
Dopiero póżniej mnie olśniło,że ona nie leży na ziemi tylko na podeście.I tak sobie pomału rośnie.
Mam rację,czy jest inaczej?
- BobejGS
- Kontakt:
Są różne techniki. Jedni podkładają styropian, inni jakieś płyty, jeszcze inni palety, a kolejni sypią pod dynie piasek. Ja należę do tej ostatniej grupy.
Jeśli chodzi o przenoszenie, to wszystko zależy od wagi, do 300kg można dynie nieść w czwórkę. Koło dyni kładzie się mocny koc, plandekę itp, dynie się przekuluje(ale dziwny wyraz ) na środek i każdy chwyta za narożnik. Przy większych, to już jakaś maszyna z podnośnikiem musi być.
Jeśli chodzi o przenoszenie, to wszystko zależy od wagi, do 300kg można dynie nieść w czwórkę. Koło dyni kładzie się mocny koc, plandekę itp, dynie się przekuluje(ale dziwny wyraz ) na środek i każdy chwyta za narożnik. Przy większych, to już jakaś maszyna z podnośnikiem musi być.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Błażej, gratulacje
Zająć cztery miejsca, to też sztuka i sukces.
Zająć cztery miejsca, to też sztuka i sukces.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- BobejGS
- Kontakt:
Dziękuje Jeszcze byłby Squash, gdzieś tam w środku z wagą 122.5kg, ale choć strasznie mnie namawiali bym go przywiózł do Jaszkowa, to Ja się uparłem na konkurs we Wrocławiu i nie chciałem jej wycinać Teraz trochę żałuję, bo mógł być i tu i tu