Mój zielony świat cz.4
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.4
Dorciu moja kochana postaram się
Soniu te iryski mam już od dawna i dopóki rosły pod ściana domu nie podobały mi się bo słabo kwitły, dopiero gdy je przesadziłam pokazały swoje prawdziwe piękno.
Jadziu u mnie większość tulipanów kwitnie nadal tylko botanicznym oberwałam nasienniki ale wiem że jeszcze chwilka i po tulipanowym spektaklu zostanie tylko wspomnienie, wszystko ma swój czas.
Maryniu dziękuję i zapraszam cię jak najczęściej bo twoja wizyta zawsze sprawia mi dużo radości
Kasiu tytoniu jeszcze nie wysadziłam bo ja leniwa jestem i później nie chciałoby mi się latać i wszystkie okrywać, zrobię to po zimnych ogrodnikach. Koniecznie obserwuj prognozy pogody bo niestety jest bardzo wrażliwy na przymrozki.
Dorotko bo my ogrodniczki już tak mamy zawsze nam mało ładnych widoczków.
Jolu skalnicę kupiłam w zeszłym roku, małą kępkę i od razu jak przekwitła rozsadziłam na całej długości rabaty i jak widać służy jej takie dzielenie. Niestety o białej zapomniałam i wygląda tragicznie
i moja wielka radość w końcu stoi
i część zasiewów
Soniu te iryski mam już od dawna i dopóki rosły pod ściana domu nie podobały mi się bo słabo kwitły, dopiero gdy je przesadziłam pokazały swoje prawdziwe piękno.
Jadziu u mnie większość tulipanów kwitnie nadal tylko botanicznym oberwałam nasienniki ale wiem że jeszcze chwilka i po tulipanowym spektaklu zostanie tylko wspomnienie, wszystko ma swój czas.
Maryniu dziękuję i zapraszam cię jak najczęściej bo twoja wizyta zawsze sprawia mi dużo radości
Kasiu tytoniu jeszcze nie wysadziłam bo ja leniwa jestem i później nie chciałoby mi się latać i wszystkie okrywać, zrobię to po zimnych ogrodnikach. Koniecznie obserwuj prognozy pogody bo niestety jest bardzo wrażliwy na przymrozki.
Dorotko bo my ogrodniczki już tak mamy zawsze nam mało ładnych widoczków.
Jolu skalnicę kupiłam w zeszłym roku, małą kępkę i od razu jak przekwitła rozsadziłam na całej długości rabaty i jak widać służy jej takie dzielenie. Niestety o białej zapomniałam i wygląda tragicznie
i moja wielka radość w końcu stoi
i część zasiewów
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu nigdy, niczego i nikomu nie zazdrościłam,ale Teraz to Ci zazdraszczam tej szklarni. To jest moje marzenie, by z parapetów znikły wysiewy. A wczesną wiosną mieć nowalijki.
Super wygląda.
Super wygląda.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Super szklarenka to sama radość mieć coś takiego i jaka wygoda .U mnie takie cudo by się nie zmieściło ,bo gdzieżby rosły moje kochane róże.U mnie w skalnicy wciąż gnieżdżą sie mrówki i każdego roku wygląda opłakanie ,ale kwitnie
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Cudnie a twoja wielka radość przydatna jest .
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,kwiatów takie gromady, cudne i szklarenka bardzo praktyczna ,spełniło się Twoje następne marzenie ,jak ja się cieszę jak marzenia się spełniają,Twój ogród taki dostojny,pozdrawiam
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie i kolorowo. Chciałabym szklarnię, na gotową nie mam kasy, ale rodzice mają ze starych okien i spełnia swoje funkcje. Też mam sporo takich okien, mąż obiecał mi ją zbudować. Ale jest tyle innych prac, czas pokaże może też się doczekam.
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Aniu ja na szczęście powysadzałam tylko te największe, nie zapowiadają przymrozków...będę się żarliwie modlić żeby choć raz im się pogoda sprawdziła
Kępy tulipanów bardzo ładnie, ja ciapa jesienią pomieszałam cebule i teraz żałuję bardzo bo jednak po kilka z jednego gatunku wyglądają o wiele ładniej
A szklarenka świetna rzecz
Kępy tulipanów bardzo ładnie, ja ciapa jesienią pomieszałam cebule i teraz żałuję bardzo bo jednak po kilka z jednego gatunku wyglądają o wiele ładniej
A szklarenka świetna rzecz
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Aniu fantastyczna , cieszę się z Tobą i trochę zazdroszczę . Z drugiej strony gdybym ja miała szklarnie pewnie bym z niej nie wyszła .
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aniu, szklarenka świetna , a te tulipanki urocze , Aniu na pierwszym zdjęciu to jakiś wilczomlecz?, wysiewów sporo, u mnie sporo to było, bo ślimaki się zajęły niektórymi
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
No no , ale szklarnia i te skrzyneczki z roślinkami to Twoje ? piękne kolory tulipanów
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, gratuluję szklarni. Może i ja kiedyś się doczekam....Póki co mam parapety
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu cudowny ten maj u Ciebie. Tulipany tak dumnie prężą pierś do słońca.
Moja skalnica zaginęła po zimie. No nic. Będzie miejsce na inne rośliny.
Gratulacje z nowego szklarniowego nabytku. Niech się dobrze sprawuje!
Moja skalnica zaginęła po zimie. No nic. Będzie miejsce na inne rośliny.
Gratulacje z nowego szklarniowego nabytku. Niech się dobrze sprawuje!
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Aniu - ja się do Ciebie to już nawet zaglądać boję , jak ja Ci tej szklarenki zazdraszczam , jak będziesz do niej wchodziła następnym razem to pomyśl o mnie - może i mnie się takie piękne marzenie ziści przepiękna szklarnia , cudny ogród a kwiatki to już nawet nie wspomnę
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo