Na starym po nowemu - cz. 2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Na starym po nowemu - cz. 2
Te późniejsze fiołki kiedyś miałam w dużej liczbie, rozrosły się w takie twarde kępy i zaczęłam je trochę tępić, obraziły się(?) i chyba już ich nie mam, albo niewiele
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bea, piękne te bratki i już tak wiosennie.Czekałyśmy i się doczekałyśmy na piękną pogodę.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Marysiu - tak, coś z nimi jest - też było ich tu sporo ale jak na razie rosną tylko w jednym miejscu, tam gdzie je przesadziłam, pozostałe sobie poszły. Więc tych teraz nawet nie ruszam, mimo, że je biały krwawnik może zagłuszyć.... ale na razie sobie radzą.
Danusiu- no, wiosna wreszcie zawitała, pogoda dopisała, oby tak jak najdłużej
W tym roku bratki mam wyjątkowo późno, zawsze początkiem marca już się nimi cieszyłam, ale w tym roku było bardzo zimno i nie trafialam na sadzonki. Poszłam kupić niebieskie, a kupiłam kremowe, bo takich jeszcze nigdy wcześniej nie miałam
Danusiu- no, wiosna wreszcie zawitała, pogoda dopisała, oby tak jak najdłużej
W tym roku bratki mam wyjątkowo późno, zawsze początkiem marca już się nimi cieszyłam, ale w tym roku było bardzo zimno i nie trafialam na sadzonki. Poszłam kupić niebieskie, a kupiłam kremowe, bo takich jeszcze nigdy wcześniej nie miałam
- Tacca
- Kontakt:
Beatko za to wybrałaś piękne. Ja się cieszę że wreszcie tak pięknie bo mam dosyć siedzenia w domu i wreszcie mogłam przewietrzyć pomidory i papryki.Mam na ich punkcie jakiegoś fioła.
- Beaby
Ale to taki pozytywnie zakręcony fioł
Pomidorki - tak, miewałam własne, ale papryki jeszcze nigdy. Tylko kupowałam te małe, jako ozdobne.
Ale może kiedyś..., kto wie?
Może też się zakręcę na ich punkcie
Pomidorki - tak, miewałam własne, ale papryki jeszcze nigdy. Tylko kupowałam te małe, jako ozdobne.
Ale może kiedyś..., kto wie?
Może też się zakręcę na ich punkcie
- Tacca
- Kontakt:
Beatko, przy papryce mniej stresu niż przy pomidorach. Moje rosną w skrzyniach pod chmurką. Uprawiam już któryś sezon z kolei i jestem bardzo zadowolona. tym roku posiałam słodką Ramiro i kilka odmian pikantnych.
- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Beatko, ale cudnie i tak wiosennie u Ciebie w ogrodzie .
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Bea, bardzo ładne te białe pierwiosnki
I te bratki też cudne, i stokrotki, i fiołki... ja w ogóle lubię najbardziej te białe...
I te bratki też cudne, i stokrotki, i fiołki... ja w ogóle lubię najbardziej te białe...
- Beaby
Danusiu - to pewnie kiedyś spróbuję posiać paprykę, tym bardziej, że im dobrze w skrzynkach pod chmurką.
A masz te małe ostre czy te większe także?
Wiesiu - jak na razie pogoda daje roślinom ukazywać swoje wiosenne piękno. Oby cały czas było już tak fajnie!
Ale lilie i tak mam nadal na ganeczku.
Zuza - w imieniu pierwiosnków.
No ja też dokupuję białych ile tylko się da, w tym roku domówiłam białą liatrę, białe bodziszki, białego orlika, białe lilie, trafił się także jakiś biały powojnik i oczywiście margaretki
Oczywiście inne kolorki będą także, ale białe szczególnie dobieram.
A masz te małe ostre czy te większe także?
Wiesiu - jak na razie pogoda daje roślinom ukazywać swoje wiosenne piękno. Oby cały czas było już tak fajnie!
Ale lilie i tak mam nadal na ganeczku.
Zuza - w imieniu pierwiosnków.
No ja też dokupuję białych ile tylko się da, w tym roku domówiłam białą liatrę, białe bodziszki, białego orlika, białe lilie, trafił się także jakiś biały powojnik i oczywiście margaretki
Oczywiście inne kolorki będą także, ale białe szczególnie dobieram.
- Menysek
- 200p
- Od: 24 paź 2007, o 11:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jej, u mnie ledwo co z ziemi wyłazi a u Ciebie wiosna pełną gębą!
"W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci...
I pielęgnuję murawę, plewiąc z niej chwasty i osty, by każdy, patrząc na trawę, duszą, jak trawa, był prosty.". L. Staff
Monika - "Przy malowniczej drodze"
I pielęgnuję murawę, plewiąc z niej chwasty i osty, by każdy, patrząc na trawę, duszą, jak trawa, był prosty.". L. Staff
Monika - "Przy malowniczej drodze"
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
BEA będziemy podziwiać Twoją biel jak wszystko zakwitnie a z czym łączysz te białe
U mnie zakwitły białe hiacynty i przyznaję, ze wygladają bardzo dostojnie i delikatnie, tylko już nie takie zwarte jak przy pierwszym kwitnięciu.
pozdrawiam
U mnie zakwitły białe hiacynty i przyznaję, ze wygladają bardzo dostojnie i delikatnie, tylko już nie takie zwarte jak przy pierwszym kwitnięciu.
pozdrawiam
- Beaby
No to Moniczko jestem bardzo zaskoczona, że u Ciebie jeszcze niewiele tej wiosny, ale to jest dosłownie moment i wszystko kwitnie w mgnieniu oka. Zaraz i u Ciebie tak będzie, słowo.
Tu już magnolie przekwitają, kwiatów jest pół na pół - pół na drzewie, pół na ziemi
Krysiu - a z tymi białymi kwiatami to taki kontrolowany miszmasz u mnie jest.
Oczywiście są razem z innym na rabatach, ale po prostu białe kwiaty muszą u mnie być bo można je podziwiać zarówno za dnia jak i w nocy, no i dodają lekkości i wypełniają rabatę.
Hiacynty mam z kolei kremowe, ale tez na nie polowałam.
Kiedyś pewnie się skuszę na białe szafirki...
I tak jak piszesz - nawet hiacynty w tym kolorze wyglądają jeszcze dostojniej, coś w tym widać jest....
Tu już magnolie przekwitają, kwiatów jest pół na pół - pół na drzewie, pół na ziemi
Krysiu - a z tymi białymi kwiatami to taki kontrolowany miszmasz u mnie jest.
Oczywiście są razem z innym na rabatach, ale po prostu białe kwiaty muszą u mnie być bo można je podziwiać zarówno za dnia jak i w nocy, no i dodają lekkości i wypełniają rabatę.
Hiacynty mam z kolei kremowe, ale tez na nie polowałam.
Kiedyś pewnie się skuszę na białe szafirki...
I tak jak piszesz - nawet hiacynty w tym kolorze wyglądają jeszcze dostojniej, coś w tym widać jest....
- Tacca
- Kontakt:
Beatko mam przede wszystkim paprykę słodką typu Ramiro, długa, mięsista. Mam też kilka odmian pikantnych , wszystkie do spożycia. Tak sobie teraz poleguję przy kompie naprzeciwko okna i naszła mnie refleksja, ja chyba bardziej czekam na liście na drzewach niż na kwiaty. Za kilka dni zakwitną owocowe, krzewy się zazielenią i tego chyba najbardziej mi brak.