Ja mam same bluecrop i krzaczki uginały się od owoców.Vidarius pisze:a jeśli mam same bluecropy i są obok siebie to będą z tego jakies owoce czy raczej nie?

Przyrosty już teraz nowych pędów są ogromne, kilka ma po 120 cm, no i dużo mniejszych.
Ja mam same bluecrop i krzaczki uginały się od owoców.Vidarius pisze:a jeśli mam same bluecropy i są obok siebie to będą z tego jakies owoce czy raczej nie?
Skoro borówki mają 10-25 cm wysokości to chyba 1 roczne ( najprawdopodobniej ).Vidarius pisze:kupiłem je 3 letnie przez allego,sadzonki mają obecnie od 10 do 25 cm
Zachęcam do przeczytania tego wątku od początku ...danutka66 pisze:Podzielcie się...kiedy i czym zasilacie krzaczki.ja nie nawożę,ale u mnie takich przyrostów nie ma
Ja również kupiłam przez ale... i tez takie po pierdółki dostałam nawet komentarza nie wystawiłam bo musiałby być negatywny- o czym sprzedającego poinformowałamVidarius pisze:kupiłem je 3 letnie przez allego,sadzonki mają obecnie od 10 do 25 cm,czy w przyszłym roku byłyby już owoce?
Dokładnie tak jak piszesz Bozenko tak powinny wyglądać krzaczki - niestety co innego było w opisie aukcji a co innego w rzeczywistości. Nie było nawet choćby kawałka zdrewniałego pęduBo-enka pisze: Skoro borówki mają 10-25 cm wysokości to chyba 1 roczne ( najprawdopodobniej ).
Borówki 3 letnie to powinny mieć w czasie zakupu 40-70 cm ( uwzględniając cięcie na rozkrzewienie ), ponieważ przyrosty roczne borówki to ponad 50 cm łodygi.
Niezły patentmr25ur pisze:Obrzeże, ma kilka zadań, chroni przed przerastaniem chwastami, jest wykończeniem ścianek, dna dołu wyścielonego agrotkaniną, woda po deszczu nie wypłukuje nawozu, ani nie nanosi innych cudów, nie wypłukuje deszcz torfu czy trocin, ułatwia mocowanie maty z wierzchu, wkręcam tam haczyki do odginania pędów, tak borówkę też da się ładnie odciągać i rozchylać, itp.