Mój fijoł 13-czas wspomnień

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 13-czas wspomnień

Post »

Jadziu, kupuję głównie w internecie, bo nie mam w bliskiej okolicy szkółki (40 km to nie jest blisko :() ani porządnie zaopatrzonego sklepu. Jak dotąd byłam raczej zadowolona, nie zdarzyła mi się żadna bolesna wpadka :D
Ewa, lilii będzie trochę więcej niż dwie :roll: Wetknę je na pewno na poszerzonej rabacie różanej.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo-ja troche nie mam przekonania i doświadczenia w zakupach internetowych.Mam tylko jednego większego ogrodnika nawet w wiosce,gdzie mam działke,ale nie zawsze maja duzo bylin,raczej specjalizuja sie w iglakach itt. :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, właśnie dlatego sporo kupuję przez internet :D Miałabym tylko kilka róż, gdybym sadziła tylko to, co dostępne u mnie. Nie wspominając o bylinach :( Piwonie mam tylko z netu poza 4 odmianami od koleżanek.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

To widze,że to fajna sprawa.Ale musze poogladać .Za to na forum koleżanki maja super propozycje wię c coś zamówiłam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, na forum można kupić prawie wszystko :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Ewuniu, widzę że szalejesz z zakupami , u mnie trochę zelżał mróz, ale wieje i przez ten wiatr wcale nie jest cieplej, wczoraj napadało śniegu i znowu musiałam odśnieżać, na szczęście zima ma odpuszczać ...
Ewuniu a jaki oprysk stosujesz na róże?
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Hej,Ewa :wit Ja też praktycznie wszystkie zakupy do ogrodu robię przez net :D Można uzupełniać kolekcję i nie jest się skazanym na to, co proponują miejscowe szkółki.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kurcze, jaki ten net kosztowny ;:224 Właśnie opłaciłam dwa zamówienia. Kolejne dwa na szczęście dopiero w marcu, dobrze że się doczytałam na fakturach bo bym się pośpieszyła niepotrzebnie ;:306
Czekam z niecierpliwością na dalsze ;:65 zdjęcia.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Ewo :wit , u Ciebie też tak wieje? Ja też kupuję rośliny w necie, szczególnie byliny.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

witaj Ewciu, pochwalę się, że ja też domówiłam dzisiaj róż (odmiany, których nie znalazłam u naszej Ewy) tylko w rubryce planowany termin realizacji przesyłki dłuugo się zastanawiałam :roll: w rezultacie napisałam przełom marca/kwietnia.. bo skąd mam wiedzieć których prognoz słuchać ;:223 chciałam też kilka clemantisów kupić i tak szukałam i szukałam ;:204 allegrooo odpada, bo po prostu się boję, że jak zwykle przyjdzie mi niespodzianka w zamian ;:224 w sklepach, w których już cokolwiek zamawiałam wybór nędzny i tak trafiłam na e-clematis..warto tam zamawiać, wiesz może?? ktokolwiek?? odmiany mają boskie, a u mnie póki co zmieści się zaledwie 5 szt jak wybrać ;:306 ;:306 :roll:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zamawiałam w e-clematis. Sadzonki duże, zdrowe, zgodne z zamówieniem i pięknie zapakowane. Zdecydowanie polecam :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ewamaj66 pisze:Ewa, zamówiłam trochę lilii, bylin i róż, znowu nie starczy mi na krzewy :( Czekam na koniec zimy, żeby zacząć ryć nowe rabaty :D
Ewuś a jednak popełniłaś zamówienia i różane również ;:306
To pochwal się co i gdzie wpadło Ci do koszyczka :lol: ja ciągle nie zamawiałam, oprócz lilii oczywiście ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia, wiosną pryskam Miedzianem przed rozwojem liści, a potem stosuję różne środki przeciwgrzybowe i owadobójcze, zmieniam, żeby się paskudy nie przyzwyczaiły.
Aneta, bywa to ryzykowne, ale forum jest bardzo pomocne. Wystarczy zapytać, a ludzie chwalą sprzedawcę (jeśli jest za co :wink: ).
Jola, moje zamówienia zaczynają się nawarstwiać :roll: A chciejstwa rosną...
Edyta, wieje paskudnie. Temperatura bardzo przyzwoita, bo -5, ale wiatr powoduje, że wydaje się zimniej. Bywasz na targach w Olsztynie?
Sabina, doskonały wybór :D W e-clematis znajdziesz mnóstwo pięknych odmian, a przychodzi pięknie spakowana paczka. Wybór jest prosty-wypisujesz najpierw wszystko, co Ci się podoba najbardziej (wstępna selekcja), potem skreślasz z listy to, co może poczekać do zamówienia jesiennego ;:306 Jesienią zamawiasz drugi raz :D Potem wiosną następny-i tak do wyczerpania asortymentu :wink: Ja zamawiam jeszcze w firmie clematisy u państwa Wędrowskich. Skromniejszy wybór odmian, a sadzonki mniejsze, lecz o połowę tańsze 8-) U mnie doskonale rosną.
Ania, też mi się podoba w e-clematis :D
Majka, jeszcze boję się zapeszać, powiem, kiedy przyjedzie do mnie paczka. :roll: Albo paczki :roll: Z pamięci powiem, że chciałam Keros, Mme Ernest Calvat, White Margo Koster, Betty Prior, Seagull, reszty nie pamiętam w tej chwili.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Byłam chyba tylko 2 razy, w maju. Jednego roku wypędził nas deszcz (byłam z dzieciaczkami), innym razem nie było roślinek, które mnie interesowały, ale wróciłam z pięknymi pelaśkami.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edyta, możliwe, że uda nam się spotkać na takiej imprezie-choć przyznam, że dotąd byłam tylko raz. M obiecuje, a nie dotrzymuje :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”