Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Gosiu widzę, że szykują się własne orzeszki do świątecznego piernika :D
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Witajcie kochani :P

Moje zdjęcia coraz częściej są robione z okna albo z balkonu :lol:
A jesiennych barw niewiele... bo i też niewiele przebarwiających się roślin posadziłam :cry:

Pomimo tego, że już obiecywałam sobie "żadnej róży więcej" bo i tak mi nie wychodzą!!! :roll: dziś skusiłam się na jeszcze jedną: pienną, czerwoną odmiany Od sąsiadki :wink:
I tu zaczął się problem a raczej przypomniałam sobie, że mam naprawdę mały ogród. Chodziłam z tą różą wszędzie i zastanawiałam się gdzie jej będzie najlepiej. Tu nie bo mało miejsca, tu nie bo dzieciaki na nią wpadną :roll: Jak już znalazłam wg mnie dobre miejsce, to po wykopaniu dołka natrafiłam na stary betonowy chodnik. O zgrozo!!! :evil:
Ostatecznie posadziłam ją w cieniu, pod gruszą. I teraz dopiero staram się dowiedzieć jak róże reagują na cień :roll:

W ogrodzie susza nadal, coś pokropiło ale było tego jak kot napłakał :?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak dobrze mieć sąsiada :-)

Gosiu, róże na cień reaguja niespecjalnie. Niektóre mogą rosnąć w półcieniu, ale tak w ogóle, to słońce być powinno - ale zobaczysz wiosną, jak Twoja zareaguje na te warunki....a czy Ty masz na myśli różę pienną, czy pnącą, bo tak sie zastanawiam, czy Twoja sąsiadka szczepi róże na pniu ? :-)

U nas padało w nocy, wreszcie jestem prawie zadowolona, może w końcu i do Was dotrze...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Gosiu, migawki pokazałaś piękne :lol: Patrząc na zdjęcie sumaka, po raz kolejny myślę, że muszę go mieć :lol: , tylko skąd wziąć takiego dużego :? chyba z jakiejś szkółki, prawda? Bo takie małe, to mogę od teściowej wykopać ale kiedy on urośnie :?
Pozdrawiam z ciepłego wciąż Rzeszowa :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu- myślę że już nie martwi Cię susz bo ponoć w całej Polsce pada :roll:
:heja :heja ciesze się razem z Tobą z orzeszka a dokładnie z jego pąka :heja :heja
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Stokrociu dzięki :P Oczywiście, że chodziło mi o różę pnącą :lol:
Tak palnęłam bezmyślnie, bo akurat to słowo miałam na języku i poleciało.... :lol:

Gosiu sumak faktycznie wygląda imponująco jesienią, a dla mnie nie tylko.. Podoba mi się przez cały sezon ze względu na swoją nietypową koronę :P
Możesz śmiało sadzić nawet małego. Zobaczysz jak szybko rośnie. Mój ma dwa lata a brałam od siostry niespełna metrowy badylek :D

Agnieszko nareszcie doczekałam się i ja deszczu! :P Padało prawie całą noc. Uff, przynajmniej dziś nie będę latała z wiadrami wody :lol:

Cały czas jest lekkie zachmurzenie, teraz bezdeszczowo ale dosyć ciepło :P

Życzę Wam miłego dnia :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Dorota-C
500p
500p
Od: 25 wrz 2007, o 21:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajnie mieć taką sąsiadkę co obdarowuje kwiatami :D
Ja też mam takich fajnych sąsiadów ;:1 Dostałam od nich pigwowca, iryski i zimowity :D :D :D
"Wszędzie kwitną kwiaty dla tego, kto chce je dostrzec."
Storczyki i ogródekDorotki
Doniczkowe
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Gosia, ja też się często przejezyczam z tą pnacą / pienną :-)

Słuchaj, ja bym Ci wysłała tego powojniczka, bo nasionka wyglądają na dojrzałe, a i siewka jeszcze z jedna sie znajdzie. Chcesz?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam
Gosiu u Ciebie jeszcze "letnio", u mnie już jesiennie( w piatek odpuszczę sobie pracę -porobię zdjatka) a sumek-nowe chciejstwo-tylko gdzie go wsadzić??? ;:23
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

100krotka pisze: Słuchaj, ja bym Ci wysłała tego powojniczka, bo nasionka wyglądają na dojrzałe, a i siewka jeszcze z jedna sie znajdzie. Chcesz?
A dla mnie, a dla mnie? :wink:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Witajcie kochani :P

Dzisiaj słoneczko pięknie świeci... ale za to wieje :wink:
na pewno w lasach jest już wysyp, więc kto może to na grzybobranie!!! :P :P :P
Ja na razie zostaję w domu... :cry:

Dorotko teraz łakomym wzrokiem zaglądam do ogródków sąsiadów i podglądam jak pięknie kwitną im marcinki, róże, jak pięknie przeparwiają się winobluszcze :wink: Kiedyś i ja się doczekam, mam nadzieję :lol:

Agnieszko no pewnie, że chcę! :D Dziękuję za pamięć. Adres wyślę Ci na pw.

Alinko na pewno jeszcze znajdziesz miejsce na sumaka. Ja proponuję umiejscowić go w trawie - będzie łatwiej eliminować ewentualne małe sumaczki :wink:

Próbuję wstawić parę zdjęć, ale coś fotosik mnie nie słucha. Czy Wy też macie dzisiaj z tym problem?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Nooo... ja w akcie desperacji zalogowałam się na garnku, ale jak widziałaś, zdjątka niepełnowymiarowe mi tylko wrzuca :(
Z imageshacka jeszcze gorzej :evil:
Ty też wrzucasz bez logowania? :roll:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Tak, nie loguję się.
Dotychczas szłam po najlżejszej linii oporu i wykorzystywałam ten link "Kliknij by dodać zdjęcie przez Fotosik"
Do dziś działało bez zarzutów :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”