Mój ogród
-
- 500p
- Od: 7 cze 2011, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród
Już jestem
Grzybków zazdroszczę u mnie kiedy były to nie mogłam a jak ja mogę to już po grzybkach
Grzybków zazdroszczę u mnie kiedy były to nie mogłam a jak ja mogę to już po grzybkach
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Karolinko no proszę jak pięknie opieńki u ciebie rosną!
- Paulii
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Ale piękne Opienki rosną Ci w ogrodzie
Piękniutki ten Koperek
Piękniutki ten Koperek
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
U mnie tez grzybki w ogrodzie kilka odmian czasem nie jadalnych Koperek mniam ,taki pachnący ..... chyba dlatego tak bardzo pragnę mieć tunel foliowy.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
U mnie jakoś grzybki się pokończyły... Kilka lat miałam koźlaki, prawdziwki, a nawet maślaki, a teraz już trzeci sezon...
Jak tylko H ogarnie tunel, to wysieję jak co roku koper na zbiór wiosenny. Przekonałam się, że to najlepsza metoda na udane zbiory. Robactwo wczesną wiosną jeszcze śpi. Powiedzcie same, jak takie maleństwa cieszą późną jesienią, albo wczesną wiosną
Jak tylko H ogarnie tunel, to wysieję jak co roku koper na zbiór wiosenny. Przekonałam się, że to najlepsza metoda na udane zbiory. Robactwo wczesną wiosną jeszcze śpi. Powiedzcie same, jak takie maleństwa cieszą późną jesienią, albo wczesną wiosną
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Karolinko opieńki super, kompletnie nie znam tych grzybków. A Ty masz swoje własne zbiory...świetnie
W foliaczku zieloniutko i smakowicie....witaminki na jesienne dni
W foliaczku zieloniutko i smakowicie....witaminki na jesienne dni
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piekne zdjecia jesienne ,a grzybkow zazdroszcze
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Witajcie!
Dzięki za miłe słowa, ale jak dowiedziałam się od Grażynki (Kogry) nad opieńkami w ogrodzie nie trzeba się śmiać a płakać. Same kłopoty z nimi. A ja się zastanawiałam czemu kilka lat temu bez powodu padło nam tyle roślin posadzonych jakby w "jednej linii". Dodatkowo w miejscach gdzie wyrosły grzybki. Jest już winowajca....
Pogoda w dalszym ciągu na plusie. Koperek rośnie w oczach a i sałatka nie odstaje. Jeśli pogoda wytrzyma to i ją skonsumuję.
Ale w ogrodzie już posprzątane, pograbione, co miało spaść spadło i prawda jest taka, że czekam na święta, które uwielbiam a potem to już tylko na wiosnę:).
Wątek myślę pociągnąć jeszcze kilka stron i pomyśleć o nowym.
Pozdrawiam serdecznie:)
Dzięki za miłe słowa, ale jak dowiedziałam się od Grażynki (Kogry) nad opieńkami w ogrodzie nie trzeba się śmiać a płakać. Same kłopoty z nimi. A ja się zastanawiałam czemu kilka lat temu bez powodu padło nam tyle roślin posadzonych jakby w "jednej linii". Dodatkowo w miejscach gdzie wyrosły grzybki. Jest już winowajca....
Pogoda w dalszym ciągu na plusie. Koperek rośnie w oczach a i sałatka nie odstaje. Jeśli pogoda wytrzyma to i ją skonsumuję.
Ale w ogrodzie już posprzątane, pograbione, co miało spaść spadło i prawda jest taka, że czekam na święta, które uwielbiam a potem to już tylko na wiosnę:).
Wątek myślę pociągnąć jeszcze kilka stron i pomyśleć o nowym.
Pozdrawiam serdecznie:)
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Mam nadzieję, że boczniaki tak nie działają
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
He, he, jeszcze Ci koperek i sałata rośnie... mniam...
A ta trzmielina urocza, dziś w Rok w Ogrodzie było troszkę o nich...
A ta trzmielina urocza, dziś w Rok w Ogrodzie było troszkę o nich...
- jonatanka
Opieńki kojarzą się nam przede wszystkim z grzybobraniem . Tymczasem są to groźne pasożyty, które atakują drzewa zarówno żywe, jak i martwe. W ciągu kilku lat potrafią doszczętnie zniszczyć "upatrzony" krzew czy drzewo. Mój M mnie w tym uświadomił,no czasem oglądanie TV na coś się przydaje . Karolinko mam nadzieje ,że zbyt wielu szkód nie wyrządziły u Ciebie w ogrodzie.
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Karolinko u mnie tez opieńki szaleją ale jak na razie rosną w takich miejscach gdzie nie robią szkody a co będzie dalej zobaczymy
- jonatanka
Karolinko zima ,zima czy u Ciebie tez biały puch okrył wszystkie roślinki?