Ogród piofigla cz1.
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród piofigla cz1.
Piękne te donice od wuja . :P
Roślinka w ciapki ,to chyba języczka
Roślinka w ciapki ,to chyba języczka
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam serdecznie, wreszcie ciepło i słonecznie
Aniu w sprawie rh proponuję nie kierować się rozsądkiem
Dzisiaj pomidory nabrały wigoru, chociaż nie widziały dawno słońca i przydałby im się miedzian, muszę je wspomóc
Geniu ja też czekam na pomidory, zwłaszcza że własne zawsze smakują lepiej, najbardziej czekam na żółte, bardzo je lubię, są pyszne.
Czy poznajesz tą roślinkę:
Jeden z liliowców od Ciebie ma już pączek, czekam kiedy zakwitnie
Dziękuję Ci Geniu, wszystkie Twoje roślinki pięknie rosną, nawet pierwiosnki które zwykle u mnie o tej porze roku umierały z pragnienia, teraz z powodu nadmiaru wody liściory mają jak kapusty
Justynko niestety pomidory ostatnimi laty coraz gorzej się udają, szklarnia jest już mocno nadwyrężona upływającym czasem, mocno przecieka a krzewy pomidorów nie lubią wody lejącej im się na głowę. Ale oczywiście liczę na jakikolwiek zbiór.
Pytasz o białą azalię, proszę bardzo:
Jolu Tak to języczka, ma kwitnąć na żółto. Donice już pomalowane i stoją na parapetach, może jutro uda nam się posadzić pelargonie. Twórca tych pięknych donic gościł u nas dziś z Rodzinką I sprawił mi wiele radości swoimi umiejętnościami formowania roślin. Wystrzygł w spiralę moją żółtą tuję rosnącą w donicy, wyszło świetnie:
Tak wyglądała przed formowaniem
Tak w trakcie pracy nad jej uformowaniem
A to efekt końcowy
Wujek stworzył mi jeszcze taką rzeźbę roślinną:
Jestem Mu bardzo wdzięczny, muszę zacząć Go naśladować
Pozdrawiam Tomek
Aniu w sprawie rh proponuję nie kierować się rozsądkiem
Dzisiaj pomidory nabrały wigoru, chociaż nie widziały dawno słońca i przydałby im się miedzian, muszę je wspomóc
Geniu ja też czekam na pomidory, zwłaszcza że własne zawsze smakują lepiej, najbardziej czekam na żółte, bardzo je lubię, są pyszne.
Czy poznajesz tą roślinkę:
Jeden z liliowców od Ciebie ma już pączek, czekam kiedy zakwitnie
Dziękuję Ci Geniu, wszystkie Twoje roślinki pięknie rosną, nawet pierwiosnki które zwykle u mnie o tej porze roku umierały z pragnienia, teraz z powodu nadmiaru wody liściory mają jak kapusty
Justynko niestety pomidory ostatnimi laty coraz gorzej się udają, szklarnia jest już mocno nadwyrężona upływającym czasem, mocno przecieka a krzewy pomidorów nie lubią wody lejącej im się na głowę. Ale oczywiście liczę na jakikolwiek zbiór.
Pytasz o białą azalię, proszę bardzo:
Jolu Tak to języczka, ma kwitnąć na żółto. Donice już pomalowane i stoją na parapetach, może jutro uda nam się posadzić pelargonie. Twórca tych pięknych donic gościł u nas dziś z Rodzinką I sprawił mi wiele radości swoimi umiejętnościami formowania roślin. Wystrzygł w spiralę moją żółtą tuję rosnącą w donicy, wyszło świetnie:
Tak wyglądała przed formowaniem
Tak w trakcie pracy nad jej uformowaniem
A to efekt końcowy
Wujek stworzył mi jeszcze taką rzeźbę roślinną:
Jestem Mu bardzo wdzięczny, muszę zacząć Go naśladować
Pozdrawiam Tomek
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Piękne są te iglaki uformowane
Aż żal,że nie mam takiego, bo bym od razu ciachnęła
Fajnego masz wujka. Szkoda,ze ja nie mam takiego
No i oczywiście dla kwitnących azalii i rh.
Pozdrawiam.
Aż żal,że nie mam takiego, bo bym od razu ciachnęła
Fajnego masz wujka. Szkoda,ze ja nie mam takiego
No i oczywiście dla kwitnących azalii i rh.
Pozdrawiam.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Tomku, jak zwykle jestem pod wrażeniem!! Spacer po Twoim ogrodzie to wyjątkowa przyjemność
Zazdroszczę Wujostwa Donice i rzeźby przepiękne!!
Serdecznie Cię pozdrawiam
Zazdroszczę Wujostwa Donice i rzeźby przepiękne!!
Serdecznie Cię pozdrawiam
- piofigiel
- 1000p
Aniu dziękuję Ci bardzo. Dawno myślałem żeby mieć coś formowanego, a teraz z racji że moje rośliny coraz bardziej się 'panoszą' muszę to zrobić z wieloma z nich. Wujek przyszedł mi z pomocą, cieszę się ze Go mam
Moniko dziękuję, jesteś bardzo miła. Świetne to forum, pełne wspaniałych osób, cieszę się że tu trafiłem, spotyka mnie tu tyle życzliwości
Pozdrawiam Tomek
Moniko dziękuję, jesteś bardzo miła. Świetne to forum, pełne wspaniałych osób, cieszę się że tu trafiłem, spotyka mnie tu tyle życzliwości
Pozdrawiam Tomek
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Strzyżenie pierwsza klasa Widać doświadczenie i pewną rękę.
Ale super postrzyżyny . Ta spirala piękna, chyba też zacznę eksperymentować. Czy ty nas nie oszukujesz, taki młody wujek i tyle umie?
pozdrawiam
pozdrawiam
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tomku oczywiście ,że poznaję to przetacznik .
A liliowce może i jeszcze inne zakwitną u mnie też nie wszystkie wypuściły kwiatostany , tak że bądź cierpliwy .
U mnie też przydał by się do formowania iglaków .
Genia
A liliowce może i jeszcze inne zakwitną u mnie też nie wszystkie wypuściły kwiatostany , tak że bądź cierpliwy .
U mnie też przydał by się do formowania iglaków .
Genia
- piofigiel
- 1000p
Dziękuję Aniu, teraz i ja śmielej będę zabierał się za formowanie
Reniu nie śmiałbym oszukiwać Forumowiczów, którzy przemiło i z sympatią przyjęli mnie w swoim gronie. Wujek młody bo i ja jestem jeszcze "młodym chłopakiem"
Ale poważnie, to człowiek o wielu talentach, nie boi się żadnych wyzwań, ogrodnictwo jest mu bardzo bliskie
Geniu ja ze spokojem czekam, na pewno wszystkie liliowce od Ciebie pięknie zakwitną, wszystko ma swój czas
Pozdrawiam Tomek
Reniu nie śmiałbym oszukiwać Forumowiczów, którzy przemiło i z sympatią przyjęli mnie w swoim gronie. Wujek młody bo i ja jestem jeszcze "młodym chłopakiem"
Ale poważnie, to człowiek o wielu talentach, nie boi się żadnych wyzwań, ogrodnictwo jest mu bardzo bliskie
Geniu ja ze spokojem czekam, na pewno wszystkie liliowce od Ciebie pięknie zakwitną, wszystko ma swój czas
Pozdrawiam Tomek
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tomuś, potwierdzam, potwierdzam Młoda chłopaczyna z Ciebie jeszcze! Widziałam na zdjęciu na własne oczy! I wszystkie cuda ogrodnicze jeszcze przed Tobą
Nie martw się pomidorkami, od dzisiaj piękne słoneczko ma nam świecić! Wszystkie roślinki się odrodzą i na pewno nadgonią deszczowe dni.
A azalie cód miód i orzeszki! Pięknie u Ciebie...
Pozdrawiam - Ula
Nie martw się pomidorkami, od dzisiaj piękne słoneczko ma nam świecić! Wszystkie roślinki się odrodzą i na pewno nadgonią deszczowe dni.
A azalie cód miód i orzeszki! Pięknie u Ciebie...
Pozdrawiam - Ula
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Tomku-taką rączkę mieć w rodzinie....no,no....super iglaczki
ale,ale.....piszesz że to wujek....on widzę młody jest to ile Ty masz lat
ale,ale.....piszesz że to wujek....on widzę młody jest to ile Ty masz lat
- piofigiel
- 1000p
Witaj Ula, Uleńko dziękuję, jesteś przyjaciółką ogrodniczką, która pogodą ducha i jednocześnie wielkim profesjonalizmem ogrodniczym, bardzo mi imponuje. Naprawdę cieszę się że mogłem poznać Ciebie i Twój wspaniały ogród, to wielka radość.
Oby to słoneczko które pojawiło się wreszcie, wlało we wszystkie ogrody forumowiczów i nie tylko, siłę bujnego wzrostu i kwitnienia, sprawiając nam tylko radość
Pozdrawiam Tomek
Oby to słoneczko które pojawiło się wreszcie, wlało we wszystkie ogrody forumowiczów i nie tylko, siłę bujnego wzrostu i kwitnienia, sprawiając nam tylko radość
Pozdrawiam Tomek
- piofigiel
- 1000p
Grażynko z tych rączek też się cieszę, dzięki nim mój ogród nabrał trochę świeżości.
Mam tyle latek, co Stefan Karwowski ze znanego i lubianego polskiego serialu z przed lat
Pozdrawiam Tomek
Mam tyle latek, co Stefan Karwowski ze znanego i lubianego polskiego serialu z przed lat
Pozdrawiam Tomek