Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
Re: Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
Ale piękne kwitnienia, nic więcej nie jestem w stanie mądrego wymyśleć po takich fotkach
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ten psychopsis Butterfly ma chyba większe kwiaty od Mariposa GV? Przynajmniej tak to widzę na zdjęciu. No i pieprz + mięta - ciekawe muszę być doznania osób Ciebie odwiedzających choć chyba ze względu na zapach nie zdecydowała bym się na to paphiopedilum (ostatnio niecierpię mięty)
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
Psychopsis mój numer 1 !!!! jest cudny!!!
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joasiu, dziękuję za wyjaśnienie zagadki z moją Beallarą, może się zamienimy ?
Zawsze będę podziwiać różnorodność i piękno Twoich storczyków
Zawsze będę podziwiać różnorodność i piękno Twoich storczyków
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Asiu szkoda, że nie widziałaś mojej anielskiej miny jak zobaczyłam Twojego sabotka, bajeczny
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Psychopsisowa rodzinka...toż to widok nie z tej ziemi Ślicznie - razem wyglądają
Piękne kwitnienie sabotka...wygląda na wielkiego "przystojniaka"
Piękne kwitnienie sabotka...wygląda na wielkiego "przystojniaka"
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Podpiszę się pod Justynką,ostatnia fotka-widok cudny.Jak to się dobrze złożyło,że oba zakwitły Ci jednocześnie.Mamy porównanie.
Pozostałe kwitnienia,z Haroldem na czele,suuuper.
Pozostałe kwitnienia,z Haroldem na czele,suuuper.
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Asiu jak zwykle wspaniałości pokazujesz ,Paphiopedillum Harold Kopowitz czy on jest taki duży? psychopsis Butterfly jest na mojej liście,napisz proszę gdzie go trzymasz?
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Iwonko przez następne dwa tygodnie nie będę wstawiać fotek, więc będziesz miała sporo czasu na ochłonięcie.Petra pisze:z 2 dni będę się z szoku otrząsać
Justynko tak to już jest z naszą naturą. Oczy się napatrzą i rosną pragnienia.justysp26 pisze:jeszcze trochę i będę zarażona sabotkami,psychpsisami
Właśnie to mi się najbardziej w nich podoba. No i te czółka.kinga_232 pisze:Psychopsisy śliczne sukieneczki mają,
w rzeczywistości jeszcze piękniejszy.Sylki3 pisze:Paphiopedillum Harold Kopowitz bije wszystko na głowę
Dziękuję.Grażyna Widera pisze:Pooglądać rano takie piękności to przyjemność
Ja je nazywam pszczółkami.Filigranowa27 pisze:Ten ostatni troszkę jego wąsiki przypominają mi nóżki pajączka
kasialb1
Gosiu jest zupełnie odwrotnie tylko fotki tego nie oddają. Psychopsis Butterfly jest w środku. Ma też zupełnie inną warżkę i kolorystykę.Merghen pisze:Ten psychopsis Butterfly ma chyba większe kwiaty od Mariposa GV
Obyś go szybko zdobyła.nina1611 pisze:Psychopsis mój numer 1
Lucynko akurat tego nie oddam. Mam do niego sentyment. Jest to mój pierwszy storczyk, który nie był Phal. a dostałam od męża, no i od niego tak naprawdę zachorowałam na storczykozę. Wcześniej miałam z 5 Phal. ale jakoś nie byłam zarażona tak mocno.lucynaf pisze:dziękuję za wyjaśnienie zagadki z moją Beallarą, może się zamienimy ?
No szkoda, ale my chyba wszyscy robimy różne dziwaczne miny przy komputerze. Mnie mąż stale pyta. Co tam znowu wyczytałaś?mis20 pisze:Asiu szkoda, że nie widziałaś mojej anielskiej miny
Justynko moim marzeniem jest aby wszystkie kiedyś na raz zakwitły. Na razie kwitły mi dwa. Obecnie mam trzy kwiatki. A dwa pędy nie kwitną.justus27 pisze:Psychopsisowa rodzinka...toż to widok nie z tej ziemi
Henryku bardzo się cieszę, że Ci się spodobała, bo ja mam już kompleksy jak widzę Twoje fotki. Ze mnie jest kiepski fotograf i nie umiem oddać tak dokładnie ich piękna. Szczególnie tego Paphiopedilum.Henrykbb pisze:ostatnia fotka-widok cudny.
Sylwio on jest bardzo duży. Na szerokość 18 cm i wysokość 12 cm.syljed pisze:Paphiopedillum Harold Kopowitz czy on jest taki duży?
Mój stoi na oknie wschodnim. Wczesną wiosną i teraz jesienią, gdy słońce jest nisko więc jest do godzin południowych. Dlatego odstawiłam je na bok okna na małej półce. Ma jasno ale słońce ich nie pali.syljed pisze:psychopsis Butterfly jest na mojej liście,napisz proszę gdzie go trzymasz?
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Joasiu, to był tylko żart
Mam dość dużo pachnących storczyków i jakoś przeżyję, że ten nie pachnie. Tylko nie mogłam się pokapować o co chodzi, że Wy czujecie zapach Beallary, a ja nie
Skoro to prezent to tym bardziej cenny
Mam dość dużo pachnących storczyków i jakoś przeżyję, że ten nie pachnie. Tylko nie mogłam się pokapować o co chodzi, że Wy czujecie zapach Beallary, a ja nie
Skoro to prezent to tym bardziej cenny
o Boże jakie Ty masz piękne te kwiaty....
A Psychopsis Butterfly to chyba moja teraz nie będę mogła zasnąc.....
A Psychopsis Butterfly to chyba moja teraz nie będę mogła zasnąc.....
- iwka2
- 500p
- Od: 1 mar 2009, o 15:43
Joasiu piękny psychopsis,wszystkie razem super wyglądają,ciekawe kiedy mój tak zakwitnie
Pozdrawiam Iwona
Asiu Paphiopedillum Harold Kopowitz przyćmił swoim kwitnieniem Wszystkie inne ta jego "Mordeczka" ;:235
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki