Ogród Biedronki 641 cz.3
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.3
Ten kwiatuszek na ostatnim zdjęciu to śniedek?
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga dziś zaświeciło słoneczko.
Soniu trójsklepka tak ładnie wygląda tylko na zdjęciu
Ewa pogoda nie sprzyjała kwiatom i to i efekty takie są. Stenbergię miałam.Dobrze ,że mi o niej przypomniałaś.Jutro zobaczę do niej. Cyklameny też dużo słabiej kwitną. Zawsze jest czas na zmiany.
Ewo ewunia 7 zimowity nie giną. Jeszcze Ci zakwitną. Goryczki za to są kapryśne i nie wszystkie chcą rosnąć tak jak byśmy oczekiwali.
Grażynko co porabiałaś? Ja też mam straty .
Małgosiu tak to śniedek. Pokażę go jak zakwitnie w całości.
Najdłużej kwitnąca.
Soniu trójsklepka tak ładnie wygląda tylko na zdjęciu
Ewa pogoda nie sprzyjała kwiatom i to i efekty takie są. Stenbergię miałam.Dobrze ,że mi o niej przypomniałaś.Jutro zobaczę do niej. Cyklameny też dużo słabiej kwitną. Zawsze jest czas na zmiany.
Ewo ewunia 7 zimowity nie giną. Jeszcze Ci zakwitną. Goryczki za to są kapryśne i nie wszystkie chcą rosnąć tak jak byśmy oczekiwali.
Grażynko co porabiałaś? Ja też mam straty .
Małgosiu tak to śniedek. Pokażę go jak zakwitnie w całości.
Najdłużej kwitnąca.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu nawet nie przypuszczałam, że kleome, to takie terminatorki. Ciągle kwitną.
- Biedronka641
Soniu kleoma kwitnie stopniowo.Tylko nie wiem czy nasiona dojrzeją.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Nie martw się, nazbierałam dużo nasion.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cleome sama Ci się wysieje, nie martw się o nasiona. Ja zasiałam raz, jakieś 7 lat temu i corocznie mam samosiejki w różnych miejscach ogrodu
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Zawciągowiec piękny
Kleome w końcu mam i ja .Zachwycam się nią.Mam nadzieję,że nasiona dojdą.
Kleome w końcu mam i ja .Zachwycam się nią.Mam nadzieję,że nasiona dojdą.
- Biedronka641
Soniu to zostaw parę dla mnie tak na wszelki wypadek. Ja swoją późno wsadzałam.A któregoś roku mi ją zmroziło wcześnie i nie miałam swoich nasion. Z stąd moje obawy.
Mariolu mnie się kleoma nigdy sama nie wysiała się. A może za bardzo pieliłam. Zawsze siałam ją do doniczek.
Jolu zawciągowiec jesienią ponoć też ładnie się przebarwia. Jeszcze nie miałam okazji o tej porze roku go podziwiać w moim ogrodzie. W tym już tak. Kleomę lubię, bo kwitnie późno i długo.
Przykro mi nowych fotek dziś nie będzie. Nic nowego nie zakwitło. A to co kwitnie to już pokazywałam.
Mariolu mnie się kleoma nigdy sama nie wysiała się. A może za bardzo pieliłam. Zawsze siałam ją do doniczek.
Jolu zawciągowiec jesienią ponoć też ładnie się przebarwia. Jeszcze nie miałam okazji o tej porze roku go podziwiać w moim ogrodzie. W tym już tak. Kleomę lubię, bo kwitnie późno i długo.
Przykro mi nowych fotek dziś nie będzie. Nic nowego nie zakwitło. A to co kwitnie to już pokazywałam.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Alu nic nowego nie zakwitło ??? Ja tam nie patrzę,czy zakwitło czy nie, zawsze jest co sfotografować w ogrodzie i nie muszą to być nowe kwitnienia akurat...Każde zdjęcie pokazuje roślinę inaczej i o to chodzi...
Pytasz mnie o Rubrum ja bym jej nie przesadzała bo ona przez zimę nie przyrośnie , dopiero na wiosnę po zimowaniu w pomieszczeniu ją przesadzisz po czasie lekko zasilisz i niech się kłosi!
Pytasz mnie o Rubrum ja bym jej nie przesadzała bo ona przez zimę nie przyrośnie , dopiero na wiosnę po zimowaniu w pomieszczeniu ją przesadzisz po czasie lekko zasilisz i niech się kłosi!
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,ja też tak uważam jak Marynia,zawsze jest co fotografować i można to samo z innej strony,a jak sie kwitnienie powtórzy to co ,my wszyscy lubimy oglądać zdjęcia kwiatów i mnie np nigdy się nie nudzą ,ja też codziennie lub co drugi dzień fotografuję i muszą się kwiaty w danym okresie powtarzać,zawsze coś dochodzi ,albo znika ,śliczne masz jeszcze jeżówki,ja kupuję od nowa ,bo większość zjadły mi myszy ,pozdrawiam i buziaczki
- Biedronka641
Maryniu zakwitło i może jeszcze coś zakwitnie. Ubolewam,że tak szybko wszystko przekwita.
Dzięki tak z nią zrobię.Oby tylko mi przez zimę przeżyła. Bo zaczynają mi się trawy coraz bardziej podobać i na wiosnę mi ich przybędzie.
Marto na jakieś cudne kwitnienia już się nie nastawiam,ale jeszcze astry powinny zakwitnąć, może jakaś chryzantema. Jeżówki gdyby nie te upały to pewnie, by jeszcze kwitły, bo tak było co roku.W tym szybko przekwitły.Pościnała.,Może wypuszczą jeszcze nowe pąki.
W tej chwili są takie.
Zimowity z każdym dniem pięknieją.
Ostatnia z pluskwic.
A Kirengeszoma dopiero w pąkach.
Dzięki tak z nią zrobię.Oby tylko mi przez zimę przeżyła. Bo zaczynają mi się trawy coraz bardziej podobać i na wiosnę mi ich przybędzie.
Marto na jakieś cudne kwitnienia już się nie nastawiam,ale jeszcze astry powinny zakwitnąć, może jakaś chryzantema. Jeżówki gdyby nie te upały to pewnie, by jeszcze kwitły, bo tak było co roku.W tym szybko przekwitły.Pościnała.,Może wypuszczą jeszcze nowe pąki.
W tej chwili są takie.
Zimowity z każdym dniem pięknieją.
Ostatnia z pluskwic.
A Kirengeszoma dopiero w pąkach.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Widzę że masz niebieską goryczkę jesienna ,moje wszystkie wyginęły ,już nie próbuje nawet kupować ,mam te wiosenne niebieskie i białe dobrze u mnie się mają .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam to samo z goryczkami co GENIA
A świecznica-pluskwica jeszcze u mnie nie zakwitła ...
ALU,pozdrowienia i buziaki
Sławek
A świecznica-pluskwica jeszcze u mnie nie zakwitła ...
ALU,pozdrowienia i buziaki
Sławek