Tymczasowy ogród Margo_margo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo

Post »

Tak, to przymrozek ;:108 . Już druga noc z rzędu.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

:wit Przymroziło dziś rano i u mnie,ale papryka gruntowa która rośnie trochę w zaciszu za tunelem przeżyła. ;:333 Więcej ryzykować zamiaru już nie mam,więc dziś ją w całości zerwałem. :D

Obrazek

Obrazek
I jeszcze całą taką skrzynkę zielonej.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie było dziś rano 0C, a w folii aż +1 ;:oj Nie wiem czy tę Farelkę opłaca się włączać do paru sztuk? Tam już mało co wisi na krzakach, może lepiej oberwać i tyle, nie latać z tym termowentylatorem po nocach ;:145 Ja nie chcę końca sezonu ;:145 ;:223
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

Pewnie że tak Elu.Jak zerwiesz zielone to dopiero za jakiś dłuższy czas Ci dojrzeją i będziesz mieć je dłużej. ;:108Nie płacz proszę ;:306 wiosna jest na wyciągnięcie ręki. :;230
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Małgosiu, czy odzyskałaś nasiona z werbeny patagońskiej?
U mnie kwitnie ładnie, ale jak się dzisiaj przyjrzałam, nie ma wcale dojrzałych nasienników i co niby ma się rozsiać na przyszły sezon?
Chyba znów udam się po prośbie na Akcję.
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie werbena też późno zakwitła, bo z samosiejki.
Dziewczyny ten szczawik, co to się tak sam na rabatach sieje nie wiadomo skąd wyrywajcie czym prędzej i nie dopuszczajcie do kwitnienia. Ja walczę z nim od 3 lat i walka jest ciężka. Opanuje Wam wszystko, zarośnie całą korę-straszne paskudztwo. Tak się na początku wydaje, że to taki ładny, niepozorny kwiatek. Nic bardziej mylnego. Będziecie później klnęły go ile wejdzie.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A dziś piątek, piąteczek, piątunio ;:138
Zgadnijcie, gdzie jutro jadę ;:306

Elu Ten bluszcz za stodołą jest w ramach rekultywacji terenu. Na całej długości (chyba 10m) wysypany był żużel z pieca i inne śmieci. Jak sprawdzałam- warstwa była jakieś 20 cm. Bluszczyk ładnie to zakrył i mam nadzieję, za jakiś czas korzonki, woda, zeschłe liście zrobią swoje. Mam nadzieję, że nadal będzie wspinał się po deskach i uszczelni nieco stodołę ;:108
Masz dylemat z farelką? Gdyby dotyczyło to moich upraw- pozbierałabym co się da i rozpoczęła porządki. Jeśli pomidory są wyrośnięte, nie uszkodzone to na pewno spokojnie dojdą w zacisznym schowku. Farelkę rozumiem na wiosnę, przy rozsadach czy po wysadzeniu do gruntu ale teraz chyba już nie ma sensu.
Dobrze, że ja nie mam takiego problemu :tan

Kasiu Na piątym zdjęciu jest kwiat Rdestu Auberta. W tej chwili kwitnie najobficiej i pięknie wygląda taka zielona ściana z kiściami białych kwiatków.
Na czternastym- kwiat hosty. Właśnie przypomniała sobie, że jeszcze można kwitnąć ;:333
U Ciebie siwo ;:oj
Ja dziś rano widziała lekko zaszronione szyby w samochodach i delikatnie skrzącą się trawę. Jestem bardzo ciekawa, co zostało na wsi :roll:

Beatko Staram się, żeby zawsze coś kwitło ale znalazłam niewielkie luki- jena na wiosnę i druga około września. Co prawda coś tam kwitnie ale brakuje mi czegoś nowego- spektakularnego. Popracuję nad tym :wink:

Wituś Smakowity ten koszyk z kolorowymi paprykami i jak na taką niską temperaturę zbiory piękne ;:138
Te chude zielone, co one za jedne?

Irenko Wydaje mi się, że jak ostatnio plewiłam koło Werbeny coś mi grzechotało. Sprawdzę jutro i jeśli tylko coś jest- wytrzepię la Ciebie ;:215

I tym miłym akcentem kończymy sezon pomidorowo- paprykowy 2015 ;:333

Zapraszam Was do następnej części wątku:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=89774
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”