Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Martuś, miałam wczoraj wieczorem zajrzeć, ale jak zaczęłam czytać i cofać się o stronę, dwie, trzy i tak się zasiedziałam, że dotarłam od jednej wiosny do drugiej. Zapomniałam już jaki bogaty jest twoj ogród. A różyczki.. Pamiętam jak zakladałaś różankę. Faktycznie wszystko rośnie dwa razy szybciej jak nas przy tym nie ma :lol: Zapomniała bym o wędzarni. Marzy się mojemu mężowi, ale nadal jest na etapie rozterek czy kupić gotową czy robić samemu. Chyba nie mam co liczyć na rozwiązanie tego dylematu w tym roku ;:306 Czy dobrze kojarzę rosnące u ciebie pomarańczowe pustynniki? Możesz zdradzić czy przygotowywałaś dla nich specjalne podłoże zmieszaniny piasku? Sadziłam jej już dwa razy i zawsze gniły po zimie ;:145 ;:145
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś ,odczuliście mocno wichury,ale u nas to dachy są pozrywane!Mam nadzieje,że już się takie nie zdarzą.Ogród masz już mocno czynny u mnie jakoś tak chłodno i pochmurno, dopiero dzisiaj świeciło słoneczko i cieplej,jednak te wichury zmieniły pogodę!Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wędzarnia poszła w ruch i fajnie.
Wiosny Martusiu u ciebie już dużo pięknej.
Ciemierniki masz piękne :D
I przebiśniegi i przylaszczki ,,wiosna na całego..
I chyba obrazki włoskie tam widzę.Kwitły ci już ?
Ja mam kilka lat.Ale nigdy mi nie zakwitły :(
Twoje parapety z siewkami ładnie ci wszystko rośnie ;:173
pozdrawiam wiosennie ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Martusiu :wit , wędzarka świetna, M mój też od Borniaka kupował, sprawdzają się dobrze, kiełbaski wyglądają apetycznie, aż ślinka leci ;:215 prześliczne wiosenne kwitnienia Martusiu, pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Martuś współczuję strat po huraganie. ;:196
Zawsze się obawiałam tych wiosennych wiatrów, wywracających drzewa z korzeniami dlatego cyprys rosnący przed domem został ścięty od góry.
Korona z czasem się uniesie do góry ale jest bezpieczniej. Nie wyobrażam sobie całkowitego ścięcia tego drzewa gdyż olejki eteryczne, które wydziela (zapach) podczas upałów są bezcenne i niesamowite.
Podziwiam całe łany i kępy wiosennych kwiatów, które tak cudnie kwitną jak co roku u Was i uprzyjemniają najwspanialszy czas.
A teraz tylko zdrówka życzę bo to najważniejsze. ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Siewki ładnie wyprostowane, moje troszkę się wyciągnęły. Czy będziesz jeszcze pikować?Wędzarnia jak profesjonalna a paróweczki wyglądają smakowicie
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam gorąco ,dzisiaj troszkę popracowałam w ogrodzie ,chociaż deszcz i krupki śniegu koniecznie chciały mnie z niego przegonić ,ale się nie dałam,więc pogoda zrezygnowała z przegonienia i wyszło dla mnie piękne słoneczko ,zasadziłam więc dwa białe cudne bzy ,dwa agresty ,zielony i czerwony i czerwoną porzeczkę ,zabrakło mi czasu na posadzenie lilii ,bo i taczki kompostu trzeba było przywieźć i coś wyplewić ,mąż ściął świerka przewróconego w ogrodzie ,bo przywalił fajne roślinki i leżał sobie od czasu wichury ,troszkę pograbiłam rozrzucone liście traw ,a reszta to biuro rachunkowe i Vaty ,no i obiadek , kawusia i dzień przeleciał .

Marysiu róż jeszcze nie cięłam ,pięknie wyglądają i nie wiem kiedy to zrobię ,fajnie było pobiegać razem po ogrodzie i posiedzieć przy kawce,pogadać o ogrodach i o nas ,już wiem nawet czego nie wzięłaś ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Sabinko witaj po przerwie ,miło,że pospacerowałaś po moim ogrodzie ,ja jak na sam początek to jestem bardzo zadowolona z wędzarni ,bo nie muszę siedzieć przy niej i dokładać ,nastawiam temperaturę ,wsypuję do pojemniczka pokruszone drewienka ,które same sie dozują i wystarczają na 6 godzin ,wiec spoko ,a ja mogę robić inne prace ,mnie też się marzyła wędzarnia i jak widzisz marzenia się spełniają i Wam też sie spełnią ,sa u mnie pustynniki ,rosną w ziemi w której rosną wszystkie inne kwiaty one rosną koło floksów i piwonii nic specjalnego im nie dawałam i zasilam jak wszystkie kwitnące ,ale ich nie ruszam już raz miałam taką dużą grupę , chciałam ją podzielić i wszystko straciłam ,ja je mam posadzone w troszkę podwyższonej rabacie ,to może nie gniją przez zimę ,bo widzę ,że wszystko pięknie wychodzi ,pozdrawiam ;:196

Bożenko,u nas też zniszczeń ogrom ,zerwane kable przyjechali naprawiać po tygodniu ,bo tyle mają zgłoszeń i pracy ,do ogrodu powolutku wiosna zagląda i kwiatuszki zaczynają się wychylać ,pozdrawiam ;:168

Aniu,wędzarnia to moje marzenie, coraz więcej kwiatuszków zakwita ,chociaż pogoda w kratkę ,obrazki u mnie już nie raz kwitły ,chociaż jakoś przegapiam te kwiaty ale potem są kolby z nasionkami ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,wędzarnia zdaje egzamin przynajmniej na razie ,kiełbaski są pyszne i szyneczka ,baleronik i boczuś też wyszły pyszne ,w ogrodzie powoli zakwita coraz wiecej roślin,pozdrawiam ;:196

Elżuniu,nie sa przyjemne te huragany ,bardzo się je przeżywa ,lepiej pościnać wysokie drzewa ,bo wtedy ich nie powywraca ,kwiatuszki zaczynają kwitnąć ,będzie coraz piękniej ,ale pogoda im dokucza ,bo raz bardzo ciepło ,a raz zimno ,dziękuję za życzenia zdrówka .ono jest bezcenne ,pozdrawiam ;:196

Joasiu,pomidorki rosną szalenie ,i znowu nowa robota ,bo już trzeba pikować ,z wędzarni bardzo sie cieszę ,a paróweczki pyszne bo swoje ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ogarnięta niebywałym lenistwem mobilizuję się do wszystkiego. Zawsze wpisy przynajmniej w swoim wątku robiłam staranie i regularnie, a teraz do wszystkiego się mobilizuję ;:223
Bardzo Ci dziękuję za przemiłe przyjęcie w niedzielę, mogłabym powiedzieć że cudowny odpoczynek...ale przecież ja się nie zmęczyłam....no może jedynie umysłowo i to zmęczenie chyba teraz mi wyłazi. Za dużo działo się w zimie i nie mogę wystartować tej wiosny. Dziękuję za pyszny obiadek! poproszę o przepis na zupkę batatową może i inni skorzystają z przepisu ;:180 Bardzo się cieszę na mnóstwo roślin, które przywiozłam. A nade wszystko cieszę się że ominie nas dużo dodatkowej pracy zmieniając decyzję o niebudowaniu wędzarni tylko zakupieniu takiej jak Twoja. Wędlinki już są pyszne, a przecież to dopiero pierwsze próby. Zbieramy pieniążki po ostatnich wydatkach i jak tylko zgromadzimy to jedziemy do wędzarnię jeszcze przed świętami, żeby święta mieć pyszne i zdrowe ;:215
Martusiu jeszcze raz dziękuję za przemiłe, serdeczne przyjęcie, buziaki i pozdrawiam Obrazek
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Powinnam zazdrościć, a ja się szczerze cieszę, czytając o Waszym spotkaniu.Dwie forumowe osobowości ,od których zawsze coś ciekawego i pożytecznego można się dowiedzieć.Pozdrawiam obie Panie bardzo serdecznie ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lodziu jak miło ;:196 dziękuję i serdecznie pozdrawiam :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, zasiewy ;:333 ;:333 Uwielbiam takie parapety. Ileż one mają w sobie dobrych zapowiedzi, wspaniałych fluidów. Tylko ten wie, kto to robi corocznie ;:136
Wędzarnia ;:333 Się będzie działo. Aż mi się taki pstrąg uwędzony zamarzył ;:224
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ale masz Martuś fajny lasek siewek ;:167 A to ta Wasza wędzarenka to taka elektryczna? Cały czas jak czytałam, to myślałam o takiej, pod którą trzeba rozpalać ogień, a jak się sprawdza, jesteś zadowolona? Parówki na zdjęciach super! Co mi przypomina, ze warto się już rozejrzeć za dobrą szynką i coś przed świętami zapeklować ;:215
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Martuś, wiosna jest piękna, ale jak stresująca! Rośliny wyrastają, a tu jednego dnia upał, a za dwa dni mróz!
Strach pomyśleć o majowych przymrozkach! Miejmy nadzieję, że ich nie będzie!
Ilość siewek powalająca! Ale będziesz miała pikowania!

Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

W Twojej okolicy jak widać wegetacja zaczęła się dużo wcześniej niż u nas. Ja jeszcze muszę poczekać, aby zobaczyć te wszystkie wiosenne kwiatuszki.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Dziewczyny czas kończyć. Przenosimy się do następnego wątku.Zapraszam
Ogród Marty - Cz. XIII
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”