Dalu, piękne zdjęcie i dowód na zimotrwałość aukuby! Pod nią chyba rośnie tojeść rozesłana 'Aurea'? Świetnie się komponują!
Ja jeszcze nie zacząłem sadzić narcyzów, ale mam tylko 10 cebul więc zajmie mi to chwilkę

Na próżno dziś szukałem w sklepie
narcissus bulbocodium, na których mi zależy
Jolu, to zasługa forumowiczów, którzy przyszli z cennymi radami

Moja aukuba ma chyba 5 lat więc nie powinna mieć wiosną problemów z przyjęciem się
Izunia, to będę obserwował tego wyjątkowego bluszcza, czy nadal będzie rósł czerwony
Karczowania to u mnie jeszcze na kolejny sezon albo dwa. Im mam większy teren odchwaszczony, tym więcej jest do pilnowania, by znów nie zarosło i dalsze karczowanie idzie wolniej. Rabaty bylinowe to nieustanna praca więc tak prędko nie ujarzmię całego terenu
Miło Cię gościć
Aleksandrze 
Właśnie jeden z pierwiosnków powtórnie zakwitnie

Pozostałe wiosenne kwiaty teraz nie rzucają się w oczy, choć po kwitnieniu znacznie się rozrosły. Dziś pracowałem niedaleko głodków i zobaczyłem, jakie ładne poduchy się porobiły
Miesiącznica ma drugi człon nazwy "dwuletnia" (
lunaria biennis) i w istocie jest rośliną dwuletnią

Tak, potocznie to srebrniki Judasza.
Moniko, aukubę polecam. Ta odmiana ma bardzo dekoracyjne liście. Petunii miałem wiele ale pousychały. Jakoś mnie nie kręcą te wszystkie petunie, pelargonie itd. Ta jakimś cudem przeżyła i ciągle kwitnie.
Agnieszko, petunie na pewno z nasionek, ale to nie ja się z nimi bawiłem. Ktoś mi podarował sadzonki i tylko dlatego je miałem
Ten afrykański kwiatek na pewno nie z ananasowatych ani bromeliowatych. To jakiś sukulent
A dlaczego dziwidło miałoby nie mieć liści

Chyba Ci chodzi o to, że u niektórych obrazkowatych najpierw są kwiaty a potem liście

Cebula musi być naprawdę duża, by zakwitło więc u mnie na razie same liście
To bluszczuś wyjątkowy zmarzluch, bo przebarwił się już w sierpniu