Fuksja (Fuchsia) - pielęgnacja, problemy w uprawie, cz. 1

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fuksja

Post »

No dobra doigrałam się :;230 :;230 Mam fuksje a teraz mi prosze doradzić - obecnie sadzonka jest wys 15cm w doniczce o śr 10cm do jakiej doniczki mam przesadzić aby było ok ?
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Doigralas sie... Przegwizdane masz! Roslinka nowka? Ja swoje przesadzalam do doniczek 20cm od razu bo uznalam ze takie szybkorosnace to potrzebuja miejsca. I w tej chwili to w sumie 2 wygladaja jeszcze jakby mialy za duze buty - Alison Patricia i jakas NN - reszta dorosla do podstawy i nie wyglada jak w butach starszego brata.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Dziewczyny polećcie mi jakąś odmianę fuksji,żeby miała pokrój wzniosły,dużo kwiatów mogą być drobne a najważniejsze żeby urosła duża,tzn taka szybko rosnąca do naprawdę sporych rozmiarów.Potrzebuję wyeksponować coś takiego na pniu po wyrwanej przez wichurę sośnie.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

U mnie taka by byla Patio Princess, ale jakbym szukala naprawde duzej sztuki to bym posadzila Magellanike. Mysle jednak, ze madrzejsi beda sie mogli wypowiedziec szerzej.

Zapraszamy do następnej części tutaj
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”