Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Iguś tylko na chwilę :wink: :lol: chcę cyknąć kilka fotek takich najpiękniej wybarwionych....później znów pod kołderkę :lol:

Gosiu rh kochają cieniste zakątki i na pewno będą się tam świetnie czuły :D A azalka na pewno pięknie ci zakwitnie :D
U mnie dziś też śliczny słoneczny dzień :D

Dorotko pieńki uwielbiam na rabatach, ściągam jak tylko gdzieś znajdę 8-) :lol:
Azalii wielkokwiatowych nie okrywam wcale a japońskie gałązkami iglaczków. Kiedyś agrowłókniną, ale nie byłam zadowolona, bo zaparzały się i słabo kwitły.

Kolejne wiosenne intensywne kolorki :D
Nowa Zembla
Obrazek

Obrazek

NN
Obrazek

Obrazek

NN
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Te dwa ostatnie zdjęcia rododendronów przypominają mi odmianę Brigitte, mam etykietą ze swojego rh przed sobą i porównuję.
Mnie wydaje się, że to on.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko dziękuję za nazwę. Mam 2 bardzo podobne a fiszkę z nazwą tylko z jednego i normalnie nigdy nie wiem, który to :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga :wit Nowa Zembla cudownie Ci kwitła dużą posadziłaś czy małą? Kupiłam sobie w biedronie w tamtym roku...też miała trzy kwiaty, dosyć skromnie kwitła ale może się poprawi :wink:
Ile lat trzeba czekać na taki krzaczek obsypany kwiatami :?:
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu , nie mogę patrzeć , bo mnie skręca z zazdrości! ;:224
Ja uwielbiam Rh!
A u mnie plaża! ;:223
Kiedy dorobię się wreszcie cienia! ;:224

:wit , ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Wpadłam się ogrzać w kolorach purpury RH :tan :heja . Ach , aż cieplutko się na sercu zrobiło ...a tu szaro za oknem ..., no to powspominajmy ;:224 , szybciej zleci , a potem ...już wiosna ;:138 .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu moja Nowa Zembla przybyła do mnie jako 10-15 centymetrowa sadzonka w mini-donisi- takiej jak fiołeczki :D Byłam pewna, że nic z niej nie będzie, a zrobiła mi wspaniałą niespodziankę, i w tej chwili jest wspaniałym dorodnym krzaczorem, każdego roku obsypanym kwiatami :D Ile czasu u mnie rośnie....nie mam pojęcia, ale pewnie około 7-9 :?: Twój krzaczek na pewno już pięknie zakwitnie w przyszłym roku. To niezawodna odmiana i naprawdę piękna, ja byłam nią tak zachwycona, że kupiłam jeszcze 2 krzaczki :D

Dorotko ;:196 , jeśli u ciebie nie ma cienia, to bardzo namawiam na azalie, są łatwiejsze w uprawie niż różaneczniki a równie piękne......a kolorki mają kosmiczne 8-) :lol: I kochają słoneczko :D

Jagódko
, na szczęście mamy wspomnienia, to nie będziemy sie nudzić do wiosny :D ....masz całkowitą racje, że czas szybko zleci :D
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Agnieszko :wit Nowa Zembla cudowna, ach ten kolorek :D U mnie jest nr. 1 wiosennych, różanecznikowych zakupów. Już mają naszykowane miejsce. No i szkółka blisko :heja Azalii też mam nadzieję przybędzie. Twoje azalie japońskie są cudowne i chyba też zaryzykuję zakup. W końcu jak na Lubelszczyźnie dają radę... ;:196
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Cudne... tęsknoty...
Zostawiłam miejsce na rh... bo różom tam było zbyt ciemno... I tak długo wybierałam, że w końcu nie wybrałam.... Miejsce czeka.Ale wiesz Agnieś... chyba jednak Nowa Zembla zawita w tym miejscu. To sprawdzony różanecznik i mam nadzieję, że sobie poradzi. Bo mimo, że różom było za ciemno, to jednak słońce tam zagląda. A jak nie... to się przesadzi... Prawda?
I to lubię -człowiek siedzi sobie wygodnie i zupełnie bezkarnie ( dla sił własnych i zasobności portfela) wymyśla co by tu...
Cieplutko pozdrawiam ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Agnieszko, piękne różaneczniki. Chciałabym, by i moje kiedyś tak "dawały po oczach" choć póki co z cieniem krucho...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga tak kusisz azaliami i rh ;:224 dzisiaj pogoda wrześniowa, chciałoby się rzec, więc przejeżdżając koło 2 szkółek miałam plan aby wstąpić i obejrzeć jedne i drugie :lol: A tu zamknięte na głucho :evil:
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

jeszcze parę dni temu pisałem, że azalie japońskie i wielkokwiatowe zawitały do mojego ogrodu i to nie koniec zakupów tych roślin, a na rododendrony jeszcze nie jest czas ale skoro mówicie, że Nowa Zembla nie jest kapryśna ... no to zaczynam się rozgladać :)
Rysiek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No, Aguś, sama powiedz, czy tak nie lepiej? Żywo, kolorowo, energetycznie! Sama widzisz, że już nie chce Ci się wychodzić, żeby zdjęcia porobić...Nie musisz, naprawdę, nie musisz! :wink:
Tę Nową Zemblę mam i ja...Uparciuch jakiś...Nie okrywam, nie podlewam, nie nawożę...Kwitnie! :evil: No i tak nie daje pretekstu, żeby się z nim rozstać...A wcale mi tam już nie pasuje, gdzie go posadziłam...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Nowa Zembla nie jest chyba tez droga, u mnie olbrzymie krzaczory były po 35 zł ;:108 Takie z 80 cm wysokości ;:224
Może jutro zadzwonię do szkółki spytam
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

artam pisze:Tę Nową Zemblę mam i ja...Uparciuch jakiś...Nie okrywam, nie podlewam, nie nawożę...Kwitnie! :evil:
:;230 :;230 :;230 Ja bym chciała same takie 'złośliwe' roślinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”