Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

Widzę, że mamy podobne tulipany..pewnie z tego samego miejsca ;P Co do pełnych żonkili to wiesz, moje są troszeczkę inne. Niby też pełne i też biedronowe.. coś czuję, że będę urządzać polowanie na jesień ;:224 Gratuluję pierwszego różanego pączka ;:63 , u mnie póki co znalazłam pasożyty :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu gratulacje na tego pierwszego pączusia ;:138
Tulipanki też świetnie sobie poczynają ;:215 muszę koniecznie dokupić jesienią i to sporo ;:108
Fajne te pergole, u mnie w ogrodzie też się pojawiają nowe ale ja mam tylko metalowe własnej roboty wykonane rękami M. Na razie tylko 2 nowe ale w planach mam dużo więcej ;:306
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Widzę, że i u Ciebie róże nie próżnują ;:138 !
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Oj co ja dziś miałam za dzień ;:131 Jak ja się na coś uprę to koniec ;:14
Pierwszy problem to skrzynia przy pergoli,muszę ją wyścielić folią grubą,folię zakupiłam,ale coś za płytko jest i nie do końca dobrze wymierzyłam.Musiałabym sztukować ;:14 Drugi problem mam z przybiciem jej do drewna,żeby nie zjeżdżała...nie miała baba kłopotów to sobie stworzyła.
Zjechałam dziś kilka miejsc w poszukiwaniu tabliczek do ziół,wymarzyłam sobie drewniane,ale oczywiście u nas nic takiego nie znajdziesz,znów problem ....tylko plastikowe były,więc dawaj w neta i zamówiłam wysyłkowo ;:224
Zamówiłam też skrzynkę drewnianą na zioła,będę ją ozdabiała metodą decupage,coraz bardziej mnie to wciąga ;:173

Ewcia oj deszczowo i burzowo u nas było dzisiaj,jutro liczę na słonko...przypomniałaś mi,że muszę popikować swoje ostróżki ;:333

Terlica nie mam pojęcia jaką mam piwonię...koperkowa po prostu ;:108 W internecie drogo wychodzi za cudeńko...
Heliotropy miałam jednego roku na balkonie,ale na moim słonecznym stanowisku mocno ucierpiały albo ja za mało podlewałam ;:224
Oj sadzenie...uwielbiam sadzić nowe roślinki:)

Dorotko Artemis cały zielony,cięłam go słabo,a Novalisa jestem bardzo ciekawa,muszę go koniecznie zobaczyć na żywca ;:333

Andziu Ice Cream oznakowane,zaglądam do nich,jakieś takie małe główki mają,kto wie czy nie zaliczę pomyłki,kupowałam je na targu ;:224 Pytałam nieraz na targu o piwonię,ale oczy takie sprzedawcy robili :shock:
Mi z tych koperków jeszcze podoba się miłek wiosenny ;:108

Alexia dziękuję za szczegółowy opis:) Skąd ja teraz wezmę taki pistolet tapicerski? ;:202 Keramzyt,folię mam i stoję ;:14
Po pergolach mają się piąć clemki.Na razie wstawiłam donice z clemkami do skrzyni ;:124

Moni korony pewnie już zakwitły od zeszłego razu,nie chciałabym przegapić kwitnienia:)

Aguś pergola dawno mi się marzyła,teraz stoi i dalej nic...oj ta folia ...
Różyczka Thereska Bugnet szybka jest,polecam każdemu kto chce mieć szybko kwitnącą różę ;:333
Dziękuję za sprostowanie w sprawie szachownicy...oczywiście to Uva Vulips;)

Sabinko narcyzy z Auchan pełne ostatnio wcale mi nie zakwitły,a tu proszę szanowne biedronkowe dały radę i jeszcze są pełne:)
Też niestety znalazłam towarzystwo na kilku pędach różanych,pełno tego dziadostwa ;:134

Maju podpory są niezbędne dla pnączy,w tym roku kilka clemków więcej zamieszka na moim balkonie stąd pergola stanęła ;:108

Asiu pojawiły się pierwsze maleńkie pączki i cieszą ;:215

Wypasiony narcyz z B

Obrazek

Wilczomlecz

Obrazek

I piesio wierny kompan...kocha działeczkę ;:167 tak jak jej Pańcia...

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Twój piesio do wycałowania ;:167 . Nasza też kocha działeczkę. Normalnie nie lubi się ruszać z domu, na spacer trzeba ją wołami wyciągać, ale jak tylko rodzice szykują się do wyjazdu na działkę, waruje przy drzwiach i nie wypuści bez siebie. Tylko skąd ta małpa wie, że jadą akurat na ogród...?
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Annes 77 pisze:
Alexia dziękuję za szczegółowy opis:) Skąd ja teraz wezmę taki pistolet tapicerski? ;:202 Keramzyt,folię mam i stoję ;:14
Przykro mi Aniu, ze nie potrafie lepiej opisac, moze to urzadzenie inaczej sie nazywa.Jest to podobne do wiertarki i ma wklady/gwozdzie podobne do szszywaczy biurowych, tylko wieksze.Mozna "to cos" kupic w Obi, Praktikerze itp. Mysle , ze wiekszosc majsterkowiczow to ma.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Zacznę od psinki kochanej identyczny jak mój Pikselek ;:167
ja folię do wikliny czy drewna kleję z pistoletu na naboje :roll: jakoś trzeba sobie radzić ;:306
filoletowy hiacynt pięknisty :D i róża z pączusiem ;:215 :wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Alexia weszłam na google i już wszystko wiem:) Dzięki za info,coś wymyślę:)

Asiu mojej jak tylko napomknę,że jedziemy na działeczkę to dopiero kręci głową...w ogóle yorki wszystko rozumieją...cudaki,a nie psiaki ;:306

Zabeczka google także mi pomógł...pistolet na klej to może być chyba najtańsze rozwiązanie ;:108

Dziękuję Wam dziewczyny ;:168
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Aniu,
W końcu moja szachownica cesarska dogoniła twoją :wink: , będzie ciemnopomarańczowa, lub prawie czerwona :heja rośnie tak szybko, ze aż moi panowie zwrócili na to uwagę. Fajny ten pąk u Teresy ;:oj
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Tego wilczomlecza-chyba złocisty się nazywa??kupiłam w zeszłym roku,przycięłam go i nic mi nie wychodzi -schrzaniłam sprawę??
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

ten wilczomlecz jest aksamitny w dotyku,ale się rozłazi bardzo. Ja miałam jakieś 2-3 lata temu,ale zlikwidowałam. Chyba,że o innym piszę :wink:
Aniu jeśli chodzi o piwonię,to pytałam o kwiat czy pojedynczy jest czy pełny. Zresztą nieistotne to jest,bo obie są śliczne,choć chyba wolałabym pojedynczy kwiat.
Ma w sobie taki prostolinijny urok :)
Muszę poszukać w normalnej cenie.
A gdzie Ty kupowałaś?
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu :) fajne te pergole z donicami na pnącza. ;:138
Jednak , co to znaczy klimat. U Ciebie już tak daleko rozwinięte roślinki.
A ja się cieszę, że moje też rosną, tylko gdzie im do Twoich. :lol:
Moja piwonia koperkowa ma dopiero ledwo 10 cm wzrostu, ale pączulki też już ma. :tan
Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

terlica pisze:ten wilczomlecz jest aksamitny w dotyku,ale się rozłazi bardzo.
Ten wilczomlecz rośnie ładnie w kępce i jest to wilczomlecz złocisty... tak jak napisała Dorcia, nie rozłazi się, ale za to bardzo dobrze rozsiewa.

Aniu witaj i sorry że się wtrąciłam... :oops: ale taka już jestem... jak coś wiem to piszę.
Ten narcyz biedronkowy rzeczywiście wypasiony... chyba jesienią muszę się też przejść do biedronki... :wink:
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

No tak czy siak, czy się rozłazi czy się bardzo dobrze rozsiewa,to momentalnie jest wszędzie.
Co nie zmienia faktu,że w dotyku jest bardzo przyjemny :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Witam :wit Piwonia koperkowa ,pierwszy raz widzę - kolorek zapowiada się obiecująco.
Narcyzy z B ;:180 i nie za miliony ;:306 Psina jak dumna i posłuszna ;:224
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”