Ja uprawiam do własnej konsumpcji krakusa. Nigdy nie miałem z nim większych problemów, zawsze się udaje.
Wytwarza duże (waga: 130?200 g) pomidory o intensywnie czerwonym kolorze. Charakteryzują się one także kulistym kształtem i zupełnie gładką powierzchnią bez zielonej piętki. Należy też zaznaczyć, że ich miąższ jest prawdziwie mięsisty, dzięki czemu pomidory te dobrze nadają się do konserwowania w całości. Ogólnie jest to odmiana gruntowa i typowo amatorska, więc będą ją sobie cenić działkowcy. źródło: rynek-rolny
Można oczywiście uprawiać odmiany bardziej oryginalne, ale bardzo często w ich przypadku występuje przerost formy nad smakiem.
Post zmoderowałam i przeniosłam z wątku w którym wstawiamy własne opinie i opisy dotyczące odmian które rosły w naszych ogródkach. Link odnośnik do... usunięto.
bab...
Kolejna część wątku jest tu viewtopic.php?f=42&t=103688&start=0