Storczyki Mirki
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Storczyki Mirki
Mirciu nie znam się na tych cudnych roślinach i jedynie mogę ocenić po urodzie chociaż to na pewno nie pokryje się z cennością. Ten pierwszy skojarzył mi się z dojrzałym owocem mango I bardzo podobają mi się te rozczochrańce Cały czas podziwiam Twoje umiejętności!
Mireczko powaliłaś mnie tymi dendrobiami , rosną i kwitną u Ciebie jak u mnie chwasty, a ja się cieszę z paru kwiatków hybrydy nobile
Ten kudłacz golf green taki do przytulenia na chłodne wieczory ,
a Twoją pulchre to chyba pokaże mojej, żeby szybciej rosła
Ten kudłacz golf green taki do przytulenia na chłodne wieczory ,
a Twoją pulchre to chyba pokaże mojej, żeby szybciej rosła
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 200p
- Od: 5 lut 2018, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co jeden to piękniejszy
Kolorowa jesień zagościła na Twoich parapetach
Irena pięknie i na bogoto Ci zakwitła
Uwielbiam ten kolor u storczyków
Phal. Caribbean sunset x minus od dawna za mną ,,chodzi,, cieszę się że mogę go podziwiać u Ciebie
Blc Golf Green także moje chciejstwo
Napisz proszę jakie ma u Ciebie warunki, jak o nią dbasz itp. I oczywiście czy jest chętna do kwitnienia czy potrzebuje jakieś ,,czary mary,,
Dendrobia
Czekam na kolejne kwitnienia
Pozdrawiam i duuuużo
Kolorowa jesień zagościła na Twoich parapetach
Irena pięknie i na bogoto Ci zakwitła
Uwielbiam ten kolor u storczyków
Phal. Caribbean sunset x minus od dawna za mną ,,chodzi,, cieszę się że mogę go podziwiać u Ciebie
Blc Golf Green także moje chciejstwo
Napisz proszę jakie ma u Ciebie warunki, jak o nią dbasz itp. I oczywiście czy jest chętna do kwitnienia czy potrzebuje jakieś ,,czary mary,,
Dendrobia
Czekam na kolejne kwitnienia
Pozdrawiam i duuuużo
Pozdrawiam Czarna
Cudowna roślinność, musisz mieć dla nich wspaniałe warunki, skoro są w tak doskonałym stanie.
Jestem pod wrażeniem i ogromne gratulacje, bo zapewne dużo czasu musisz im poświęcać.
Czy możesz napisać gdzie nabywasz takie odmianowe storczyki, kupujesz za dolary w internecie - czy się mylę
Chodzi mi o te włochate - Blc Golf Green, Dendrobium harveyanum i Roslii.
Pozdrawiam:)
-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
Mireczko nie będę oryginalna, piękne kwitnienia i same perełki . Oczywiście u Ciebie najpiękniejsze dendrobia, które bardzo chętnie u Ciebie podziwiam, bo jak wiesz, ani ręki, ani warunków nie mam .
Bardzo zachwyca mnie Coelogyne, które teraz podziwiam u Ciebie, a wcześniej zachwycałam się nim u Asi. Zastanawiam się, czy dałabym radę, i czy przypadkiem nie zabiera zbyt wiele miejsca, bo ono u mnie jak na lekarstwo.
Blc Golf Green wspaniała, piękny kwiat z tą delikatną zielenią i oczywiście postrzępionymi płatkami.
Caribienn, którego pozazdrościłam Kasi i Tobie - dopadłam, u mnie także kwitł , cudne kwiatuszki .
Mireczko czekam na resztę .
Bardzo zachwyca mnie Coelogyne, które teraz podziwiam u Ciebie, a wcześniej zachwycałam się nim u Asi. Zastanawiam się, czy dałabym radę, i czy przypadkiem nie zabiera zbyt wiele miejsca, bo ono u mnie jak na lekarstwo.
Blc Golf Green wspaniała, piękny kwiat z tą delikatną zielenią i oczywiście postrzępionymi płatkami.
Caribienn, którego pozazdrościłam Kasi i Tobie - dopadłam, u mnie także kwitł , cudne kwiatuszki .
Mireczko czekam na resztę .
- zabkamarta
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Mirko jak pięknie ogląda się wszystkie Twoje kwitnienia razem
Ja już wszystko chwaliłam, więc dodam, że bardzo miło ogląda się Twoje zdjęcia mi najbardziej podobają się żółte kudłaczki
Ja już wszystko chwaliłam, więc dodam, że bardzo miło ogląda się Twoje zdjęcia mi najbardziej podobają się żółte kudłaczki
Alez cudny pomarańczek ja niezmiennie podziwiam głównie hybrydy phalaenopsis tyle czasu w tym hobby, a one dla mnie i tak wygrywają. Na spółkę z katlejami
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mirko cóż powiedzieć, same śliczności, jeden piękniejszy od drugiego. Cudeńka!
Mireczko, tak jak napisałam w moim wątku, piszę komentarz (z refleksem szachisty ), choć pokazane kwitnienia
oglądałam już wiele razy. Z zachwytem oczywiście
Po wielkości Twojej obficie i rewelacyjnie kwitnącej Asconopsis Irene Dobkin widzę, jak długo jeszcze będę
czekać na kwitnienie mojego egzemplarza - młodziutkiej roślinki (o ile u mnie przeżyje).
Jednak czekać warto, bo widzę, że kwiaty ma niezwykłe i ten kolor
Dendrobium roslii - słodkie czupiradełka. Oby nadal chciały powtarzać kwitnienia.
Dendrobium harveyanum - moje przestawiłam na hydro i wyraźnie mu to nie służy (w przeciwieństwie do katlejek).
Pytanie więc - jak uprawiasz swoje ? U mojego zaczęły gnić (na czarno) młode przyrosty
'Antenkowe' Dendrobium - niesamowite ! Ważne, ze żyje i kwitnie. Szukałam w necie nazwy, ale to jakaś hybryda musi być.
Blc Golf Green - widzisz warto "zazdrościć", bo tak spełniają się marzenia
Gratuluję zdobycia i doprowadzenia do kwitnienia. Ja na moje pierwsze nieźle się naczekałam ( chyba z 3 lata).
Uśmiechnęłam się widząc jak podwiązujesz długie, niepokorne liście. Ja musiałam robić to samo.
Phal. pulchra jak polakierowana. Śliczne kwiatuszki.
Pewnie chomikujesz Mireczko już następne zdjęcia
oglądałam już wiele razy. Z zachwytem oczywiście
Po wielkości Twojej obficie i rewelacyjnie kwitnącej Asconopsis Irene Dobkin widzę, jak długo jeszcze będę
czekać na kwitnienie mojego egzemplarza - młodziutkiej roślinki (o ile u mnie przeżyje).
Jednak czekać warto, bo widzę, że kwiaty ma niezwykłe i ten kolor
Dendrobium roslii - słodkie czupiradełka. Oby nadal chciały powtarzać kwitnienia.
Dendrobium harveyanum - moje przestawiłam na hydro i wyraźnie mu to nie służy (w przeciwieństwie do katlejek).
Pytanie więc - jak uprawiasz swoje ? U mojego zaczęły gnić (na czarno) młode przyrosty
'Antenkowe' Dendrobium - niesamowite ! Ważne, ze żyje i kwitnie. Szukałam w necie nazwy, ale to jakaś hybryda musi być.
Blc Golf Green - widzisz warto "zazdrościć", bo tak spełniają się marzenia
Gratuluję zdobycia i doprowadzenia do kwitnienia. Ja na moje pierwsze nieźle się naczekałam ( chyba z 3 lata).
Uśmiechnęłam się widząc jak podwiązujesz długie, niepokorne liście. Ja musiałam robić to samo.
Phal. pulchra jak polakierowana. Śliczne kwiatuszki.
Pewnie chomikujesz Mireczko już następne zdjęcia
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj bardzo masz dorodną kolekcję i jak piękinie kwitną
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Monnia445
- 200p
- Od: 8 gru 2017, o 22:29
Mirko, widzę że i Ty mi umknęłaś ostatnio...
Zawsze mam małe wyrzuty sumienia, z powodu tego, że nigdy nie mogę porządnie usiąść i wszystkim odpisać
Ale udało mi się ostatnio znaleźć więcej czasu i pooglądać Twoje śliczne kwitnienia.
Dendrobium roslii jest niezwykłe. Niech kwitnie Ci jak najdłużej A ja będe często tu wracać żeby na nowo się nim zachwycać
Super, że udało Ci się zdobyć Blc Golf Green. Roślina, którą kiedyś bardzo chciałam mieć, a która wciąż ma w sobie to coś, co mnie omamia.
Zanurkowałam trochę dalej, do Twojego wątku ... i muszę Ci powiedzieć, że jesteś po prostu "Mistrzynią Dendrobium"
Widać, że Cię naprawdę lubią, a Ty lubisz ich
Pamiętam, że u siebie zawsze miałam głównie falenopsisy i katleje i do tej pory tak jest. Dendrobium było takim wyjątkiem. którego przez długo nie miałam w swojej kolekcji. A przecież to takie cudowne roślinki.
dendrobium atroviolacea x eximum
dendr mohlianum
dendr. Green Lantern, to pierwsi wybrańcy na liście, których będę musiała zdobyć.
Muszę przygotować się na to, co nastepnym razem pokażesz. Bo inaczej spełni się prawda, przed którą przestrzegała mnie Marta. że nie będę miec już miejsca na nic innego na parapetach
A moja obietnica na powstrzymywanie się straci ważność
Zawsze mam małe wyrzuty sumienia, z powodu tego, że nigdy nie mogę porządnie usiąść i wszystkim odpisać
Ale udało mi się ostatnio znaleźć więcej czasu i pooglądać Twoje śliczne kwitnienia.
Dendrobium roslii jest niezwykłe. Niech kwitnie Ci jak najdłużej A ja będe często tu wracać żeby na nowo się nim zachwycać
Super, że udało Ci się zdobyć Blc Golf Green. Roślina, którą kiedyś bardzo chciałam mieć, a która wciąż ma w sobie to coś, co mnie omamia.
Zanurkowałam trochę dalej, do Twojego wątku ... i muszę Ci powiedzieć, że jesteś po prostu "Mistrzynią Dendrobium"
Widać, że Cię naprawdę lubią, a Ty lubisz ich
Pamiętam, że u siebie zawsze miałam głównie falenopsisy i katleje i do tej pory tak jest. Dendrobium było takim wyjątkiem. którego przez długo nie miałam w swojej kolekcji. A przecież to takie cudowne roślinki.
dendrobium atroviolacea x eximum
dendr mohlianum
dendr. Green Lantern, to pierwsi wybrańcy na liście, których będę musiała zdobyć.
Muszę przygotować się na to, co nastepnym razem pokażesz. Bo inaczej spełni się prawda, przed którą przestrzegała mnie Marta. że nie będę miec już miejsca na nic innego na parapetach
A moja obietnica na powstrzymywanie się straci ważność
Mireczko wracaj na forum z Twoimi cudeńkami, plissss
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki