Poszukiwanie pracy (bezowocne) to moje główne zajęcie od maja. Trochę czasu zabiera, ale w głównej mierze jest STRASZNIE demotywujące do wszystkiego. A jak jeszcze na studiach się słyszało takie opowieści od znajomych wydawało się to wyssane z palca. No to się przekonałam na własnej skórze jako tegoroczna absolwentka...
Ale to wątek ogrodowy. Dla tych z jesienną i inną depresją poszukam sobie w innym dziale;).
Pogoda nierealna jak na listopad, która jeszcze królowała w zeszłym tygodniu zmobilizowała mnie do zakupienia 100 szt cebulek krokusów. Oczywiście, wiem, że za późno na ich sadzenie, ale nie mogłam się oprzeć wizji ich kępek w trawniku wiosną. No i kupiłam i wczoraj wsadzałam. Miały już spore zaczątki liści wychylone z cebulek. Liczę, że zdążą wypuścić chociaż namiastkę korzeni, aby przetrwały i przede wszystkim zakwitły wiosną.
Poza tym pamiętacie pokazywane miesiąc temu uprawy poplonowe:). Przypomnę:)
Na dziś wyglądają tak - aż trudno w to uwierzyć. Nowalijki w grudniu .nemezja pisze:
[/url]
Śnieg delikatnie wczoraj posypał i miejscami się zabieliło. Ale dziś cieniutka jego warstwa tylko na krzewach i dachach.
W ogrodzie szaro. Róże otulone kopczykami, juki powiązane.
Gdzieniegdzie resztki liści, niektóre nawet kolorowe. Magnolie zawiązały pąki. Rozsiane miniaturki bratków jakby mówiły "nie martw się, zaraz będzie wiosna" . A razem z nimi prymulki.
Mimo, że ptaszki mają jeszcze co jeść w naturze, to już mają u mnie stołówkę:).
No a poza tym to już mnie bierze świąteczny nastrój. Uwielbiam ten czas przed. Już myślę o dekoracjach, prezentach, wypiekach. Pierniczki już miękną w pudełkach. Cała fura ich wyszła. Ale nic nie cieszy w święta moich bliskich tak jak one polukrowane i ozdobione. Ładnie zapakowane i wsadzone pod choinkę. Polecam. Gdyby ktoś był chętny to pisać. Musza leżakować co najmniej 3 tygodnie:).
[/url[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dc71c15b6f34cbab.html]
A tymczasem przed domem jeszcze jesiennie:)
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i powolutku pewnie będę zamykała wątek. Musze poszukać kilku zdjęć na początek nowego.